Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
4. OLIMPIA-DA 1

OLIMPIA-DA!

CS Municipal a trecut de formaţia din Satu Mare cu 3-0 şi rămâne în cărţile promovării.

CS Municipal a început meciul contra Olimpiei Satu Mare cu sabia deasupra capului. Un eşec şi chiar un rezultat de egalitate îi putea arunca pe vâlceni în partea a doua a clasamentului în timp ce o victorie îi propulsa cel puţin două locuri mai sus. Fără două piese importante, Samson şi Deaconescu, Claudiu Niculescu a gândit cum nu se putea mai bine partida. L-a trimis pe Cataramă să joace fundaş dreapta, acesta dând un randament excelent, atât în apărare unde a dat siguranţă, cât şi în atac unde a conlucrat bine cu Adi Popa şi a creat pericol pe flanc. Oltenii au arătat să sunt şefii pe teren, încă din debut. Au luat cu asalt poarta adversă trecând peste minutele obişnuite de tatonare şi studiere a adversarului. CS Municipal putea deschide scorul încă din minutul 3 dar transorul lui Negruţ a fost respins greu de portarul advers. Presiunea constantă la poarta adversă a continuat şi în minutul 11 avea să se deschidă scorul, conform cu situaţia din teren. După o lovitură de colţ şi o deviere a lui Adi Popa, mingea a ajuns cu oarecare noroc la Arnăutu care a fost faultat clar în careu de un apărător al oaspeţilor. 80% dintre fotbalişti ar fi cerut 11 metri şi eliminare, vâlceanul a decis să continue faza şi cu un ultim efort să trimită imparabil din cădere pentru 1-0. Era clar că CS Municipal e favorită la câştigarea celor trei puncte puse în joc şi gruparea lui Niculescu a continuat asaltul pentru a intra fără emoţii la pauză. Nimeni nu s-a retras în apărare şi ocaziile au fost cât în două meciuri. Mai întâi, în minutul 17, Bărbulescu a rămas singur cu portarul advers dar nu găseşte calea spre gol după ce Negruţ, cel mai bun jucător al meciului, driblase nu mai puţin de cinci adversari. Apoi, trei minute mai târziu Ionuţ Stoica trimite puţin peste poartă cu capul. Adi Popa şutează şi el singur cu portarul advers, în minutul 23 dar greşeşte de puţin ţinta. Golul doi a venit logic, chiar dacă oaspeţii au avut şi ei o primă ocazie, Matache respingând de sub bară şutul norocos al lui Dragoş. Cu zece minute înainte de pauză, Negruţ iese din nou la rampă, preia în careul advers şi este busculat de Muntean. Lovitura de la 11 metri este executată impecabil de Lircă şi prima repriză se termină cu 2-0 deşi presiunea oltenilor a continuat până la fluierul centralului.

3-0 şi avem cel mai bun atac

Partea secundă nu a mai fost atât de reuşită ca prima dar în niciun moment nu s-a pus problema învingătoarei. Prima ocazie a reprizei a fost trecută în contul sătmărenilor dar Matache a fost la post la şutul din 6 metri al lui Molnar. Apoi situaţia a revenit la normal, cu CS Municipal la timonă. Ocaziile au continuat să curgă. Mai întâi Adi Popa a şutat bine dar portarul advers a respins, apoi Ionuţ Stoica a trimis inteligent cu capul dar mingea s-a oprit pe bara transversală. Publicul de la tribuna I l-a cerut cu insistenţă în teren pe Bogdan Geantă, Niculescu i-a făcut pe plac, apoi l-a băgat în luptă şi pe celălalt fotbalist vâlcean, atacantul Iancu. Cei doi au fost la originea ultimului gol al meciului. Geantă i-a centrat ideal lui Iancu, acesta a pătruns în careu şi a fost faultat în postură de ultim apărător de Molnar. Se impune roşu dar nu a mai interesat pe nimeni că fotbalistul oaspeţilor nu a fost eliminat. A transformat tot fără emoţii Lircă, cel care a stabilit scorul final, 3-0.

Pe patru şi în clasament

şi în play-off

CS Municipal a urcat pe locul patru al clasamentului, la numai trei puncte distanţă de lidera CS Universitatea Craiova, care a dispus cu 1-0 de FC Bihor, la Oradea. Gruparea vâlceană este tot pe locul 4 şi în clasamentul întocmit numai cu meciurile jucate între ele de primele şase clasate. Şi tot trei puncte au de recuperat municipalii faţă de primele două clasate din această ierarhie, FCM Târgu Mureş şi CS Universitatea Craiova, cu menţiunea că acestea au cu un meci mai puţin disputat.

