Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: adevarul.ro

Administrator din Drăgăşani, reţinut pentru evaziune fiscală

Foto: adevarul.roLa sfârşitul acestei săptămâni, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, împotriva unui bărbat, de 34 ani, din municipiul Drăgășani, județul Vâlcea, bănuit de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

Acesta este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, din municipiul Slatina, în anul 2011, nu a înregistrat în evidența contabilă a societății venituri în sumă de 243.603 lei, rezultate din operațiunea de comercializare a 74.729 litri motorină, către o societate comercială, din comuna Brebeni.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională a bărbatului este de de 365.774 lei, constând în impozit pe profit și TVA datorate bugetului de stat. Drăgăşeneanul va fi prezentat organelor judiciare cu propunere de luare a altor măsuri preventive care se impun, în cauză urmând a se propune emiterea rechizitoriului și sesizarea instanței de judecată.