1

Cele TREI CRIME care au ZGUDUIT VÂLCEA săptămâna trecută

Trei crime oribile au avut loc săptămâna trecută în Vâlcea, crime care au şocat şi au înspăimântat un întreg judeţ. O femeie şi un bărbat au fost omorâţi de proprii lor copii, iar o bătrână şi-a găsit sfârşitul sub pumnii şi picioarele unui nemernic, care încă nu a fost prins de poliţişti.

Educatoarea din Râmnicu Vâlcea, ucisă de propriul ei fiu

Crima din Râmnicu Vâlcea, de pe strada Matei Basarab, este cea care i-a impresionat pe vâlceni. Educatoarea de la Grădiniţa Cozia, Rodica Georgeta Botoşină, a fost ucisă chiar de fiul ei, fiu care era mândria ei şi pe care, cu eforturi colosale, îl trimisese să studieze în străinătate. Numai că, din motive încă neştiute, Alexandru Botoşină şi-a ucis mama, sugrumând-o în garsoniera în care locuiau.

Femeia a fost găsită fără suflare joi seara, 15 octombrie 2015, chiar de soţul ei. Ea era căzută pe podea în bucătărie, între chiuvetă şi masă, iar la prima vedere nu prezenta urme de violenţă. Doar pe gât, în zona cervicală, avea o mică plagă, care, spun criminaliştii, ar fi putut fi produsă de o unghie, semn că ar fi putut fi strânsă de gât. De aceea, poliţiştii ajunşi la faţa locului au înregistrat cazul ca fiind moarte suspectă, iar medicii legişti au confirmat că a murit prin asfixiere mecanică, prin sugrumare.

După ce şi-a omorât mama, Alexandru Botoşină a fugit, polițiștii criminaliști de la IPJ Vâlcea, coordonați de comisarul-șef Valentin Piron, dând de urma lui abia vineri seara, în jurul orei 23.00. Tânărul de 22 de ani era cazat într-un hotel din Bucureşti, el prelevându-se de dreptul la tăcere și refuzând să dea vreo declarație în fața anchetatorilor.

„L-am găsit în București, era cazat la un hotel și avea bani la el. Nu a recunoscut nimic. A fost audiat la Parchet, însă deocamdată nu a recunoscut. Iniţial a fost reţinut pentru 24 de ore, iar sâmbătă, 17 octombrie, judecătorii au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile” – ne-a declarat Valerian Piron, șeful Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Vâlcea.

Bătrân omorât în bătaie de băiatul său

Tot joi, 15 octombrie 2015, o altă crimă a avut loc în cartierul Goranu, din Râmnicu Vâlcea, pe strada Lespezi, acolo unde bătrânul Ivan Jianu, de 83 de ani, locuia cu fiul său, Daniel Marian Jianu, 49 de ani. În acea seară însă, cei doi au consumat băuturi alcoolice, iar mai apoi s-au luat la ceartă.

Conflictul a degenerat, iar, la un moment dat, bărbatul de 49 de ani şi-a luat tatăl la bătaie, lovindu-l puternic cu pumnii şi picioarele până când l-a omorât. În momentul în care a văzut că bătrânul nu mai mişcă, abia atunci Daniel Marian Jianu a sunat la 112 şi a cerut ajutorul medicilor de la Ambulanţă.

Numai că, medicii nu au mai putut face nimic pentru victimă, constatând doar decesul. La faţa locului au ajuns şi poliţiştii criminalişti, care l-au reţinut pe fiul ucigaş, prezentându-l în faţa instanţei pentru a i se da mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Bătrână din Brezoi, bătută cu bestialitate şi strânsă de gât

Cea de-a treia crimă oribilă din judeţul Vâlcea s-a înregistrat la Brezoi. O bătrână a fost bătută cu bestialitate în propria-i casă şi strânsă de gât de un individ care acum este căutat de poliţişti.

Crima a avut loc se pare în data de 12 octombrie 2015, însă femeia de 88 de ani a fost găsită de fiica ei abia sâmbătă, 17 octombrie 2015, în jurul orei 12.00. Fata bătrânei se ducea la mama ei la fiecare sfârşit de săptămână, iar acum când a mers la ea a găsit-o fără suflare în casă, într-o baltă de sânge.

Poliţiştii criminalişti care au ajuns la faţa locului au constatat că bătrâna avea urme de violenţă pe corp, dar şi urme de mâni în jurul gâtului. Ulterior, medicii legişti au constatat că femeia din Brezoi a murit în urma loviturilor puternice şi a asfixierii mecanice.

Acum, poliţiştii de la IPJ Vâlcea au deschis o anchetă, iar principalul suspect este un bărbat cu vârsta de aproximativ 40 de ani (foto stânga sus), care lucra cu ziua prin Brezoi. El este acum dat în urmărire generală. În tot judeţul s-au instituit filtre, poliţiştii arătând tuturor poza presupusului criminal, în speranţa că-l vor găsi.