Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HCM începe urcuşul cu Neptun Constanţa

Handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea nu au reuşit accederea în turneul de play-off al campionatului, performanţă care era echivalentă cu salvarea de la retrogradare. Elevele lui Dumitru Muşi vor juca în play-out şi nu au o misiune deloc uşoară, având în vedere că se salvează direct doar primele două clasate. În acest moment pe prima poziţie se află Cetate Deva, echipă care are cu trei puncte mai mult decât municipale şi Unirea Slobozia, la o lungime de undă distanţă. Ocupantele locurilor 3 şi 4 merg la baraj cu formaţiile de pe locurile 2 şi 3 din Divizia A, în timp ce formaţiile de pe 5, respectiv 6, retrogradează direct. Mureşul Tg. Mureş nu mai are şanse nici măcar teoretice, având în vedere că nu are nici măcar un punct în timp ce orice se poate întâmpla în ceea ce priveşte penultima poziţie retrogradantă direct.

Primul meci, capital!

În prima partidă a turneului de salvare de la retrogradare HCM Râmnicu Vâlcea joacă pe propriul teren un meci în care singura variantă este victoria. Oaspete o să ne fie, joi, handbalistele de la Neptun Constanţa care sunt la un singur punct distanţă de noi. De regulă, echipa de la Marea Neagră joacă bine partidele de pe propriul teren dar se descurcă mai greu în deplasare. În partidele jucate în sezonul regulat HCM şi Neptun şi-au împărţit victoriile. Vâlcencele s-au impus destul de greu în sala sporturilor Traian şi nu au pus mari probleme în disputa din deplasare.
În celelalte partide Cetate Deva nu poate avea mari probleme în disputa de pe propriul teren contra codaşei Mureşul Tg. Mureş, în timp ce Unirea Slobozia are o partidă de care pe care cu Universitatea Jolidon Cluj-Napoca. Interesant este că gruparea din Slobozia a ales să îşi schimbe antrenorul chiar înainte de startul turneului, în loccul veteranului Liviu Paraschiv fiind numită fosta mare handbalistă a Oltchimului şi a naţionalei feminine, Victorina Bora.

Se termină pe 31 mai

Turneul de play-out se va termina pe data de 31 mai, atunci când HCM Râmnicu Vâlcea va evolua în deplasare cu Mureşul Târgu Mureş. În prima deplasare elevii lui Dumitru Muşu joacă la Cluj-Napoca, teren pe care o să-i fie greu să emită mari pretenţii, având în vedere că penultima clasată, Universitatea Alexandrion Cluj va avea parte de ajutor din toate părţile pentru a evita retrogradarea.

Cine vine din Divizia A

Din Divizia A de handbal feminin pot veni la barajul de salvare echipe destul de puternice. Astfel, dîn Seria A sunt în acest moment pe loculrile 2 şi 3 Ştiinţa Bucureşti şi HC Buzău. În Seria B Măgura Cosnădie şi Naţional Râmnicu Vâlcea sunt formaţiile care se pot bate pentru promovarea în Liga Naţională dar gruparea de la CN Energetic are şanse minime să primească dreptul de a juca având în vedere că este formaţia Centrului Naţional de Excelenţă.

Clasamentul play-out-ului este următorul:

1. CSM Cetate Deva – 20 puncte
2. CSM Unirea Slobozia – 18 puncte
3. HCM Rm. Vâlcea – 17 puncte
4. CSU Neptun Constanța – 16 puncte
5. „U” Alexandrion Cluj – 16 puncte
6. Mureșul Tg. Mureș – 0 puncte