Acasă Justiție IMPREVIZIBILA JUSTIŢIE! Tâlharii care au jefuit Damila nu vor mai face nicio...

IMPREVIZIBILA JUSTIŢIE! Tâlharii care au jefuit Damila nu vor mai face nicio zi de închisoare

Decizie surprinzătoare a magistraţilor Curţii de Apel Piteşti, care i-au eliberat din arest pe cei doi tâlhari care au prădat Damila în primăvara acestui an. Şi nu numai că i-au eliberat, ci le-au dat o condamnare cu suspendare, deşi instanţa din Vâlcea îi condamnase la închisoare cu executare.

După ce au tâlhărit paznicul de la firma Damila şi au furat seiful societăţii, Eduard Gabriel Popescu şi Robert Constantin Chiriţă au fost prinşi, arestaţi şi trimişi în judecată. Ei bine, la sfârşitul lunii august, judecătorii de la Judecătoria Râmnicu Vâlcea i-au şi condamnat pe cei doi, dându-le, la fiecare, câte 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, în plus obligându-i să plătească despăgubiri atât firmei, cât şi paznicului ce le-a fost victimă.

Numai că, spre surprinderea multora, în data de 15 octombrie 2015, Curtea de Apel Piteşti a desfiinţat în parte sentinţa judecătorilor vâlceni, iar în urma rejudecării a decis să-i condamne cu suspendare pe tâlharii Eduard Gabriel Popescu şi Robert Constantin Chiriţă şi să-i elibereze de îndată, sentinţa fiind definitivă.

„Admite apelurile declarate de inculpaţii POPESCU EDUARD GABRIEL şi CHIRIŢĂ ROBERT CONSTANTIN, ambii aflaţi în Penitenciarul Colibaşi, împotriva sentinţei penale nr.253 din 1 iulie 2015 a Judecătoriei Rm. Vâlcea. Desfiinţează în parte sentinţa. Rejudecând, înlătură aplicarea art.60 Cod penal, faţă de ambii inculpaţi, cu toate consecinţele, inclusiv asupra datei începerii executării pedepselor complementare. Interzice inculpaţilor, ca pedeapsă complementară pe o perioadă de 3 ani, şi exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.h Cod penal (dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme) şi lit.o (dreptul de a se apropia de sediul părţii vătămate SC DAMILA SRL şi de locuinţa ori locul de muncă al persoanei vătămate Popescu Augustin). În baza art.65 Cod penal, interzice inculpaţilor şi exercitarea aceloraşi drepturi, ca pedeapsă accesorie. În baza art.91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei. În baza art.92 Cod penal, fixează termen de supraveghere de 4 ani.

(…) Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpaţii vor presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 120 zile, în cadrul Primăriei com. Tetoiu, jud. Vâlcea (pentru inculpatul Popescu Eduard Gabriel), respectiv al Primăriei com. Măciuca, jud. Vâlcea (pentru inculpatul Chiriţă Robert Constantin). Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor POPESCU EDUARD – GABRIEL şi CHIRIŢĂ ROBERT – CONSTANTIN, de sub puterea mandatelor de arestare preventivă nr.15/UP/6.04.2015 şi nr.16/UP/6.04.2015 ambele emise de Judecătoria Rm. Vâlcea, dacă nu sunt reţinuţi sau arestaţi în altă cauză. Deduce la zi arestul preventiv. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei” – au decis magistraţii Curţii de Apel Piteşti.

Tâlhăria, furtul şi prinderea infractorilor…

Reamintim că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 4/5 aprilie 2015, Eduard Gabriel Popescu şi Robert Constantin Chiriţă au intrat în incinta societăţii, au imobilizat agentul de pază, bruscându-l şi legându-l cu scotch, şi au furat seiful cu bani şi bunuri în valoare totală de 50.000 de lei.

Hoţii tâlhari, Eduard Gabriel Popescu – 19 ani, din localitatea Tetoiu, şi Robert Constantin Chiriţă – 22 de ani, din comuna Măciuca, au reuşit să fugă şi s-au ascuns în căsuţele de lângă Baza de Agrement Ostroveni, din municipiul Râmnicu Vâlcea. Numai că, în dimineaţa zilei de 5 aprilie a.c., paznicul de la complexul de căsuţe a observat că ceva este în neregulă, iar când s-a dus la cei doi, a văzut că aceştia deţin mai multe bunuri, printre care şi un seif. Agentul de pază a sunat imediat la 112, însă până când poliţiştii să ajungă la faţa locului, hoţii au reuşit să fugă.

Nu au ajuns foarte departe, pentru că pe Bulevardul Dem Rădulescu, când se pregăteau să fugă prin pădure, infractorii au fost prinşi şi imobilizaţi de poliţiştii Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.