Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Meci halucinant, victorie meritată!

HCM a învins pe Cetate Deva la două goluri diferenţă după ce oaspetele au marcat de opt ori consecutiv

Echipa feminină de handbal, HCM Râmnicu Vâlcea a jucat o nouă partidă în această ediţie a Ligii Naţionale, pe propriul teren contra devencelor de la Cetate. Fără Janina Luca, accidentată şi cu alte numeroase jucătoare cu probleme medicale, formaţia noastră a controlat cu autoritate primele 45 de minute ale întâlnirii. Elevele lui Dumitru Muşi au marcat primele două goluri ale partidei care a rămas echilibrată până în minutul 15, când HCM avea un singur gol avans, 7-6. Din acel moment municipalele s-au dezlănţuit, au făcut 12-8 şi apoi 16-9 şi au intrat la cabine cu un avantaj liniştitor, 19-11.

Final tensionat

Gruparea de la Deva a încercat din răsputeri să revină în meci şi să spere la cucerirea a măcar un punct dar HCM a continuat să aibă o apărare de fier şi să fie atentă în apărare. Cu un sfert de oră înainte de final niciunul din cei peste 1000 de spectatori din sala sporturilor Traian nu mai avea emoţii, în condiţiile în care Vâlcea avea 28-20 şi atacul. Au urmat mai bine de zece minute halucinante în care elevele lui Muşi nu au marcat nici măcar un gol şi au primit nu mai puţin de opt goluri consecutive. Mai erau de jucat doar două minute şi era clar că atacul care urma era decisiv. Cu un minut şi jumătate înainte de final Clara Vădineanu a marcat la vinclu şi tot ea a recuperat mingea la atacul Devei. Ultima reuşită i-a aparţinut Ancăi Stoica şi HC Municipal s-a impus meritat cu 30-28. Rezultatul le aruncă din nou pe oltence în zona de play-off, chiar pe ultima poziţie care asigură evitarea retrogradării fără emoţii. Formaţia noastră îşi poate consolida poziţia dacă nu pierde în etapa viitoare, atunci când are un meci pe terenul unei echipe de învins, Universitatea Constanţa.

Janina Luca stă o lună şi jumătate

Din păcate, în următoarea perioadă HCM nu se va putea baza pe serviciile unei handbaliste de bază, Janina Luca, cea care şi-a rupt un deget la mâna de aruncare şi care va sta în afara terenului o lună şi jumătate. Probleme medicale mai are şi centru Roxana Gheorghe dar şi eroul HCM-ului din ultima perioadă, Clara Vădineanu.

Lui Senocico i s-a făcut rău

Tehnicianul formaţiei de la Deva, Ion Senocico, a trecut prin momente mai puţiun plăcute în debutul părţii secunde ale meciului când i-a venit rău şi i s-au acordat îngrijiri medicale de urgenţă. Din fericire a fost doar o creştere de tensiune şi Senocico a rămas pe banca tehnică până la finalul meciului, chiar dacă nu s-a mai ridicat pentru a le da indicaţii elevelor sale.

Muşi acuză delegarea arbitrilor

La finalul întâlnirii câştigate de HC Municipal contra echipei Cetate Deva, antrenorul principal al vâlcencelor, Dumitru Muşi, a acuzat delegarea arbitrilor făcută de Federaţia Română de Handbal şi le-a transmis un mesaj contestatarilor: „Noi suntem în luptă directă cu Universitatea Cluj pentru participarea în play-off. Corect? La acest meci au fost delegaţi doi arbitri din Cluj. Mie nu mi se pare normal şi nici corect. În repriza a doua eu am văzut un arbitraj ciudat la anumite faze. Şi încă ceva, am auzit câţiva specialişti care spuneau că echipa nu are putere de luptă. Cum să fie aşa când am făcut un meci ca cel de azi, cu Janina Luca accidentată, cu Vădineanu care nu a putut face ultimele antrenamente, cu Roxana Gheorghe şi ea cu probleme medicale? Una peste alta eu sunt foarte mulţumit şi le felicit pe fete, au luptat până la final şi au obţinut o victorie meritată”.