Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PNL pune la cale o fraudă electorală

Liderul PIN Vâlcea, Veronel Rădulescu, acuză

Liderul organizației Partidului Inițiativa Națională(PIN) Vâlcea, Veronel Rădulescu, a declarat în conferința de presă de duminică , 18 noiembrie, că deține unele informații sigure despre un lucru grav ce urmeazăsăse întâmple la Vâlcea. Conform afirmațiilor liderului PIN, liberalii vâlceni pregătesc peste 300 de mașini pe care săle folosească în ziua alegerilor săia oamenii să-i ducă la vot și să-i instruiască pe drumul spre secțiile de votare săvoteze cu ei. PNL încearcă săfraudeze alegerile pentru că nu au un suport real din partea electoratului, nu au susținere și s-au gândit cum săprocedeze ca săobținăcât mai multe voturi. „Ceea ce fac ei este ilegal și imoral. Am primit informații clare în acest sens”, a afirmat Veronel Rădulescu.

De menționat că președinții și vicepreședinții secțiilor de votare sunt numiți din rândurile funcționarilor din unitățile administrative. „Trebuie săștiți că marea lor majoritate sunt membri PNL sau simpatizanți ai PNL. Vom avea situația în care deja doi membri sau simpatizanți ai PNL se aflăîn această comisie de votare”, a explicat Rădulescu.

După legea desfășurării alegerilor și referendumului partidele parlamentare au întâietate în a-și desemna membri în această comisie de votare. PNL-ul, După lege, are dreptul să-și mai desemneze încă un reprezentant. După cum a precizat Rădulescu, în toate secțiile de votare din Vâlcea, PNL își mai numește încă un om ca fiind reprezentantul UDMR. „Atunci, doi reprezentanți din partea unităților administrative, unul PNL și încă un reprezentant PNL în numele UDMR înseamnă că sunt deja 4 oameni din 7. Vădați seama ce se poate întâmpla acolo?! Trag un semnal de alarmăcă tre Biroul Electoral Județean și că tre Biroul Electoral Central. Vom face și o sesizare în acest sens pe care o vom trimite Prefecturii Vâlcea și încă una pe care o vom transmite și la București, După care așteptăm un răspuns prompt și ferm”, a spus Rădulescu.

„PSD-iștii au pus sula în coaste PNL-iștilor”

De asemenea, el considerăcă tema alegerilor europarlamentare a fost aproape în totalitate deturnată. În afarăde toate aceste mașinațiuni pe care le pune la cale PNL-ul, mesajul pentru alegerile europarlamentare pe care liberalii l-au adoptat nu are nicio legăturăcu Parlamentul European – „Votați-ne pe noi pentru că noi v-am mărit pensiile!”. „Dacă ar fi săfim corecți și cinstiți, tema măririi pensiilor nu a fost tema PNL-ului. Cei care au pus sula în coaste PNL-ului sămajoreze pensiile sunt PSD-iștii care au spus: „dacă majorați pensiile votăm noul guvern dacă nu, nu!”, a mai spus Veronel Rădulescu .