Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mândri că suntem olteni!

Duminica asta avem de ales între un oltean de-al nostru şi candidaţii altora. Ce au făcut candidaţii lor în Parlamentul European? Nu ştie nimeni! Pe afişele lor şi în ziare apar prim-ministrul, şeful de partid sau primarul, de parcă ar fi alegeri locale şi nu alegeri pentru Parlamentul European. E drept însă că nu au ce spune despre activitatea europarlamentarilor lor în ultimii cinci ani. Îşi aminteşte cineva ceva despre activitatea soţiei prim-ministrului în Parlamentul European, aflată acum pe un loc fruntaş pe lista PSD? Fireşte că nu! Aceasta este realitatea. Verificați. Ați găsit ceva concret despre activitatea lor legislativă în Parlamentul European, în folosul Romaniei? Despre inițiative? Despre premii primite în activitate? ZERO! Adevărul este că timp de cinci ani au stat degeaba în Parlamentul European.

Spre deosebire de ei, pe lista PDL se află un oltean de-al nostru de care suntem mândri! Olteanului nostru, Marian Jean Marinescu, i se datorează dezvoltarea primului GPS european, care va crea sute de mii de noi locuri de muncă, aşa cum ați văzut în expoziţia „Spaţiul European”, pe care ați vizitat-o recent în centrul Craiovei. Prin munca lui au fost salvate miliarde de euro, fonduri europene care pot finanța peste 100.000 locuri de muncă în fiecare an. Tot lui i se datorează şi creşterea subvenţiei pentru agricultori. Pentru că şi-a făcut bine treaba, Marian Jean Marinescu a fost desemnat Europarlamentarul Anului 2014. Marian Jean Marinescu este singurul oltean aflat pe listele partidelor pentru europarlamentare.

Marian Jean Marinescu, olteanul nostru din Parlamentul European

În 25 mai 2014, pe buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare, pe listele partidelor participante, oltenii au un singur reprezentant pe un loc eligibil: Marian Jean Marinescu. Democrat-liberalul Marian Jean Marinescu este cel mai influent europarlamentar român din legislatura 2009-2014, potrivit unui studiu realizat de Institutul European pentru Democraţie Participativă Qvorum.

Vicepreședinte al Grupului Partidului Popular European (PPE) pe durata întregului mandat, Marian Jean Marinescu ocupă primul loc între europarlamentarii români, cu patru rapoarte legislative asumate în calitate de raportor și cu 215 rapoarte amendate (n.r. la care a propus modificări) în perioada 2009-2014. Mai mult decât toată delegația PSD la un loc!

Pentru Craiova, 300 de milioane de euro din fonduri europene

Craiovenii ştiu cum s-a schimbat oraşul în bine între 2008–2012. Împreună am adus 300 de milioane de euro fonduri europene pentru Craiova şi peste 215 milioane de euro pentru drumurile din Dolj.

Referindu-se la activitatea de până acum a PDL, dl senator Mărinică Dincă (primar interimar al Craiovei, între 2010 – 2011) declara că: „Partidul Democrat Liberal este cel care a adus pentru Craiova mai bine de 300 de milioane de euro pentru proiecte finanțate din fonduri europene. Aș aminti aici reabilitarea străzilor Tineretului, Olteniei, Amaradia, Râului, Caracal, Brestei, Bariera Vâlcii, Pelendava, construirea parcării subterane de la Teatrul Național, reabilitarea centrului istoric și a liniei de tramvai sau construirea celor două pasaje din Craiova, realizarea rețelei de canalizare in cartierele Romanești și Bariera Vâlcii, reabilitarea Centrului de bătrâni, reabilitarea Teatrului de Vară, realizarea a două centre de afaceri și unui Centru Multifuncțional.”

PDL a demarat proiectele ce se desfășoară în Craiova

Toate proiectele ce se desfășoară acum aparțin Partidului Democrat Liberal și fostei conduceri a Primăriei și Consiliului Local Craiova, unde membrii PDL asigurau majoritatea între 2008-2012. Toate lucrările care se execută se datorează modului în care PDL și-a făcut treaba. Proiectele au fost aprobate intre 2009 si 2010, atunci când a fost aprobat, de Comisia Europeană, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Craiovei și de asemenea Masterplanul pentru apă și canalizare.

Actuala putere nu a făcut nimic altceva decât să introducă taxe si impozite noi sau să le mărească pe cele existente. Au introdus până şi taxa pe stâlp şi au scumpit combustibilul. Dar oltenii ştiu mai bine decât oricine ce s-a întâmplat.

