Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Greu al fotbalului, INCULPAT și ÎNCARCERAT

Un vicepreședinte al FIFA a fost extrădat în cazul de corupţie din fotbalul mondial, fiind încarcerat la Montevideo. Este vorba despre uruguayanul Eugenio Figueredo, fost conducător al Conmebol, care a fost recent inculpat pentru fraudă şi spălare de bani.

Procesul fostul greu al fotbalului mondial, acum în vârstă de 83 de ani se va desfășura cu Eugenio Figueredo în stare de arest pe toată durata acestuia. Magistrații vor decide dacă Figueredo va petrece perioada următoare într-un penitenciar sau sub formă de arest la domiciliu, cum au cerut avocaţii săi.

Eugenio Figueredo a fost reținut în luna mai la Zurich, alături de alţi înalţi responsabili din fotbalul mondial, Eugenio Figueredo ar fi primit milioane de dolari mită pentru acordarea unor drepturi de televizare. Figueredo riscă o condamnare de doi până la 15 ani de închisoare, însă el, fiind în vârstă şi cu o sănătate precară, ar putea obţine în cazul condamnării ispăşirea pedepsei la domiciliu, sub control judiciar, susține mediafax.