Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM a început urcuşul!

Gruparea din Zăvoi a trecut la limită de FC Olt Slatina şi a ajuns pe podium

CS Municipal nu avea voie să facă un pas greşit în prima etapă a returului de campionat. Elevii lui Claudiu Niculescu au primit vizita slătinenilor de la FC Olt cu spectrul ieşirii din topul primelor şase echipe ale clasamentului. Vâlcenii au făcut, însă, un meci inteligent, nu au lăsat culoare în apărare şi au punctat în momentul potrivit. Primele 30 de minute au fost plictisitoare, ca o dispută între doi boxeri care se tatonează şi caută un KO. Vâlcenii au nimerit bara dar centralul fluierase fault în atac, apoi Arnăutu a ratat o ocazie mare, singur cu poarta goală în timp ce slătinenii au încercat să creeze pericol cu şuturi din afara careului. Golul a venit în momentul potrivit, cu zece minute înainte de pauză. Lircă a executat perfect o lovitură liberă, mingea a ajuns la Negruţ care a marcat cu un şut bine plasat. Până la pauză FC Olt nu a reuşit să fie periculoasă şi să încerce egalarea şi Vâlcea a mers la cabine în avantaj minim. În repriza secundă spectatorii din tribune au văzut mai mult fotbal. Primii care au ratat au fost oaspeţii, la numai două minute de la reluare, atunci când Ivănică a trimis periculos cu capul, puţin peste poartă. Apoi, în minutul 57, Ene a şutat puternic de la peste 30 de minute de poartă dar Matache a respins cu piciorul cu un reflex de mare portar, în ciuda faptului că era mascat de apărători. Pe contraatac, CS Municipal a avut două şanse imense de a-şi mări avantajul. Mai întâi Lircă a scăpat central, singur cu portarul advers care a ieşit inteligent să închidă unghiurile. Mijlocaşul vâlcean a găsit lobul dar mingea s-a scurs pe lângă poartă. Apoi, cu 15 minute înainte de final Negruţ a scăpat şi el în postură de 1-1 cu Bugiu, în timp ce Iancu s-a demarcat perfect în stânga pentru a rămâne singur cu poarta goală. Negruţ a ales, însă, total neinspirat, varianta şutului şi portarul advers a respins. Vâlcenii au avut emoţii pe final, mai ales după ce Codruţ Lircă a fost eliminat uşor pentru două cartonaşe galbene. Până la urmă tabela a arătat la final 1-0 pentru municipali, conform cu realitatea din teren. Elevii lui Claudiu Niculescu au urcat pe podiumul clasamentului, la trei puncte distanţă de lidera CSU Craiova şi la două de Gloria Bistriţa, ocupanta locului secund. În runda viitoare municipalii se deplasează la Oradea pentru meciul cu FC Bihor, acolo unde în mod normal pot spera la primul succes „afară” al acestui campionat.
2. CSM a început urcuul1
CSU a capotat la Bistriţa

Gloria Bistriţa a reuşit să întrerupă seria de şapte partide victorioase ale liderei la zi a clasamentului în Seria a II-a, CS Universitatea Craiova. Ardelenii s-au impus la limită, 1-0, după ce au marcat singurul gol cu un sfert de oră înainte de final şi s-au apropiat la un singur punct distanţă de echipa din Bănie. Într-o altă partidă importantă, FC Universitatea Craiova a evoluat la Severin contra Olimpiei Satu Mare şi a condus până aproape de final. Oaspeţii au egalat în prelungiri şi au reintrat cu şanse reale în cursa pentru accederea în play-off în timp ce trupa lui Adrian Mititelu are mari emoţii, fiind prima deasupra liniei în top şase. În plus, echipa craioveană are grave probleme financiare şi ar putea pierde o parte dintre fotbalişti în pauza competiţională din iarnă. Alte două partide s-au disputat fără implicaţii majore în prima parte a clasamentului. La Piteşti CS Mioveni a obţinut un succes logic în faţa ultimei clasate, Minerul Motru, în timp ce UTA a remizat pe propriul teren contra orădenilor de la FC Bihor. Capul de afiş al etapei viitoare va fi derbiul dintre CS Universitatea Craiova şi FC Universitatea, meci care stârneşte multe patimi în Bănie, acolo unde spectatorii vor încuraja echipa antrenată de Nicolo Napoli. Prima etapă a returului de campionat în Liga a II-a, Seria de Vest a programat cu o partidă mai puţin. ASA Târgu Mureş a decis să îşi amâne partida pe care trebuia să o dispute în deplasare cu Metalul Reşiţa pentru că tehnicianul Ioan Ovidiu Sabău are doi fotbalişti importanţi convocaţi la lotul naţional de tineret, Alexandru Dan şi Bumba. Meciul a fost amânat pentru data de 27 noiembrie, de la ora 14.00. Tot pentru acest motiv şi-a amânat partida şi Rapid Bucureşti, formaţie care ar fi trebuit să joace pe propriul teren derbiul cu AS Berceni.

