Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Victorie şi mare chin

CSM a trecut la limită de Gloria Bistriţa şi încă mai speră la promovare

După meciul dintre CS Municipal Râmnicu Vâlcea şi Gloria Bistriţa, statisticile vor indica, sec, un succes la limită al echipei vâlcene, scor 1-0. Cine nu a văzut pe viu partida din Zăvoi va considera rezultatul absolut normal având în vedere că în teren se afla o echipă vâlceană aflată pe val, cu licenţa de Liga I în buzunar şi cu plăţile salariile la zi şi o alta ardeleană aflată într-o situaţia total opusă, fără licenţă şi cu mari restanţe la salarii. Realitatea a fost, însă, cu totul alta. Municipalii au început în forţă, au ratat prima ocazie încă din minutul 2, când Todea nu a nimerit poarta singur cu poarta goală. Câteva minute mai târziu mijlocaşul vâlcean a încercat să-şi răscumpere greşeala dar şutul său puternic a fost reţinut în doi timpi de Albuţ. În minutul 15, conform cursului jocului, elevii lui Erik Lincar au deschis scorul. Andrei Creţu a insistat la o minge trimisă „acasă” de bistriţeni, i-a furat balonul lui Albuţ care apoi l-a faultat. Centralul a indicat punctul cu var şi Adi Codin a şutat sec, tare şi pe mijlocul porţi pentru 1-0. Din acel moment, însă, Gloria Bistriţa a dominat cu autoritate până la finalul meciului. Au urmat 75 de minute de chin pentru fotbaliştii vâlceni dar şi pentru puţinii spectatori veniţi în tribune. Matache s-a remarcat la şuturile lui Budacan şi Nalaţi din minutele 30 şi 35, apoi bara ne-a salvat la lovitura cu capul al lui Olimpiu Bucur din minutul 40 şi tabela nu s-a modificat până la pauză. Erik Lincar a simţit periccolul şi a încercat să pună ordine la mijlocul terenului, aruncându-l în luptă pe Codruţ Lircă, cel care i-a luat locul lui Todea. Mutarea nu a avut efectul scontat, din contră a micşorat forţa ofensivă a vâlcenilor, având în vedere că mijlocaşului i-a recidivat accidentarea suferită la Slatina şi o bună perioadă s-a plimbat pe teren. Am avut noroc că şi oaspeţii au trebuit să joace cu un om în minus în ultimul sfert de oră după ce Hlinca a fost eliminat pentru lovirea fără balon a lui Adi Codin. Presiunea bistriţenilor s-a menţinut până la final dar Vâlcea a avut noroc şi tabela a arătat la final scorul înregistrat încă din minutul 15. CS Municipal a cucerit trei puncte importante în lupta pentru promovarea în primul eşalon dar au nevoie de patru etape de final perfecte pentru a mai spera să recupereze handicapul de patru puncte faţă de CS Universitatea Craiova.

CSU, victorie scontată la Slatina

CS Universitatea Craiova a reuşit să se impună în deplasarea de la Slatina, cu FC Olt. După 45 de minute cu scor alb, craiovenii au punctat imediat după reluarea meciului şi au obţinut primul succes în ultimele patru etape. În cealaltă partidă, Metalul Reşiţa şi ASA Târgu Mureş s-au anihilat reciproc şi scorul final a fost de 0-0. La polul opus al clasamentului situaţia s-a lămurit în totalitate. Minerul Motru a remizat pe propriul teren cu CS Mioveni în timp ce UTA Arad a cedat cu scor de neprezentare în faţa orădenilor de la FC BIhor. Ortacii şi arădenii vor merge în eşalonul al treilea indiferent de rezultatele care se vor înregistra în cele patru etape care mai sunt de disputat din acest sezon.

Joaca de-a licenţa

După ce iniţial s-a anunţat că CS Universitatea nu a primit licenţa pentru Liga I, sâmbătă Comisia de Licenţiere a anunţat gruparea din Bănie că i-a fost admis apelul şi că vor avea drept de promovare. Totuşi decizia finală urmează să fie luată de Comisia de Disciplină care a amânat-o până pe 23 mai. Şi nici atunci CSU nu e cu sacii în căruţă având în vedere că nu este afiliată la FRF şi va trebui să treacă prin votul Adunării Generale. Cel mai probabil totul se va decide, însă, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Rezultate:

FC Olt – CS U Craiova 0-1
CSM Rm. Vâlcea – Gloria Bistriţa 1-0
Metalul Reşiţa – ASA Târgu Mureş 0-0