Vocea Vâlcii a prezentat în premieră informaţia că Salina de la Ocnele Mari din judeţul Vâlcea s-a închis temporar, însă lucrurile sunt mai complicate decât atât. SALROM a luat decizia de a închide toate punctele turistice (saline) din toată ţara pentru o perioadă de 30 de zile, în urma unui control de la ISU.
Decizia închiderii salinelor are la bază lipsa celei de-a doua ieşiri în caz de incendiu, ceea ce înseamnă, conform unor surse din domeniu, că se vor închide toate punctele turistice tip salină deoarece este aproape imposibil, atât din punct de vedere tehnic, cât şi financiar pentru a realiza o asemenea investiţie, adică cea de-a doua ieşire.
Iată ce a postat pe o reţea de socializare primarul oraşului Ocnele Mari, Petre Iordache:
„Adminstratia Locala a orasului Ocnele Mari , considera justificata inchiderea temporara a „Punctului Turistic” Salina „OCNELE-MARI” , in urma controlului PSI efectuat de Autoritatea competenta in domeniu si suntem de acord ca trebuie realizata o administrare economica, judicioasa si eficienta.
In mod cert, eu personal, nu il suspectez de nepricepere sau vendeta pe domnul director Cionica, stiindu-l un om de buna credinta, un profesionist veritabil. Mi-am dat seama de capacitatea si intentiile domniei sale si tocmai de aceea poate conta pe mine, atat la bine cat si la greu. Sunt ferm convins ca aceasta situatie va fi rezolvata in timp cat mai scurt , pentru ca Salina Ocnele Mari a devenit o atractie turistica de interes national”.
În acest moment, Societatea Naţională a Sării gestionează șapte saline, dintre care cinci erau deschise publicului. Este vorba despre Salina Târgu Ocna (jud. Bacău), Praid (jud. Harghita), Ocnele Mari (jud. Vâlcea), Slănic (jud. Prahova) şi Salina Cacica (jud. Suceava).
Lasă un comentariu