Declaraţii:

„A fost un meci foarte important pentru noi pentru că am câştigat împotriva unei pretendente la play-off. Oltul este o echipă cu buget mare. Ştiam că primesc foarte greu gol, dar noi am marcat dintr-o fază fixă. În primele 50 de minute, FC Olt Slatina nu a contat în joc. După aceea au pus o oarecare presiune pe noi, dar asta în urma unor greşeli ale noastre. Oltul se va bate în continuare pentru play-off. A fost unul dintre cele mai grele meciuri pe care le-am avut pe teren propriu. Noi ne puteam face jocul mai uşor dacă marcam al doilea gol, dar şi adversarul joacă şi nu întotdeauna reuşim să înscriem. Fiecare jucător trebuie să joace în primul rând pentru echipă şi apoi pentru el. Mă gândesc la o sancţiune pentru Negruţ pentru că putea încheia meciul la faza din a doua repriză. El a făcut multe în acest meci. A marcat golul victoriei, dar l-am certat la vestiar pentru soluţia aleasă la acea fază unde Iancu era liber. Ne crapă inimile pe marginea terenului. Sunt tineri, nu au experienţă, îşi doresc multe şi reuşesc puţin. Jucând meci de meci, cu timpul, ei o să abordeze altfel asemenea momente ale jocului. Ne aşteaptă două deplasări lungi şi, chiar dacă Bihorul şi UTA au şanse mici la primele şase poziţii din clasament, trebuie să scoatem maxim din aceste jocuri pentru a putea intra în play-off. Ambele au încurcat echipe bune din această serie şi trebuie să fim atenţi, nu ne va fi uşor. Avem şi o uşoară stare de oboseală acumulată”, – Claudiu Niculescu – antrenor principal CS Municipal.

„A fost cel mai slab meci al nostru din acest campionat. Astăzi am fost apatici, ne-am creat puţine ocazii de a marca, nu am avut forţă în atac, iar în apărare am făcut greşeli. Vâlcea a fost mai bună. Nu am avut atacanţi, ne-au lipsit patru jucători de bază, dar nu acesta este motivul pentru care am pierdut. Până la pauză am făcut toate schimbările, dar după cum am evoluat azi ne mai trebuiau şi altele. La noi nu se pune problema de promovare. Favorite sunt CSU Craiova, Bistriţa, Vâlcea şi Tg. Mureş”, – Dan Oprescu – antrenor principal FC Olt.

Rezultate:

CS Municipal – FC Olt Slatina 1-0

UTA Arad – FC Bihor 0-0

CS Mioveni – Minerul Motru 3-1

Gloria Bistriţa – CS Universitatea 1-0

FC Universitatea – Olimpia Satu Mare 1-1

Metalul Reşiţa – FCM Târgu Mureş

(amânat pentru 27 noiembrie)

Clasament:

1. CSU Craiova 12 24 (+6)

2. Gloria Bistriţa 12 23 (+5)

3. CSM Rm. Vâlcea 12 21 (0)

4. Metalul Reşiţa 11 19 (+4)

5. FCM Tg. Mureş 11 17 (+2)

6. FCU Craiova 12 18 (0)

7. FC Olt Slatina 12 16 (-2)

8. Olimpia Satu Mare 12 15 (0)

9. CS Mioveni 12 13 (-8)

10. FC Bihor Oradea 12 13 (-5)

11. UTA Arad 12 9 (-9)

12. Minerul Motru 12 4 (-14)

Etapa viitoare:

CS FC Bihor Oradea – CSM Râmnicu Vâlcea

FC Olt Slatina – CS Mioveni

CS Minerul Motru – Gloria Bistriţa

CSU Craiova – FCU Craiova

Olimpia Satu Mare – Metalul Reşiţa

FCM Târgu Mureş – UTA ARAD