Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Interviu: „Victoria este a lui Erik Lincar”

Alexandru Pelici a trăit la intensitate maximă meciul de pe propriul teren pe care vâlcenii de la CSM l-au jucat în compania arădenilor de la Şoimii Pâncota. Tehnicianul timişorean a stat pe banca tehnică în rare momente, în rest a dat indicaţii permanente şi şi-a dirijat elevii în permanenţă. La final, Pelici le-a dedicat victoria suporterilor dar şi tehnicianului Erik Lincar şi secunzilor săi, Fane Nofitovici şi Alex Ciobanu. În fine, antrenorul care este la a doua experienţă la Râmnicu Vâlcea spune că urmează momentul adevărului pentru „vipere”, în partidele cu CS Mioveni, ACS Poli şi Metalul Reşiţa.

– Domnule Pelici, cum caracterizaţi meciul de azi?
– A fost un meci îndârjit, s-a jucat pe contre în special în repriza a doua. Cele trei puncte erau importante pentru ambele echipe. Până la urmă pentru noi contează rezultatul de la final. Am marcat în prima repriză şi am ales că conservăm rezultatul în cea de-a doua, să nu mai păţim ce am păţit cu Poiana Câmpina, CSM să fie egalată. Chiar şi aşa am avut şansa să ne desprindem, am avut trei situaţii de unu la unu cu portarul advers. Îi felicit pe jucători pentru dăruire, pentru că au luptat timp de 90 de minute. E drept că jocul a suferit în unele momente dar important este că ne-am impus. Succesul îl dedic suporterilor care m-am primit foarte bine şi care ne-au încurajat în permenenţă. Victoria este a lui Erik Lincar, a lui Fane Nofitovici şi a lui Alex Ciobanu, ei au muncit la această echipă, eu am venit abia de câteva zile, nu aveam cum să fac minuni. Îi felicit şi pe oaspeţi, pe tehnicianul Dan Cuedan, face treabă bună la Şoimii Pâncota, echipă care a venit la Vâlcea să joace deschis, nu să se baricadeze în apărare.

– Bela Fejer a fost titular şi nu a primit gol. Cum aţi luat decizia de a face schimbarea între buturi?
– Decizia în ceea ce-i priveşte pe portari este în proporţie de 99,99% a lui Robert Tufişi, secundul care se ocupă de pregătirea lor. Aşa mi se pare normal să fie. Oricum, toţi fotbaliştii trebuie să ştie că vor avea şansa să joace, fiecare va juca pentru CSM. Nu contează, de exemplu, că azi a apărat Bela Fejer, Dani Popescu va avea şansa lui în continuare.

– Urmează trei meciuri de foc…
– Urmează pentru noi momentul adevărului, cu trei meciuri dificile, la Timişoara şi Piteşti şi acasă cu Metalul Reşiţa, meciuri din care ne propunem să scoatem cât mai multe puncte.

– În etapele care au rămas de disputat o să fie şi o selecţie a fotbaliştilor din actualul lot?
– Nimeni din conducerea clubului nu mi-a spus că trebuie să rămână mai puţini fotbalişti din actualul lot sau că trebuie săn facem schimbări. Vor fi etape în care eu trebuie să mă edific asupra fiecărui fotbalist în parte.

– De ce a fost schimbat Mihai Deaconescu?
– Mi-a spus încă de la pauză că simte ceva dureri dar că poate continua meciul. Apoi a făcut semn din teren că vrea să fie schimbat. Încă nu ştim exact ce are. Sper să nu fie grav şi să-l avem la dispoziţie şi pentru meciurile viitoare, Miţă este un fotbalist important pentru CSM Râmnicu Vâlcea.