Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Reținut pentru vandalism și amenințări: Un bărbat din Călimănești a distrus bănci publice cu un motoferăstrău

Polițiștii din Călimănești au reținut un bărbat de 33 de ani, acuzat de distrugerea a două bănci publice cu un motoferăstrău, amenințări asupra unui minor și a unei femei. Incidentul a avut loc pe 24 iunie, iar autoritățile au confirmat acuzațiile, deschizând un dosar penal pentru tulburarea ordinii publice, distrugere și amenințare. Bărbatul a fost introdus în arest preventiv și urmează să fie prezentat procurorului.

„La data de 24 iunie, Poliția Orașului Călimănești a fost sesizată prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat ar fi tăiat cu un motoferăstrău două bănci destinate domeniului public.

Polițiști ajunși la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, stabilind că este vorba despre un bărbat de 33 de, din orașul Călimănești.

Totodată, s-a stabilit că acesta ar fi adresat amenințări asupra unui minor și asupra unei femei.

În urma probatoriului administrat, față de bărbatul bănuit, a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, urmând a fi prezentat procurorului competent în vederea luării unei măsuri legale care se impune.

Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugerea și amenințarea.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” ne informează reprezentanții IPJ Vâlcea.