Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Interviu: „Îi rog pe vâlceni să nu ne mai înjure, la Vâlcea nu joacă Ronaldo şi Messi”

Erik Lincar recunoaşte că Gloria a jucat mai bine dar spune că elevii săi au avut caracter

Tehnicianul principal al echipei CS Municipal, Erik Lincar, a demonstrat cu fair-play că formaţia sa a fost dominată copios de Gloria Bistriţa la meciul direct de sâmbătă dar spune că fotbaliştii pe care-i antrenează au dat dovadă de mare caracter. Fostul jucător al Stelei transmite şi un mesaj către spectatori pe care-i roagă să fie alături de echipă şi să nu-i mai înjure pe jucători.

– Erik, azi am fost dominaţi clar…

– Aşa este, recunosc, i-am spus şi lui Cristi Coroian, pe care l-am felicitat pentru jocul prestat de echipa sa la Vâlcea. Ne-au dominat clar chiar dacă nu au avut ocazii mari. Raportul cornerelor, al centrărilor în careu, al posesiei, a fost net de partea Gloriei Bistriţa.

– Şi totuşi am rezistat şi am învins…

– Aşa este, ţin să-i felicit pe băieţi pentru caracterul de care au dat dovadă. De asemenea, am o menţiune în plus pentru fundaşi care au evoluat fără greşeală.

– Ce s-a întâmplat cu Lircă?

– Cu el am vorbit la pauză, l-am întrebat dacă e apt sută la sută, dacă şi-a revenit după accidentarea de la Slatina. Mi-a spus că da şi l-am trimis în teren. Nu a fost deloc aşa şi practic şi noi am jucat în inferioritate numerică şi asta lumea nu ştie. Codruţ va suporta consecinţele. Înţeleg că a vrut să intre, să îşi ajute echipa dar mai corect era să spună că nu e refăcut.

– La final aţi ieşit în aplauzele spectatorilor…

– Da, sigur. După ce ne-au înjurat şi huiduit timp de 75 de minute la final ne-au aplaudat. Nu mi se pare corect, la CSM nu joacă nici Messi nici Ronaldo. oamenii trebuie să ştie că sunt fotbalişti care până de curând au jucat în Liga a III-a sau chiar la judeţ şi care au crescut de la meci la meci, de la lună la lună. Aceşti băieţi trebuie sprijiniţi, aplaudaţi, încurajaţi. Până la urmă nu pot juca meci de meci foarte bine, se mai întâmplă şi sincope. Este o mare presiune şi la această echipă când a fost presiune s-a clacat. Din fericire azi nu s-a întâmplat acesst lucru.

– Urmează meciul de la Târgu Mureş…

– Mergem acolo să ne jucăm şansa, să luăm punct sau puncte şi să rămânem în cursa pentru promovare.

– Crezi că putem promova şi de pe locul trei?

Eu vreau să promovăm de pe locul doi. Mai departe nu ştiu ce se întâmplă, ţine de comisii, de acte, pe mine nu mă interesează şi nici nu mă pricep. Treaba mea e să antrenez echipa.

– La începutul sezonului ai antrenat la CSU. Ştiai că cei de acolo au semnat un act în care recunoşteau regulamentul în figiare, inclusiv că nu vor avea drept de promovare?

– Nu ştiu nimic de acel act şi nici nu mă interesează.

– Ai avut emoţii la lovitura de la 11 metri?

– Nu am avut. A executat căpcăunul de Codin, care trebuia să tragă şi la meciul cu CSU. I-am spus şi acum că trebuie să aibă tupeu, să îşi asume riscuri dacă vrea să ajungă în primul eşalon. Dacă nu vrea, e treaba lui.