Investiții în infrastructură: peste 215 milioane de euro

La rândul său, deputatul Ștefan Stoica, declara că: „În județul Dolj, PDL a adus peste 215 milioane de euro pentru infrastructura rutieră. PDL a demarat în 2011 lucrările la drumul Craiova – Calafat, cu finanțare europeană. Tot Partidului Democrat Liberal i se datorează și realizarea proiectului tehnic, cu bani europeni, a drumului Craiova – Bechet sau demararea lucrărilor la centura Craiova Sud și finalizarea, cu fonduri europene, a reabilitării drumului Craiova – Caracal.”

60 de legi în Parlamentul European

„PDL a dovedit responsabilitate în actul guvernării, stabilizând macroeconomic România și creând încă din 2011 premisele pentru o creștere sănătoasă, generatoare de noi locuri de muncă”, amintește deputatul PDL Constantin Dascălu. Trecând în revistă activitatea de până acum a reprezentanților PDL în Parlamentul European, Constantin Dascălu subliniază că „dintre toate partidele, doar PDL se poate mândri că are cei mai activi europarlamentari, care au reușit să treacă 60 de legi prin Parlamentul European, în timp ce toate celelalte partide la un loc nu au reușit să facă nici măcar pe jumătate cât reprezentanții PDL.”

Așa da, europarlamentari!

PDL prezintă în alegerile europarlamentare cea mai puternică listă de candidați, cu oameni care și-au făcut bine treaba de europarlamentari. Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu și Marian Jean Marinescu, olteanul nostru, au dovedit că există un singur partid care muncește cu adevărat pentru România, iar acesta este PDL.

Studiul Qvorum, citat anterior, relevă faptul că, dintre partidele politice românești, delegația PDL în Parlamentul European a avut cele mai multe rapoarte pe parcursul mandatului 2009-2014 și că a fost pe primul loc din punct de vedere al participării la voturile din plen.

Sute de mii de noi locuri de muncă

Aşa cum aminteam deja, europarlamentarului Marian Jean Marinescu i se datorează dezvoltarea cadrului legislativ pentru primul GPS european (Galileo), care va crea sute de mii de noi locuri de muncă, aşa cum ați văzut în expoziţia „Spaţiul European”, pe care ați vizitat-o recent în centrul Craiovei. Prin contribuția europarlamentarului PDL s-au salvat miliarde de euro pentru România, fonduri europene care pot finanța peste 100.000 locuri de muncă în fiecare an. Tot lui i se datorează şi creşterea subvenţiei pentru agricultori.

Marian Jean Marinescu este vicepreședinte al Grupului PPE din anul 2007, membru al comisiei pentru Transport și Turism (TRAN) a Parlamentului European și membru supleant în comisiile: Control Bugetar (CONT), Industrie, Cercetare și Energie (ITRE), Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE). În perioada 2009-2014 a fost de opt ori raportor de fond al Parlamentului European și de 13 ori raportor de fond al Grupului PPE.

Candidatul oltenilor

Alegătorii trebuie să decidă acum între a trimite în Parlamentul European pe Marian Jean Marinescu, un oltean de-al lor, cu care se pot mândri, sau necunoscuți despre care nimeni nu știe cu ce s-au ocupat în Europa cât timp au fost europarlamentari.

Marian Jean Marinescu, singurul român care a câștigat anul acesta premiul Europarlamentarul Anului 2014, este unicul oltean aflat pe un loc eligibil pe listele partidelor care participă la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.

Duminică votăm un oltean în Parlamentul European!

Duminică nu avem de ales premierul, nu votăm preşedintele ţării sau primarul, dar putem pedepsi minciunile din ultimii doi ani şi promisiunile neonorate de actuala putere. Toţi ştim asta. Duminică, 25 mai 2014, avem de ales între un oltean de-al nostru şi candidaţii altora.

Noi, oltenii, avem mândria noastră. Ne vom lăsa oare reprezentaţi în Europa de candidaţii altora, care nu au făcut nimic în Parlamentul European, sau vom merge alături de Marian Jean Marinescu, cel care ne reprezintă cu cinste în Europa?

Olteni, veniți la vot!

Acum, fiecare oltean ştie mai bine cine merită votul său. Gândiţi-vă bine şi… veniţi la vot! În 25 mai 2014 avem de ales între candidaţii altora şi un oltean de-al nostru. Nu uitaţi: PDL se află pe poziţia 1 pe buletinul de vot. Votaţi PDL – votaţi Marian Jean Marinescu, un oltean în Parlamentul European!