Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fotbal, Liga a II-a: CSM, două meciuri câștigate în același timp

• Viperele Albastre au trecut la scor de Cozia Călimănești și au luat trei puncte la masa verde cu Șoimii Pâncota

Vineri, fotbaliștii de la CSM Râmnicu Vâlcea ar fi trebuit să plece în una dintre cele ai lungi deplasări ale sezonului, la Arad. Acolo aveau e înfruntat cea mai slabă echipă a eșalonului secund, Șoimii Pâncota, grupare care câștigase un singur punct. Chiar înainte de plecare, Viperele Albastre au primit de la Federația Română de Fotbal o veste bună, oficialii de la Pâncota au anunțat oficial că nu pot organiza meciul. În aceste condiții, deplasarea a fost anulată iar tehnicienii de la CSM au decis să încheie ciclul săptămânal cu un meci amical, contra Coziei Călimănești, echipă de Superligă. CSM a câștigat cu 3-0 și a urcat în clasament până pe locul 10. Este posibil, însă, ca Șoimii să se desființeze și toate rezultatele să fie anulate.

Două goluri Costea, alte două Drăghici

Pe o vreme bună pentru fotbal, CSM s-a impus fără prea mari probleme în fața călimăneștenilor. Florin Costea a deschis seria golurilor din Zăvoi și tot el a dus scorul la 2-1 după ce oaspeții reușiseră egalarea, acesta fiind și scorul înregistrat la pauză. În repriza secundă internaționalul de tineret, Drăghici, a reușit și el dubla în timp ce Ovidiu Mihai și Adi Cârstea au stabilt scorul final, 6-1. În amicalul din Zăvoi au evoluat formațiile:
CSM: Căbuz – Samson, Mocanu, Cr. Munteanu, Dumitraşcu – Stana, Cristea – Buşu, Fl. Costea, Drăghici – Dina. Au mai jucat: Muţiu, Pârvu, Cârstea, Ceapă, Ov. Mihai. Antrenor: Jerry Gane
Cozia: Sporea – Dima, Sanda, R. Barbu, Smeadă – Stîrcu, Ed. Popa, Păun, Stănică – Simion, Paşoi. Au mai jucat: Dulcea, M. Popescu. Antrenor Cristi Bora.

Dulcea, o repriză antrenor la CSM și alta jucător la Cozia

Foarte interesantă a fost situația lui Adrian Dulcea în meciul amical din Zăvoi. Fostul golgheter de la FC Argeș a fost în prima repriză pe banca tehnică a Viperelor Albastre, în calitate de team manager. În cea de-a doua, însă, a jucat pentru Cozia Călimănești, formație unde este legitimat ca fotbalist.

Săptămână de foc

Pentru Viperele Albastre urmează o săptămână de foc în care elevii lui Jerry Gane vor trebui să pregătească două partide foarte importante. Sâmbtă sau duminică CSM joacă pe propriul teren contra Luceafărului Oradea, meci în care au ca variantă doar victoria în timp ce marțea viitoare vor evolua tot pe propriul teren contra clujenilor de la CFR, în Cupa României. Vestea bună este că Gane se va putea baza și pe fotbaliștii care au avut probleme medicale în ultimul timp: Cosmin Piscanu, Bogdan Geantă, Bebe Vasile și Oonuț Neag. Indisponibili rămân doar juniorul Radu Georgescu și atacantul Costin Stoica, cei care cel mai probabil vor rata toată prima parte a sezonului.

Rezultate:
Academica – Metalul Reşiţa 2-3
CS Mioveni – Dacia Unirea 2-0
FC Braşov – Foresta Suceava 2-1
Şoimii Pâncota – CSM Rm. Vâlcea 0-3,
(la masa verde)
Luceafărul Oradea – Chindia 2-0
CS Afumaţi – ACS Berceni 4-0
Sepsi OSK – CS Baloteşti 0-0
Juventus – ASU Poli 5-0
Dunărea Călăraşi – Un. Târlungeni 1-0
Olimpia Satu Mare – UTA B. Doamnă
(s-a jucat după închiderea ediției)

Clasament:
1. Juventus 12 31 (+10)
2. FC Brașov 12 28 (+10)
3. Foresta 12 25 (+10)
4. Chindia 12 24 (+9)
5. CS Mioveni 12 24 (+6)
6. Sepsi Sf. Gheorghe 12 22 (+1)
7. Olimpia S. Mare 11 20 (+2)
8. CS Afumați 12 20 (-1)
9.UTA BD 11 20 (+2)
10. CSM Rm. Vâlcea 12 16 (+1)
11. Luceafărul 12 16 (-5)
12. Dunărea Călărași 12 16 (-5)
13. D.U. Brăila 12 16 (+1)
14. Academica Clinceni 12 14 (-4)
15. CS Balotești 12 13 (-5)
16. Un. Târlungeni 12 12 (-6)
17. Metalul Reșița 12 9 (-6)
18. ASU Poli 12 8 (-10)
19. ACS Berceni 12 1 (-14)
20. Șoimii Pâncota 12 1 (-17)
Pentru CSM au marcat în acest campionat: Fl. Costea (5), B. Geantă (3), Cîrstea (1), Cristea (1), Dina (2), Oc. Vasile (1)

Etapa viitoare:
Un. Târlungeni – Academica
UTA B. Doamnă – Dunărea Călăraşi
ASU Poli – Olimpia Satu Mare
CS Baloteşti – Juventus
ACS Berceni – Sepsi OSK
Chindia – CS Afumaţi
CSM Rm. Vâlcea – Luceafărul Oradea
Foresta Suceava – Şoimii Pâncota
Dacia Unirea – FC Braşov
Metalul Reşiţa – CS Mioveni