Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gol de generic TV, trei puncte importante

Alex Pelici a obţinut un succes important la redebutul său pe banca tehnică a vâlcenilor de la CSM

Nevoia mare de puncte şi mai ales de victorii a făcut ca elevii lui Alexandru Pelici să intre destul de tensionaţi în meciul de pe propriul teren cu Şoimii Pâncota. La doar câteva zile de la plecarea lui Erik Lincar, „viperele albastre” au încercat să înscrie încă din prima repriză pentru a avea o misiune mai uşoară. Cătălin Pârvulescu, lovitură de cap puţin pe lângă (minutul 2), Bogdan Geantă, şut cu efect de la marginea careului, pe lângă (9) şi Marius Briceag, şut puternic din interiorul careului, respins de portarul advers (31), au fost primele mari ocazii ale întâlnirii, toate trecute în contul CSM-ului. Inevitabilul s-a produs cu cinci minute înainte de pauză când Konyeha i-a pasat lui Cătălin Pârvulescu, la marginea careului. Fundaşul vâlcean a preluat excelent şi a catapultat balonul direct în vinclul porţii, exact acolo unde păianjenii îşi fac casă în pauza competiţională. După 1-0 la pauză, vâlcenii s-au retras puţin în partea a doua a meciului dar puteau să îşi mărească avansul imediat după pauză când Coman a deviat inteligent mingea, cu capul, dar ţinta nu a fost atinsă. Meciul s-a animat spre final, atunci când Alex Pelici a forţat desprinderea după ce i-a aruncat în luptă pe Adi Popa şi Christian Nkongue. Vâlcea a mai avut două situaţii clare de gol, NKongue şi Câju scăpând singuri cu portarul advers. Atacantul camerunez a trimis puţin pe lângă, „machedonului” fiind deposedat în ultimul moment de Irimia. La final a fost 1-0, victorie absolut meritată a vâlcenilor care au urcat un loc în clasament, până pe poziţia a cincea. Pentru participarea în play-off încă mai avem multe emoţii, mai ales că pentru vâlceni urmează o serie de trei meciuri de foc, în deplasare cu CS Mioveni şi ACS Politehnica Timişoara şi pe propriul teren cu a doua clasată, Metalul Reşiţa.

Poli omoară lupta pentru promovare

Cel mai interesant meci al rundei de debut a returului de campionat a avut loc la Timişoara, acolo unde ACS Poli a învins cu 1-0 pe CS Mioveni şi pare scăpată în câştigătoare clară a Seriei de Vest. Elevii lui Dan Alexa au deja un avans de patru puncte faţă de Metalul Reşiţa, echipă care a cedat pe propriul teren în faţa Fortunei Câmpina, echipă care în etapa precedentă reuşise să câştige şi în Zăvoi cu CSM. Timişorenii joacă în următoarea etapă în deplasare, cu Unirea Târlungeni şi dacă vor obţine alte trei puncte e clar că nimeni nu-i mai poate opri din cursa pentru revenirea în primul eşalon.

Pârvulescu, căpitan cu noroc

În meciul cu Şoimii Pâncota nu a putut evolua căpitanul echipei vâlcene, Ionuţ Stoica, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. Alexandru Pelici a decis să-i dea banderola tot unul vâlcean get-beget, Cătălin Pârvulescu, cel care a făcut un meci senzaţional, cel mai bun al său din acest sezon. Fotbalistul care a început campionatul în tricoul Pandurilor Târgu Jiu, formaţie care încă îl monitorizează, a marcat golul victoriei, a avut alte câteva incursiuni bune şi a fost imperial în apărare.

Rezultate:

ACS Poli Timişoara – CS Mioveni 1-0
CSM Râmnicu Vâlcea – Şoimii Pâncota 1-0
Metalul Reşiţa – Fortuna Poiana Câmpina 1-2
Olimpia Satu Mare – FC Caransebeş 2-1
FC Olt Slatina – Unirea Tărlungeni 1-1
FC Bihor Oradea a stat