Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
3. Un egal cât o victorie pentru HCM2

Un egal cât o victorie pentru HCM

Formaţia vâlceană a spart gheaţa şi a obţinut primul punct în faţa unei echipe cu pretenţii, Dunărea Brăila

HC Municipal a reuşit, la chiar ultima încercare posibilă, să termine acest an cu un punct în clasamentul Ligii Naţionale de handbal feminin. Gruparea antrenată de săptămâna trecută de Simona Gogârlă a întâlnit pe propriul teren pe Dunărea Brăila, una dintre favoritele la câştigarea titlului naţional şi era creditată cu şanse minime să obţină ceva notabil. Şocul schimbării antrenorului principal a fost unul de bun augur pentru HCM. Handbalistele de la Vâlcea au jucat entuziasmant în prima repriză. S-au apărat foarte bine, au avut răbdare în atac şi au condus şi la patru goluri avans: 11-7. Brăilencele au înscris, însă, de trei ori consecutiv în finalul primelor 30 de minute şi la pauză a fost 11-10. Debutul mitanului secund le-a aparţinut tot oltencelor care au condus în permanenţă la două sau trei goluri avans. În ultimele zece minute Brăila şi-a revenit, a egalat la 18 apoi a condus cu două goluri avans. Finalul a fost electrizant şi tabela a îngheţat la 21-21. HCM rămâne cel puţin până în ianuarie pe ultima poziţie a clasamentului dar cu speranţe mari de redresare, mai ales dacă cei din conducerea clubului vor reuşi cele câteva transferuri promise. În celelalte două meciuri jucate în această etapă s-au înregistrat rezultate bune prntru HCM, contracandidatele la evitarea retrogradării, CSM Ploieşti şi CS Neptun Constanţa cedând pe propriile terenuri.

„Vom face treabă bună la Vâlcea”

• Simona Gogârlă e sigură că HCM nu va retrograda

Simona Gogârlă spune că a venit la Râmnicu Vâlcea pentru că a fost încântată de proiectul de la HCM: „După evenimentele neplăcute de la Ploieşti am spus că cel puţin pentru moment nu vreau să mai antrenez dar am vorbit cu cei care susţin pe HC Municipal, mi-a plăcut proiectul lor şi chiar cred că este pentru mine. Cred că împreună cu fetele din lot vom face treabă bună şi vom aduce rezultatele la care se aşteaptă toată lumea. Este foarte mult de muncă, am mai trecut prin aşa ceva. Nu îmi este frică de muncă. Mizez şi pe sprijinul publicului, la Vâlcea a fost mereu un public minunat. În pauza competiţională vom aduce şi câteva jucătoare noi, am vorbit acest aspect cu cei din conducerea clubului.” În ceea ce priveşte meciul său de debut pe banca tehnică a vâlcencelor, Monica se declară mulţumită: „A fost din partea fetelor o dorinţă imensă de a câştiga sau măcar de a lua un punct, de a le demonstra spectatorilor şi celor care iubesc handbalul că merită să fie susţinute. Azi ne-a lipsit şi un pic de noroc, am avut multe mingi trimise în bară. Mai avem mult de lucru şi sperăm la un parcurs foarte bun. Încă nu am discutat cu cei din conducere pentru transferuri dar avem timp să o facem pentru că este o pauză competiţională până în ianuarie, vom vedea ce vom face. Este posibil să vină handbaliste noi. Eu una sunt mulţumită de jocul de azi şi vreau să îi mulţumesc fostului antrenor principal care a muncit bine. Vă daţi seama că eu nu am putut face mare lucru în cele două zile de când am venit şi meritul este al Mariei Duca. Vreau să le felicit şi pe fete că au avut ambiţie şi încredere. De altfel, încrederea le lipsea după atâtea înfrângeri.”. „Este un egal cât o victorie. Ne-a lipsit puţin ca să învingem dar noi ne bucurăm mult pentru acest rezultat de care aveam mare, mare nevoie. Noi ne-am dorit la fiecare meci să jucăm foarte bine, probabil a contat şi venirea noului antrenor. A fost un şoc care ne-a ajutat, probabil am fost mai motivate ca de obicei”, a completat şi interul Janina Luca. Alături de ea, o evoluţie foarte bună a avut-o Amelia Busuioceanu, şi ea optimistă pentru meciurile din 2014: „Ne-a venit şi nouă timpul. A fost o schimbare în bine, a fost un egal muncit. Meciul a fost pregătit foarte bine. Sperăm ca din ianuarie să vină şi victoriile şi să nu mai păţim ruşinile din prima parte a campionatului. Şi până la venirea Simonei noi am fost motivate şi determinate. Îmi pare rău pentru Mori că a renunţat, este un suflet bun, un om bun şi un tehnician bun.” – Amelia Busuioceanu