Declaraţii:

„Cred că repriza întâi a fost cea mai bună repriză a noastră de la începutul campionatului. E important că am câştigat astăzi pentru că veneam cu un moral scăzut după meciul de la Tg. Mureş. Toţi au jucat bine, dar remarc un plus pentru cei trei mijlocaşi centrali Monel Cârstoiu, Codruţ Lircă şi Valentin Bărbulescu. Am pus presiune pe adversar, am făcut pressing avansat, am recuperat foarte multe baloane în treimea adversă, iar asta s-a văzut la numărul ocaziilor de gol. Scorul putea lua proporţii. Încă ne precipităm la finalizare şi trebuie să mai lucrăm la acest capitol. Mă bucur că marcăm meci de meci, dar primim uşor goluri. În returul sezonului trecut am luat doar şase goluri, acum deja avem nouă primite. Băieţii mei au apetit ofensiv, fotbalul se joacă pe goluri şi cine marchează mai multe goluri câştigă. La CS Universitatea Craiova ne aşteaptă un derby, probabil cel mai greu meci de până acum. La Craiova ne bazăm doar pe noi şi pe suporterii vâlceni care sunt sigur că vor însoţi echipa. Revin Deaconescu şi Samson după suspendări, eu mă bazez foarte mult pe ei. La mine nu există titular şi rezervă. Echipa o fac cu o seară înaintea jocului în funcţie de cum s-au pregătit, cum s-au prezentat la antrenamente şi de starea fiecărui fotbalist. Îmi învăţ elevii să nu reacţioneze la anumite decizii ale arbitrilor chiar dacă unele ne devaforizează. Treaba lor e să joace fotbal”, Claudiu Niculescu.

„Felicit echipa gazdă pentru victorie. Au fost mai buni decât noi astăzi. Cred că meritam şi noi un gol. Am făcut greşeli în defensivă, acolo unde noi am fost constanţi şi buni până acum. Faţă de echipele pe care le-am întâlnit, Vâlcea a arătat că este o candidată la promovare. Joacă ofensiv şi eficient, sunt o echipă organizată şi m-a impresionat ceea ce am văzut la stadion”, Tibi Csik

„A fost un meci bun şi o victorie meritată. Sper să facem treabă bună şi în partida viitoare, cu CS Universitatea Craiova” – Dan Niţu

Decizie aberantă a FR Fotbal

CSU va avea drept

de promovare!

Federaţia Română de Fotbal îi dă undă verde spre promovare echipei patronate de municipalitatea de la Craiova, CS Universitatea. Preşedintele Comisiei de Licenţiere a Federaţiei Române de Fotbal, Viorel Duru, a anunţat că a fost scoasă din regulament prevederea conform căreia formaţiile care nu sunt afiliate de minimum trei ani nu au drept de a urca un eşalon. Adică exact o decizie care priveşte numai o formaţie: CS Universitatea! Mai mult decât atât, a fost introdusă în regulament o altă prevedere care vizează şi o atacă direct pe cealaltă echipă din Craiova, FC Universitatea, formaţie care este sprijinită de majoritatea fanilor. Pe scurt, echipele care sunt în insolvenţă dar nu au aprobat planul de reorganizare nu mai au dreptul de promovare. Adică FC Universitatea nu şi Rapid Bucureşti, un alt club aflat în insolvenţă! „Am reformulat definiţia solicitantului de licenţă, astfel că numai pentru participarea în cupele europene clubul solicitant trebuie să fie membru afiliat de cel puţin trei ani consecutiv la FRF. Ca exemplu, CS Universitatea Craiova va avea drept de promovare, tocmai pentru că noi nu vom mai evalua calitatea de membru afiliat de cel puţin trei ani consecutiv. Deci, acum au dreptul să solicite licenţa, o vor primi dacă vor îndeplini celelalte condiţii”.

Rezultate:

UTA – FC U Craiova 1-1

Gloria Bistriţa – Metalul Reşiţa 1-0

CS Mioveni – FCM Tg. Mureş 1-1

CSM Rm. Vâlcea – Olimpia 3-0

FC Bihor – CS U Craiova 0-1

Alro – Minerul Motru 3-0

Clasament:

1. CSU Craiova 9 18 (+3)

2. Gloria Bistriţa 9 17 (+5)

3. FCU Craiova 9 16 (+4)

4. CSM Rm. Vâlcea 9 15 (0)

5. FCM Tg. Mureş 9 13 (+1)

6. Metalul Reşiţa 9 13 (+1)

7. Olimpia Satu Mare 9 13 (+1)

8. FC Olt Slatina 9 12 (-3)

9. CS Mioveni 9 9 (-6)

10. FC Bihor Oradea 9 8 (-7)

11. UTA Arad 9 8 (-4)

12. Minerul Motru 9 4 (-11)

Etapa viitoare:

Metalul Reşiţa – FC U Craiova

FCM Tg. Mureş – Gloria Bistriţa

Olimpia – CS Mioveni

CS U Craiova – CSM Rm. Vâlcea

Minerul Motru – FC Bihor

Alro – UTA