Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM vrea prima victorie din deplasare

Gruparea din Zăvoi merge pe terenul orădenilor de la FC Bihor pe care îi poate scoate complet din cursă

Pentru a-şi spori şansele la promovarea în primul eşalon, CS Municipal trebuie să înceapă să conteze şi în meciurile din deplasare, după ce pe propriul teren a avut un parcurs aproape perfect. De „afară”, însă, elevii lui Claudiu Niculescu au scos numai două puncte, de la Slatina şi Mioveni, iar sâmbătă au şansa să obţină prima victorie. Municipalii se deplasează la Oradea, acolo unde vor întâlni pe FC Bihor, echipă care cel puţin teoretic mai are şanse să prindă turneul de play-off, care ar scuti-o de emoţiile retrogradării. Dacă se impun, însă, vâlcenii împuşcă doi iepuri dintr-un foc: îşi asigură în mare parte prezenţa în turneul de promovare şi elimină din cursă una dintre pretendente. În disputa din tur, CS Municipal a reuşit să se impună cu 3-2, mai uşor decât o arată scorul final, având în vedere că gazdele au condus. Din păcate, Niculescu nu poate folosi una dintre piesele de bază, Codruţ Lircă, cel care este suspendat timp de o etapă după cartonaşul roşu încasat uşor la finalul meciului cu FC Olt Slatina. În rest, tehnicianul vâlcean nu are probleme de lot, exceptându-i pe cei doi accidentaţi încă din debutul sezonului, Rareş Cucui şi Iosif Melcea, cei de la care se speră să revină în turneul de promovare programat la după terminarea sezonului regulat. De partea cealaltă, orădenii au un lot omogen, o mare parte a fotbaliştilor jucând de ceva timp împreună. Vedetele gazdelor sunt Dorin Mihuţ, jucător cu multe meciuri în primul eşalon şi atacantul Lucakacs de la care vine şi principalul pericol pentru poarta apărată de Florin Matache. CS Municipal vine după o victorie muncită, 1-0 cu FC Olt în timp ce orădenii s-au întors după ce au cucerit un punct important pe terenul arădenilor de la UTA, 0-0.
1. CSM vrea prima victorie din deplasare2
Etapa marelui derby al Băniei

De departe, cea mai aşteptată partidă a rundei va avea loc la Craiova, pe stadionul „Ion Oblemenco”, acolo unde se vor afla faţă în faţă două echipe cu un nume aproape identic: CS Universitatea Craiova şi FC Universitatea Craiova. Gazdele sunt pe primul loc al clasamentului şi sunt creditate cu prima şansă de promovare în Liga I dar nu sunt iubite deloc de suporterii de la Craiova. De partea cealaltă, FC Universitatea, echipa patronată de Adrian Mititelu, este pe ultima poziţie a clasamentului care duce la play-off, poziţie pe care o poate părăsi dacă pierde derbiul. Trupa antrenată de italianul Nicolo Napoli nu stă deloc bine nici din punct de vedere financiar, potrivit zvonurilor fotbaliştii având restanţe substanţiale la plata salariilor. Chiar şi aşa, echipa care are palmaresul Universităţii Craiova este sprijinită necondiţionat de suporteri care pot conta decisiv în partida contra „Clonei”. O altă partidă cu implicaţii majore în prima parte a clasamentului va avea loc la Satu Mare, acolo unde Olimpia speră să învingă pe Metalul Reşiţa, surpriza acestui sezon. În fine, la Slatina, FC Olt şi CS Mioveni îşi joacă una din ultimele şanse de a mai spera să ajungă în top şase. Formaţia care se impune urcă în clasament în timp ce un eventual rezultat de egalitate dezavantajează ambele combatante. Pentru CSM, un succes al gazdelor ar fi rezultatul cel mai bun, având în vedere că elevii lui Niculescu au luat patru puncte din meciurile cu slătinenii, unul în deplasare, trei pe propriul teren.

FCM Tg. Mureş, lideră în play-off

FCM Târgu Mureş continuă să fie pe primul loc al clasamentului de play-off în Seria de Vest a eşalonului inferior. Elevii lui Neluţu Sabău au 11 puncte şi plus doi la adevăr, în condiţiile în care au şi un meci mai puţin disputat, restanţa cu Metalul, care va avea loc pe 27 noiembrie, la Reşiţa. Podiumul este completat de FC Universitatea Craiova şi Gloria Bistriţa, ambele cu câte opt puncte. Interesant este că „juveţii” au minus patru la capitolul „adevăr”, în timp ce bistriţenii au plus doi. Alte două echipe, CS Universitatea şi Metalul Reşiţa au acumulat câte şase puncte, în timp ce pe ultima poziţie este CS Municipal cu patru puncte şi minus doi la adevăr. Două dintre echipele din partea a doua a clasamentului în Seria de Vest, UTA Arad şi Minerul Motru pierd contactul cu restul competitoarelor şi, dacă lucrurile vor continua aşa, le va fi aproape imposibil să se salveze de la retrogradare. Şi arădenii şi ortacii sunt la patru puncte distanţă de următoarea clasată, CS Mioveni şi la 7 de prima echipă, FC Olt. Alături de slătineni, Olimpia Satu Mare şi FC Bihor Oradea speră să facă saltul spre play-off.

Clasament play-off:

1. FCM Tg. Mureş 5 11 (-1)

2. FC Universitatea 5 8 (-4)

3. Gloria Bistriţa 6 8 (+2)

4. CS Universitatea 6 6 (-3)

5. Metalul 5 6 (+3)

6. CS Municipal 5 4 (-2)

Clasamentul play-out

1. FC Olt 5 11 (+2)

2. Olimpia 5 9 (0)

3. FC Bihor 6 9 (0)

4. CS Mioveni 6 8 (-1)

5. UTA 6 4 (-2)

6. Minerul Motru 6 4 (-5)