Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tricolorele, şanse mici pentru Olimpiadă

Naţionala de handbal feminin a României a avut ghinion la tregerea la sorţi a grupelor turneului final al Campionatului Mondial. Elevele suedezului Tomas Ryde fac parte dintr-o grupă infernală, alături de Rusia, Norvgia, Spania, Porto Rico şi Kazahstan. În faza următoare a grupelor competiţiei care se desfăşoară în Danemarca la finele anului merg primele patru clasate, echipe printre care se va afla şi România. Porto Rico şi Kazahstan nu pot emite pretenţii la partea superioară a clasamentului. problema e că vor conta punctele din grupă şi locul de pe care tricolorele se vor calfica. Norvegia este favorită clară la primul loc în timp ce România, Rusia şi Spania par a avea loturi sensibil egale din punct de vedere valoric.

Drumul spre Rio e anevoios

Pentru a avea şanse la calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, naţionala României trebuie să termine în primele şapte locuri ale clasamentului final din Danemarca. Doar campioana mondială merge direct la Olimpiadă în timp ce naţionalele clasate pe locurile 2-7 vor participa la baraje de calificare. „Sperăm să obţinem calificarea, dar totul depinde de criteriile de calificare, pentru că merge direct doar campioana mondială, iar echipele de pe locurile 2-7 de la Mondiale în turneele preolimpice, din martie 2016. Sper să încheiem pe cea mai înaltă poziţie posibilă la Mondiale, deşi va fi foarte greu. Opinia mea este că România, dacă ne comparăm cu alte echipe puternice, nu are încă acel nivel de a juca 6-7 jocuri la rând, sunt meciuri fluctuante, la asta trebuie să lucrăm şi să luăm totul pe rând. Am avut o perioadă prea scurtă împreună până acum şi vom face tot posibilul să maximizăm pregătirea şi informaţiile în următoarea perioadă”, spune Ryde.

Vădineanu nu prinde mondialele

Singura handbalistă aflată înacest moment sub contract cu HCM care pute ajunge la turneul final din Danemarca este Clara Vădineanu, convocatp de două ori de selecţionerul Tomas Ryde. Clara a fost prezentă la Trofeul Carpaţi dar apoi nu a mai mers la lot pentru dubla din baraj contra Serbiei pentru că a suferit o intervenţie chirurgicală. Interul vâlcean s-a operat la genunchi şi va trebui să nu facă efort timp de maximum patru luni. Având în vedere că va urma şi o perioadă de refacere, este greu de crezut că Vădineanu o să fie convocată pentru Campionatul Mondial din decembrie.

Echipament nou pentru românce

Echipele naționale ale României de handbal au echipamente noi! În cadrul unei conferințe de presă organizate de FRH, a fost prezentat noul model al echipamentului, produs de Kempa și distribuit exclusiv în România de către Sport Suport. Noile echipamente Kempa au fost îmbrăcate deja de către tricolore la de calificare la Campionatul Mondial din Danemarca, împotriva Serbiei.

Grupa A (se va juca la Herning): Danemarca, Muntenegru, Ungaria, Japonia, Tunisia, Serbia;

B (Naestved): Cuba, Suedia, Olanda, Polonia, China, Angola;

C (Kolding): Brazilia, Franţa, Argentina, Coreea de Sud, Congo, Germania;

D (Fredrikshavn): Norvegia, Spania, România, Rusia, Porto Rico, Kazahstan.