Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Erik-SMURD!

CSM a revenit în cursa pentru promovare dar are nevoie de noroc cu carul sau de o decizie favorabilă a Federaţiei Române de Fotbal pentru a ajunge în primul eşalon

Se pare că fotbaliştilor de la CS Municipal le place cel mai mult să joace cu sabia deasupra capului. Vâlcenii au evoluat la Reşiţa contra Metalului în runda a treia a play-off-ului şi aveau ca unică variantă victoria pentru a mai spera la ceva pe acest final de campionat. A fost de fapt o reeditare a duelului vâlcean din sezonul trecut dintre CS Municipal şi Damila Măciuca. La ambele grupări au fost făcute, însă, schimbări majore. La Damila, trasformată între timp în CSM a fost readus Erik Lincar, la CSM, acum Metalul nu mai este Pelici ci Pană. În fine, la nivel de loturi de jucători la echipa din Zăvoi au supravieţuit mulţi în timp ce printre titularii Metalului mai este un singur „veteran”, vâlceanul Bebe Vasile.

Două goluri, victorie meritată

Cum o eventuală remiză nu mai ajuta la nimic şi era trecută numai la capitolul „palmares”, Erik Lincar a considerat că nu mai e nimic de apărat şi a făcut o echipă ofensivă, cu trei atacanţi şi trei mijlocaşi. Tactica aşezării 4-3-3 a dat roade încă din debutul întâlnirii. CS Municipal a deschis scorul încă din minutul 10, exact după o fază creată de vârfurile de atac. NKongue a pătruns bine spre careul advers, i-a pasat excelent lui Codin care cu un şut plasat a marcat primul său gol în aceaastă ediţie de campionat. Metalul Reşiţa a acuzat şocul dar a încercat o egalare rapidă. În ciuda eforturilor de a ajunge la poarta lui Matache, gazdele nu au creat pericol şi oltenii au avut singurele emoţii din prima repriză exact înainte de pauză când Szabo a căzut ca-n baltă în careul advers dar nu a primit lovitura de la 11 metri pe care o cerşise. După 0-1 la pauză ostilităţile din repriza secundă s-au desfăşurat asemănător. Metalul a dominat sterit şi a avut o singură ocazie clară în minutul 65, atunci când pasa lui Opriţa l-a găsit singur cu Matache pe Mureşan, intrat de numai câteva minute. Experimentatul portar vâlcean a respins şi tabela a rămas nemodificată. Peste alte cinci minute, însă, soarta celor trei puncte puse în joc era decisă. De această dată servant a fost căpitanul Ionuţ Stoica iar la primire Adi Popa cel care a marcat pentru 2-0. În final scorul putea lua proporţii dar vâlcenii au ratat alte ocazii importante, cea mai mare fiind în dreptul lui Mihai Deaconescu, cel care a nimerit bara cu un şut plasat.

Miercuri la Slatina

După succesul de la Reşiţa CS Muncipal a urcat pe locul patru al clasamentului, la patru lungimi de undă de Gloria Bistriţa, ultima formaţie de pe podium. Dacă se va face dreptate în cazul „CraiOlguţa”, poziţia a treia duce în Liga I. În aceste condiţii şi meciul din etapa a patra a play-off-ului devine unul crucial pentru elevii lui Linkar, care se vor deplasa pe terenul ultimei clasate, FC Olt Slatina. Elevii lui Jean Oprescu au pierdut toate partide jucate până acum, la Craiova cu CSU şi la Bistriţa cu Gloria dar şi pe propriul teren cu Metalul şi nu mai au nici şanse teoretice de a mai termina pe podium. De altfel tehnicianul oltenilor a spus că de acum încolo ar putea miza pe mai mulţi juniori şi pe fotbalişti folosiţi mai puţin în această ediţie de campionat.

„Am făcut un meci bun”

Erik Lincar s-a declarat mulţumit de evoluţia elevilor săi, la finalul meciului de la Reşiţa contra Metalului: „Am făcut un joc foarte bun. Nu mă aşteptam să marcăm şi să mai avem atâtea ocazii. Terenul greu a dezavantajat gazdele, care trebuiau să construiască. Cred că nici noi, nici FCM Reşiţa, nu suntem favoriţi pentru promovare, dar vom încerca şi în continuare să facem un joc cât mai bun”. De partea cealaltă, Marian Pană a spus: „E o zi tristă pentru noi. Am pierdut când nu trebuia să pierdem. Adversarul a marcat repede, am primit un gol foarte uşor, după care noi n-am avut puterea să revenim. Nici mental n-am reușit să impunem un ritm care să ne permită să impunem jocul spre poarta adversă. Adversarii, venind foarte relaxați, nemaiavând ce pierde, au fost mai lucizi, mai rapizi, ne-au depășit pe un teren foarte greu. Nu caut o scuză prin starea proastă a terenului, vreau să spun doar că am luat un gol foarte ușor, iar adversarul a reușit să zburde pe teren în unele momente. Au câștigat meritat, fără niciun dubiu. Noi ne-am jucat șansa, ceea ce vom face și în continuare. Nu cred că sunt exagerat sau caraghios dacă spun că o victorie la Craiova, care din punctul meu de vedere e perfect realizabilă, ne-ar aduce iar în lupta pentru promovare. Le-am spus băieților să țină capul sus, ceea ce voi face și eu.”

Rezultate:

Gloria Bistriţa – FC Olt 2-1
ASA Târgu Mureş – CS U Craiova 4-1
Metalul Reşiţa – CSM Rm. Vâlcea 0-2