Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HCM Rm. Vâlcea vrea palmaresul Oltchimului

Preşedintele Toma Pleşa spune că ar fi mare păcat ca o formaţie din afara judeţului să beneficieze de rezultatele clubului de legendă

Conducerea formaţiei feminine de handbal, HCM Rm. Vâlcea, îşi doreşte să cumpere palmaresul CS Oltchim, prin intermediul licitaţiei publice care va avea loc cel mai probabil în primăvara anului viitor. Preşedintele formaţiei din primul eşalon, Toma Pleşa, spune că ar fi păcat ca un alt club să îşi treacă în palmares reuşitele defunctei Oltchim. „E drept că anumite bunuri ale CS Oltchim au fost cumpărate de diferse entităţi sportive, acest lucru ne interesază mai puţin. Ne interesează cu adevărat palmaresul fostului club. Ar fi mare păcat pentru sportul şi handbalul vâlcean ca acest palmares să se ducă la un alt club din afara judeţului. „

„Se putea o clasare mai bună de locul 9”

Fostul arbitru internaţional este mulţumit parţial de parcursul echipei în turul de campionat pe care l-au terminat pe poziţia a noua a clasamentului, la două puncte distanţă de ultimul loc care asigură prezenţa în turneul de play-off. „Dacă este să fac o analiză a turului de campionat, încep cu regretele, suntem pe locul 9 al clasamentului dar puteam ajunge cu mult mai sus, chiar peste aşteptările iniţiale. Am avut şi ghinion, am pierdut câteva meciuri şi puncte la mustaţă, nu le mai amintesc, le ştiu suporterii şi iubitorii de handbal feminin. Partea bună este că echipa a crescut în valoare şi în constanţă, chiar dacă am început sezonul cu şapte jucătoare noi. Mai avem ceva de lucrat la capitolul comunicare între antrenor şi echipă. Sper să rezolvăm această problemă în pauza competiţională. Dacă este să privim la locul din clasament şi să ne raportăm la bugetele altor echipe, sunt bucuros. Sper ca în retur să continuăm partea ascendentă. În ceea ce priveşte arbitrajele, cred că într-o oarecare măsură au început să se uniformizeze. Din păcate mai sunt şi meciuri în care prestaţia arbitrilor nu este constant bună şi se influenţează rezultatele finale. S-au adus şi câţiva arbitri tineri, sper ca ei să confirme.” Vă reamintim că HCM este la doar două puncte distanţă de îndeplinirea obiectivului propus pentru acest sezon competiţional, participarea în turneul de play-off. În retur, vâlcencele par avantajate de program, având în vedere că la Vâlcea va veni o singură formaţie greu de învins, Corona Braşov.

„Ne-ar mai trebui câteva jucătoare”

Pleşa crede că mai este nevoie de câteva handbaliste pentru ca lotul să devină unul şi mai puternic. „E clar că ne-ar mai trebui câteva handbaliste, pe posturile unde încă suntem deficitari. Cred că eu că 2-3 jucătoare ar mai trebui dar, din păcate, bugetul nu ne permite să mai facem transferuri. Suntem, deocamdată, doar la stadiul de tatonare. Mai este timp, ce-i drept, se pot face achiziţii până la data de 31 ianuarie. Sperăm să atragem alături de noi şi oameni de afaceri dispuşi să ajute handbalul feminin vâlcean.”

„Putem ajunge în cupele europene”

În ceea ce priveşte cealaltă competiţie, Cupa României, Pleşa o vede ca o posibilă portiţă spre ediţia viitoare a cupelor europene.
„Teoretic putem să jucăm în viitoarea ediţie a cupelor europene, chiar dacă nu vom câştiga Cupa României. Varianta este posibilă dacă vom ajunge la turneul final. Ar fi cu adevărat o performanţă mare. Dacă aşa se va întâmpla, cred că am reuşi să aducem oameni care să vină alături de noi şi să putem face deplasările şi să suţinem o participare europeană. „

Vacanţă scurtă

În ceea ce priveşte programul viitor al echipei vâlcene, până la startul returului de campionat, Pleşa spune: „Fetele au fost într-o vacanţă de câteva zile şi îşi vor relua pregătirile miercuri, la Râmnicu Vâlcea. Ne gândim la un cantonament, să vedem unde. Vom mai participa la Memorialul Constantin Tită, vom avea şi alte meciuri amicale şi apoi vom aştepta cu nerăbdare startul returului, programat pentru data de 11 ianuarie”.
În fine, Toma Pleşa crede că naţionala de handbal feminin a României ar trebui să aibă un parcurs lung la turneul final al CampionatuluI European care va avea loc în luna decembrie a acestui an, în Ungaria şi Croaţia: „La valoarea lotului şi la experienţa jucătoarelor, cred că ar trebui să intrăm în primele şase formaţii ale turneului final. Eu cred că multe depind de comunicarea care o să fie între banca tehnică şi jucătoare.”