Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
HCM Ramnicu Valcea

Săptămâna decisivă pentru HCM

HCM Ramnicu ValceaHandbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea mai au de jucat două partide de care depind şansele de supravieţuire în primul eşalon.

Victorie mare cu Universitatea Cluj

Elevele lui Dumitru Muşi au jucat pe propriul teren un meci capital contra clujencelor de la Universitatea Alexandrion. Vâlcencele au intrat timorate în teren şi au fost conduse aproape tot meciul. În prima repriză oaspetele au zburdat pe teren şi au avut şi şase goluri avans, 12-6! Tehnicienii oltencelor au cerut timp de odihnă şi până la pauză scorul de pe tabelă s-a strâns, 15-17. În partea a doua a întâlnirii HC a alergat în permanenţă după egalare şi a reuşit-o cu 12 minute înainte de final. Au preluat, apoi, cconducerea pe tabela de marcaj şi nu au mai cedat-o până la final. Tabela de marcaj a îngheţat la sorul de 29-26, victorie care le menţine pe Janina Luca şi compania în cursa pentru salvarea de la retrogradare.

Gogoriţă s-a răzbunat pe Amariei

Pentru handbalista HCM-ului, Alexandra Andrei Gogoriţă, meciul cu U Cluj a fost unul special. În momentul în care interul vâlcencelor juca pentru SCM Craiova era antrenată de Carmen Amariei, actualul tehnician al clujencelor. Amariei a insistat ca Alexandra să plece şi aşa a ajuns la Râmnicu Vâlcea. Andrei a fost cea mai bună jucătoare de pe teren şi a marcat opt goluri. La finalul celor 60 de minute Alexandra a spus că nu a avut de plătit poliţe. „Echipa nu a cedat în niciun moment. Până la urmă important este cum se termină un meci, nu cum începe. Nu am avut de plătit o poliţă nimănui. Ca la fiecare meci am încercat să-mi ajut echipa cum am putut mai bine. Tabela de marcaj a arătat avantaj în favoarea noastră la final şi asta este cel mai important, asta rămâne la finalul celor 60 de minute. Aveam nevoie mare de cele trei puncte”, a spus Andrei. „A fost un meci greu, forte greu, ştiam că o să fie aşa. Ne bucurăm că în repriza a doua am reuşit să respectăm ce am pregătit, să facem ce ne-a cerut domnul profesor şi să câştigăm. Alexandra Andrei a făcut un meci mare, a ajutat mult echipa şi o felicităm. Nu ştiu dacă a avut de plătit o poliţă faţă de Carmen Amariei, nu este problema mea”, a completat şi Clara Vădineanu.

Şase din şase cu Mureşul şi Unirea

Pentru a scăpa de emoţiile celui de-al doileea turneu de salvare organizat de Federaţia Română de Handbal, elevele lui Dumitru Muşi trebuie să obţină punctaj maxim în ultimele două partide ale turneului de play-out. Joi, vâlcencele primesc vizita Unirii Slobozia, formaţie care ne-a învins clar în manşa tur. În fine, duminică oltencele se deplasează pe terenul ultimei clasate, Mureşul Târgu Mureş, echipă care a început turneul fără şanse reale de a evita retrogradarea.

Vădineanu, convocată pentru dubla cu Serbia

Handbalista Clara Vădineanu este convocată la echipa naţională a României pentru dubla contra Serbiei din barajul de calificare la turneul final al Campionatului Mondial. Selecţionerul Tomas Ryde şi secundul dău, Bogdan Burcea, au convocat 19 jucătoare, printre care se află o singură stranieră, Cristina Neagu de al Buducnost Podgorica. Partida tur se va desfăşura pe 6 iunie, în deplasare, la Kraljevo, cu începere de la ora 19:00. Jocul retur se va desfăşura o săptămână mai târziu, la Cluj.

Iată lista jucătoarelor convocate:

portari: Paula Ungurenu (HCM Baia Mare), Ionica Munteanu (SCM Craiova), Denisa Dedu (Corona Brașov)
extreme: Valentina Ardean (HCM Baia Mare), Camelia Hotea (Corona Brașov), Adriana Nechita (HCM Baia Mare), Laura Chiper (Corona Brașov)
pivoţi: Timea Tătar (HCM Baia Mare), Florina Chintoan (Universitatea Cluj), Oana Manea (CSM București)
linia de 9 metri: Cristina Neagu (Buducnost, Muntenegru), Aurelia Brădeanu (Corona Brașov), Claudia Constantinescu (HC Zalău), Gabriela Perianu (HC Dunărea Brăila), Eliza Buceschi (HCM Baia Mare), Melinda Geiger (HCM Baia Mare), Patricia Vizitiu (CSM București), Clara Vădineanu (HCM Rm.Vâlcea), Gabriela Mihalschi (HCM Roman).