Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Știri pe scurt

Gâlcă, Ozel și Vizitiu pleacă de la Oltchim

 Oltchim Râmnicu Vâlcea a reu șit trei transferuri de marcă în pauza competițională dar ar putea renunța și la trei handbaliste cu nume. Pentru sezonul viitor oficialii chimiști și-au asigurat semnătura franțuzoaicelor Leynaud, Pineau și a portughezei Barbosa, trei jucătoare care sunt în topul european pe posturile pe care evoluează. În schimb, Oltchim Râmnicu Vâlcea nu va mai continua angajamentele cu Patricia Vizitiu, Yeliz Ozel și Ionela Gâlcă Stanca. Ionela este în acest moment gravidă și a spus în ultima perioadă că și-ar dori să se transfere în Franța, acolo unde soțul său joacă rugby. Ani la rând Ionela a fost cel mai bun pivot din România și a făcut furori în Europa. Patricia este un  produs al handbalului vâlcean, a evoluat și la Rulmentul Brașov, așa cum s-a întâmplat și cu Gâlcă și a avut evoluții oscilante în ediția trecută a Ligii Campionilor. Având în vedere că este o handbalistă tânără și că joacă pe postul de inter, deficitar la Oltchim oarecum surprinde renunțarea la ea. În fine, Yeliz Ozel este o handbalistă foarte iubită la Vâlcea, având în vedere stilul spectaculos pe care îl practică. De altfel, numai viitoarea destinație a turcoaicei se șitie. Yeliz se va întoarce la fosta sa echipă, Uskudar BSK Istanbul și a declarat că se bucură că se întoarce acasă dar că îi va lipsi foarte tare atmosfera de la Râmnicu Vâlcea. Absența sa va fi suplinită de franțuzoaica Pineau, cea care își va termina perioada de refacere după o accidentare mai veche.

Cine mai pleacă, cine mai vine?

Mișcări de trupe la Oltchim vor mai fi, cu siguranță. Cum deja a fost adus un portar, e clar că nu vor rămâne în lot toate celelalte handbaliste care joacă pe acest post: Paula Ungureanu, Sanela Knezovic, Talida Tolnai și Mihaela Smedescu. Mai mult ca sigur că ultima va fi împrumutată la o altă formație din Liga Națională, iar la cel puțin una din celelalte se va renunța. Părerea generală este că, pentru a avea șianse reale la cucerirea viitoarei ediții a Ligii Campionilor, Oltchim Râmnicu Vâlcea ar mai avea nevoie de cel puțin un inter de mare valoare. S-a tot vorbit și zvonit de aducerea Katalinei Bulatovic de la Buducnost Podgorica, ceea c ear fi o lovitură de răsunet pentru Oltchim.

 Buducnost are prima șiansă

Liga Campionilor la handball feminin a programat prima manșă a finalei din acest sezon. ETO Gyor a jucat pe propriul teren contra lui Buducnost Podgorica și unguroaicele au sperat la un succes clar. Campioana din Ungaria a condus și la cinci goluri diferență, având în spate un public care a făcut o atmosferă incendiară dar s-au impus la final doar cu 29-27. În returul de la Podgorica se poate întâmpla orice dar Buducnost este în acest moment favorită la câștigarea trofeului pus în joc. La Vezsprem românca Adriana Å¢ăcălie nu a fost inclusă în lotul campioanei din Muntenegru. Manșa retur va avea loc duminică, începând cu ora 20:00 la Podgorica, în sala Moraca. Fanii muntenegreni au anunțat deja ca vor pregăti o coregrafie impresionantă. În tur pentru ETO Gyor cele mai multe goluri au fost marcate de vedeta Anita Gorbitz, 12, în timp ce pentru Buducnost Bojana Popovic a înscris nu mai puțin de 14 goluri. Bojana și-a anunțat retragerea la finalul acestui sezon competițional.

 Tadici vrea EHF HC Zalău va încerca să câștige Cupa EHF la handball feminine, chiar dacă în manșa tur a finalei cu Lada Togliatii elevele lui Gheorghe Tadici au pierdut la șase goluri diferență, 24-30. Manșa retur se va disputa sâmbătă (ora 17:00), la Oradea, în Sala „Antonio Alexe”. HC Zalău a vândut deja 600 de bilete în localitate, suporterii urmând să se deplaseze sâmbătă cu 9 autocare. Alte 500 de tichete au fost puse în vânzare la Oradea, restul până la 1.700 urmând să fie distribuite și în alte localități din Ardeal.

Vlad Soare