Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HCM încă îşi caută antrenorul

Conducerea echipei de handbal feminin, HCM Râmnicu Vâlcea, a avut mai multe tentative de numire a unui antrenor principal pentru sezonul viitor dar mai multe variante au picat deja. Cert este că antrenorul de la Constanţa, Dumitru Muşi, nu va mai continua şi nu i se prelungeşte contractul care a expirat luna trecută. Acesta a avut ca obiectiv accederea în turneul de play-off pe care l-a ratat la mustaţă. Totuşi, echipa municipală a terminat prima în play-out şi a evitat retrogradarea fără prea mari emoţii.

Târcă, Roşca, Gogârlă, nu mai sunt de actualitate

Trei au fost pistele pe care au mers vâlcenii dar toate trei au picat. S-a zvonit că Aurelian Roşca urma să fie numit principal, mai ales că aceasta şi-a reziliat contractul cu SCM Craiova, formaţie pe care a dus-o până în cupele europene. Şansele sunt minime, însă, având în vedere că antrenorul campioanei mondiale de tineret este dorit şi la HCM Baia Mare. Problema este că Relu ar pierde o mare parte a pregătirilor băimărencelor pentru că va trebuie să fie la lotul naţional. S-a vorbit şi despre o întoarcere pe banca tehnică a Simonei Gogârlă dar fosta handbalistă a Oltchimului a ales să meargă la Craiova, unde îl va înlocui pe Roşca. În fine, HCM a aşteptat zile bune răspunsul Marianei Târcă dar aceasta a fost numită director tehnic la Corona Braşov, formaţie la care a fost şi antrenor principal acum câteva sezoane.

Crăciun sau o fostă handbalistă

În aceste condiţii, favorit pentru a prelua pe HCM pare să fie antrenorul de la Constanţa, Ion Crăciun, unul dintre cei mai buni tacticieni din handbalul feminin românesc. Acesta a retrogradat cu Neptun şi pare că a primit o ofertă clară de la Vâlcea la care va răspunde în zilele următoare. În fine, este posibil ca la HCM să ajungă o fostă handbalistă, cel mai probabil Nicoleta Alexandrescu Gâscă, actualmente la echipa de eşalon inferior, Ştiinţa Bucureşti. Aceasta a jucat pentru Rapid Bucureşti, Cornexi Alcoa, în Ungaria dar şi pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea. „Până cel mai târziu joi veţi afla numele antrenorului principal. Nu are rost să o mai lungim. Aşteptăm câteva răspunsuri. Este clar că nu vom putea conta pe Mariana Târcă, acum e clar. Reunirea lotului va avea loc la începutul lunii viitoare, timp în care va trebui să stabilim, în mare, şi lotul pe care ne vom baza”, spune preşedintele echipei HCM, Toma Pleşa.