Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
iancu55

După puncte la Târgu Mureş

CS Municipal are mare nevoie măcar de un rezultat de egalitate pentru a mai spera la promovare

CS Municipal a bifat sub conducerea lui Erik Lincar patru meciuri fără înfrângere, trei victorii şi numai un rezultat de egalitate şi este la patru puncte de CS Universitatea Craiova. Vâlcenii au un avans de două puncte faţă de Metalul Reşiţa şi CSM Târgu Mureş dar numai reşiţenii sunt un pericol pentru poziţia a treia a clasamentului care poate duce şi ea în Liga I, având în vedere că bistriţenii nu au primit licenţa iar craiovenii vor avea mari probleme în a o obţine. Cu un rezultat de egalitate, municipalii sunt siguri că rămân pe podium, în cazul unei înfrângeri depinzând de jocul rezultatelor. Partida se va disputa la o oră neobişnuită pentru vâlceni, ora 18.00.

E 2-1 pentru ei!

Până acum, CS Municipal şi ASA Târgu Mureş s-au întâlnit de trei ori. În sezonul regulat, vâlcenii s-au impus la limită pe teren propriu, după un gol norocos marcat de NKongue în prelungiri. În Ardean, ASA a câştigat clar cu 3-1. În play-off, cele 90 de minute au fost ciudate. CS Municipal a condus la pauză cu 1-0 şi a avut avantaj numeric dar oaspeţii au revenit spectaculos în numai zece jucători şi au câştigat la final cu 2-1. Echipa din Târgu Mureş este în acest moment lideră de incontestat, cu patru puncte avans faţă de CS Universitatea şi cu opt mai multe decât vâlcenii. Cel puţin teoretic, elevii lui Adrian Falub îşi asigură promovarea în cazul în care vor câştiga toate cele trei puncte.

Contre între conducerile cluburilor

Înainte de meciul de sâmbătă între conducerile celor două formaţii au fost câteva contre în declaraţii, pe tema licenţierii pentru primul eşalon. CSM Rm. Vâlcea este singura echipă care are drept de promovare. Până şi la Tg. Mureş sunt probleme. Noi avem aviz favorabil din partea Comisiei de Licenţiere. „La Tg. Mureş sunt probleme pe schimbarea de denumire, CSU Craiova este cu articolul 54 care prevede că trebuie să ai trei ani de afiliere”, a spus managerul general de la CSM, Lucian Munteanu, la emisiunea „Fotbal la matineu” de la Sport Total FM. „La ora actuală, CS U Craiova nu poate promova! Plus că nici nu va fi afiliată de către Adunarea Generală. Oficialii de la Vâlcea m-au sunat şi şi-au cerut scuze, pentru ei Statutul şi ROAF-ul este acelaşi lucru. Abia-i aştept sâmbătă… Dacă vom câştiga va fi o încununare a tot ceea ce s-a petrecut în acest sezon. Nu neg că nu ne stă mintea şi la meciul de miercuri de la Craiova, pentru că dacă şi acolo vom scoate un rezultat bun suntem total asiguraţi de promovare. Vrem să avem o evoluţie bună în ambele meciuri”, a contraatacat Daniel Stanciu, directorul tehnic de la ASA Târgu Mureş.

Se dă la o parte

Gloria cu CSU?

Un alt meci extrem de interesant al etapei va avea loc la Bistriţa, acolo unde se deplasează CS Universitatea Craiova. În mod normal, oaspeţii pot avea mari probleme în faţa unei echipe care a demonstrat la Râmnicu Vâlcea că are forţă şi jucători de valoare. Totuşi, fotbaliştii antrenaţi de Coroian sunt dezamăgiţi din punct de vedere financiar dar şi după ce au primit vestea că Gloria nu a primit licenţa pentru a juca în Liga I şi nu vor promova, indiferent de locul final pe care îl vor ocupa. Astfel, bistriţenii pot să nu fie motivaţi să obţină un rezultat pozitiv, fie el şi un egal. În cealaltă partidă, Metalul Reşiţa joacă pe propriul teren cu FC Olt şi este mare favorită la victorie. Reşiţenii speră să urce pe locul III dacă CS Municipal va face un pas greşit la Târgu Mureş.

Lucrurile sunt clare în play-out

În turneul de evitare a retrogradării, lucrurile sunt clare înainte cu patru etape de final. Minerul Motru şi UTA Arad sunt retrogradate din punct de vedere matematic, indiferent de punctele pe care le vor mai strânge. În aceste condiţii, toate combatantele vor folosi mulţi juniori şi fotbalişti care au prins puţine partide în acest sezon competiţional.

Programul etapei:

Metalul Reşiţa – FC Olt

ASA Târgu Mureş – CSM Rm. Vâlcea

Gloria Bistriţa – CS U Craiova