„Echipa va arăta altfel în 2014”

• preşedintele Toma Pleşa spune că se vor face şi transferuri în această iarnă

Preşedintele HCM-ului, Toma Pleşa, a explicat cum a reuşit să o convingă pe Simona Gogârlă să accepte postul de antrenor principal: „Simona Gogârlă este vâlceancă de-a nostră, a jucat ani buni şi la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Prin venirea ei încercăm să resuscităm echipa HC Municipal. Îmi pare rău, normal, de Mori Duca, a venit să ne ajute la greu. Oricum, eu sper că va rămâne în conducerea clubului. Oricum, venirea Simonei sper să fie un nou început pentru HCM Râmnicu Vâlcea. A contat foarte mult sinceritatea ei şi dorinţa de a munci. Noi ne-am gândit şi la activitatea anterioare a Simonei, care a fost la CSM Ploieşti, acolo unde a evitat retrogradarea cu o echipă modestă. După meciul cu Dunărea ne aşteaptă o pauză competiţională, pauză în care sperăm să plombăm echipa cu ceva jucătoare pe posturile deficitare care sunt la această formaţie. Simona Gogârlă a semnat până în vară, cu drept de prelungire. Eu sunt convins că vom merge cu ea mai departe dacă ne vom îndeplini obiectivul de evitare a retrogradării. ” Fostul arbitru internaţional spune că în faţa Dunării se putea obţine chiar un succes: „Nu mă mulţumeşte rezultatul de egalitate, după cum a decurs jocul. Am condus ostilităţile dar, având în vedere că Simona a venit doar de câteva zile, trebuie să îi mulţumit Mariei Duca pentru munca depusă. Din ianuarie echipa va arăta altfel, veţi vedea. Oricum, aţi văzut entuziasmul şi determinarea fetelor, ca niciodată până acum. Având în vedere că Dunărea Brăila este cotată ca o favorită la câştigarea campionatului, egalul nostru este unul mare, pentru mine este ca o victorie. Pe undeva, Simona a reuşit să le apropie mai mult pe fete.”.

Rezultate:

CSU Neptun Constanţa – CSM Cetate Deva 16-23

HCM Rm. Vâlcea – Dunărea Brăila 21-21

CSM Ploieşti – „U” Jolidon Cluj 30-41

HCM Baia Mare – SCM Craiova – amânat pentru 28 decembrie

CSM Bucureşti – Corona Braşov – amânat pentru 28 decembrie

HCM Roman – HC Zalău – amânat pentru 28 decembrie

Clasament:

1. HCM Baia Mare 8 21

2. ASC Corona Braşov 8 21

3. HC Dunărea Brăila 9 19

4. Univ. Jolidon Cluj 9 18

5. HCM Roman 8 16

6. HC Zalău 8 15

7. CSM Bucureşti 8 15

8. SCM Craiova 8 9

9. CSM Cetate Deva 9 8

10. U Neptun Constanţa 9 3

11. CSM Ploieşti 9 3

12. HCM Rm Vâlcea 9 1

Etapa viitoare:

CSM Cetate Deva-HC Zalău

Corona Braşov-HCM Roman

SCM Craiova-CSM Bucureşti

„U” Jolidon Cluj-HCM Baia Mare

Dunărea Brăila-CSM Ploieşti

CSU Neptun Constanţa-HCM Rm. Vâlcea