Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fotbal, Liga a II: CSM, refresh

Formaţia din Zăvoi mai are doar şanse teoretice de a juca în viitoarea ediţie a primului eşalon şi va avea din nou ca obiectiv promovarea

Ceea ce anticipam după decizia Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal de afiliere a lui CSU care a primit şi drept de promovare, s-a întâmplat. Gruparea din Zăvoi a decis să îi retrimită în vacanţă pe elevii lui Erik Lincar şi să anuleze cantonamentul de la Braşov. Astfel, reunirea lotului va avea loc fie luni, fie lunea viitoare, lucru care va fi stabilit de tehnicienii vâlcenilor, în timp ce cantonamentul montan centralizat se va desfăşura undeva la finalul acestei luni. Până atunci, oficialii echipei oltene vor analiza care sunt şansele unui eventual memoriu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Cel puţin în acest moment, Lucian Munteanu şi compania par decişi să meargă şi la forul de Lausanne. „Faptul că CS Universitatea Craiova a fost afiliat definitiv este un lucru normal. Până la urmă, orice grupare sportivă are dreptul de afiliere, mai ales după ce a jucat un campionat întreg. Modificarea statutului nu poate avea efecte retroroactive, însă, noul statut are efecte pentru sezonul care va începe. Abia acum încep demersurile noastre. Vor face sesizare la Comisia de Disciplină, vom aştepta apoi recursul şi, dacă e cazul, vom merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv”, spune managerul echipei din Zăvoi care crede că CSM va fi pregătită pentru Liga I chiar şi în luna sepmebrie. „Toată lumea a asociat decizia de a le mai da o săptămână de vacanţă băieţilor cu o eventuală resemnare a noastră. Nici nu se pune problema, ne căutăm dreptatea până la capăt, până la TAS!. Oricum acest tribunal nu va da foarte repede decizia şi noi vom fi pregătiţi să jucăm în Liga I oricând, chiar şi în septembrie, cum a fost cazul Concordiei Chiajna”, completează Lucian Munteanu.

Se schimbă sistemul în Liga a II-a

Pentru campionatul următor al eşalonului inferior, Comitetul Executiv al FRF a decis să se facă mai multe schimbări importante. Astfel, în sezonul competiţional 2014-2015 echipele participante în Liga a 2-a trebuie să aibă în teren pe toată durata jocului câte doi jucători sub 21 de ani şi, din ediţia 2015 – 2016, câte 2 jucători sub 19 ani. S-a mai stabilit ca 30 august să fie data de începere a noului campionat dar încă nu se ştie cu exactitate dacă vor fi două serii a câte 14 formaţii sau numai o serie. Reprezentantul Ligii a II-a în Comitetul Executiv a spus că dacă nu se vor strânge 28 de echipe, atunci se va face numai o singură serie. În cazul în care vor rămâne două vor promova numai primele două clasate. Pentru numărul retrogradatelor s-au propus câte patru din fiecare serie dar totul depinde de modul în care se va organiza Liga a III-a.

„Vreau să dau şi mai multe goluri”

Fotbalistul vâlcean, Mihai Deaconescu, a reuşit performanţa să fie golgheterul echipei în sezonul trecut, chiar dacă joacă pe postul de fundaş. „Miţă” nu e mulţumit şi spune că putea să înscrie şi mai multe goluri: „Se putea mai mult în acest campionat, vorbesc de CSM. Dacă obţineam măcar două victorii în plus cu echipele care au intrat în play-off, eram promovaţi din punct de vedere sportiv, dar regretele nu îşi mai au rostul acum. În ceea ce mă priveşte, şi eu puteam mai mult, nu sunt prea bucuros că am ieşit golgheter. Sunt destul de puţine şi puteam să mai marchez. Acum, asta este! Îmi place să urc în atac, îmi place golul.” Deaconescu spune că îşi doreşte să rămână la CSM: „Ca şi vâlcean, ar fi un sentiment frumos dacă aş evolua în primă ligă cu CS Municipal. Oricum este o plăcere să joci acasă, îţi dai seama, victoriile se simt altfel când sunt savurate alături de vâlceni.”

Pleacă şi Briceag?

În acest moment de la CS Municipal au plecat nu mai puţin de nouă fotbalişti: Ureche, Matache, Cârstoiu, Lircă, Creţu, Da Silva, Todea, Cataramă şi Nicola. Până la noua reunire a lotului, gruparea din Zăvoi ar putea să rămână fără o altă piesă importantă, Marius Briceag. De fundaşul vâlcean se pare că se interesează cluburi mari din România, printre care şi fosta campioană Dinamo Bucureşti dar şi o candidată declarată la câştigarea titlului naţional, Petrolul Ploieşti. Marius mai are contract cu CS Municipal până în luna iulie a anului viitor dar ar putea fi vândut în cazul unei oferte tentante pentru club şi pentru fotbalist. Site-ul transfermarkt.co.uk în cotează pe Briceag la 264.000 euro, fiind cel mai scump fotbalist vâlcean.