Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: e-politic.ro

MÂNDRI CĂ SUNTEM ROMÂNI! Tiberiu Uşeriu a câștigat Maratonul de la Polul Nord!

Foto: e-politic.roSteagul României a fluturat la Cercul Polar după ce bistriţeanul Tiberiu Ușeriu a reușit să câștige ultramaratonul 6633 de la Cercul Polar, într-o cursă de poveste de 566 km. Tiberiu a devenit doar al 20-a concurent din lume care a terminat cursa în timpul impus de organizatori.

Tiberiu Ușeriu a trecut linia de finish la ora 01.00, ora României și ora locală 4.44, după ce a alergat pe gheață, la temperaturi care au ajuns până la – 62 de grade.

”Avem câștigătorul ediției 2016: Tiberiu Ușeriu din România a trecut linia de sosire la Tuktoyaktuk. Tibi a condus de la start până la finisih și este fără îndoială un campion meritat a ceea ce este probabil cel mai dur, mai friguros și mai vântos ultramaraton de pe planetă. Felicitări, omule!”, au scris organizatorii.

Toh Poh Joo din Singapore a venit pe locul al doilea, la 56 de minute în spate, iar în urma lui au ajuns împreună ceilalți cinci concurenți: Românii Andrei Roșu și Vlad Tănase, Michael Hull (Australia), Frank Fumich (SUA) și Alex Nemet (SUA).

Cu 37 de km rămași până la finish Tibi și PJ progresau umăr la umăr. În spatele lor, la 11 km se aflau cei cinci concurenți rămași, puțin fragmentați dar mergând în grup. Cu 30 de kilometri rămași Tibi și-a luat inima în dinți și început să se desprindă de „colegul” lui, reușind o performanță greu de imaginat, să câștige un ultra maraton de 566 de kilometri la Cercul Polar.

Impresionantă este realizarea și celorlalți doi români, Andrei Roșu și Vlad Tănase, care au reușit să termine cursa în timpul impus de organizatori, România având astfel 3 dintre cei 26 de concurenți care au ajuns de la start la finish în cel mai dificil maraton din lume.