Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM se va lupta pentru promovare cu Timişoara

Gruparea din Zăvoi a scăpat de FC Clinceni • Metalul Reşiţa, FC Olt Slatina şi CS Mioveni sunt alte echipe periculoase în Seria de Vest

La a treia încercare, CS Municipal, fosta Damila Măciuca, îşi doreşte promovarea în primul eşalon de fotbal. Gruparea din Zăvoi a terminat de fiecare dată în ultimele două sezoane prima sub linia echipelor care merg la masa bogaţilor şi va avea parte şi în sezonul care începe în 30 august de un adversar puternic şi periculos. Cu numai două săptămâni înainte de startul campionatului, oficialii Federaţiei Române de Fotbal au stabilit sistemul competiţional şi s-a optat tot pentru două serii şi turnee de play-off şi play-out la finalul campionatului regulat. La turneul de promovare vor participa primele 6 echipe din clasament joacă între ele tur – retur, 10 meciuri, iar la cel de playout echipele clasate pe locurile 7 – 12 joacă între ele tur – retur 10 meciuri. Echipele intră în playoff şi playout cu toate punctele acumulate în faza I, aceasta fiind marea modificare. Vă reamintim că în campionatul trecut, terminat de vâlceni pe locul III, după CS Universitatea Craiova şi ASA Târgu Mureş se mergea numai cu punctele acumulate în faţa colegelor de serie, decizie care a creat multă nemulţumire şi haos pe final de sezon. Promovează în Liga I echipele clasate pe locurile 1 în play-off din fiecare serie (în total 2 echipe). Retrogradează în Liga a 3-a echipele clasate pe locurile 11 şi 12 din seria I, locul 11 din seria a 2-a, plus o echipă de pe locul 10, după disputarea unui joc de baraj într-o singură mantă, pe teren neutru.

Timişoara, principalul pericol

CS Municipal a fost repartizată tot în Seria de Vest a eşalonului inferior care va avea numai 11 echipe, astfel încât în fiecare etapă o grupare va sta. Principalul pericol vine de la Politehnica Timişoara, echipă care a retrogradat din Liga I şi care va avea ca obiectiv o revenire rapidă la „masa bogaţilor”. Gruparea din Banat a reuşit să îşi păstreze o mare parte a fotbaliştilor experimentaţi din sezonul trecut şi pare a avea o stabilitate financiară care să-i permită îndeplinirea obiectivului. Chiar şi aşa, timişorenii nu sunt, din punct de vedere financiar, atât de periculoşi cum au fost în campionatul trecut CS Universitatea Craiova şi ASA Târgu Mureş. Având în vedere că de această dată se merge cu toate punctele acumulate în sezonul regulat, nu mai este loc de calcule şi fiecare victorie contează în lupta pentru promovare, chiar dacă este obişnuită contra primei clasate sau a formaţiei de pe ultima poziţie a clasamentului. Timişorenii ar putea avea ca avantaj important faptul că va fi ajutată de echipele din zona Ardealului în timp ce municipalii vor avea ca posibil unic „aliat” pe FC Olt Slatina. Partea bună este că CS Municipal a scăpat de un alt adversar redutabil, FC Clinceni, grupare care deşi s-a mutat la Piteşti a fost repartizată în Seria I, decizie care a stârnit multe comentarii acide din partea oficialilor acestei echipe. Şi în sezonul competiţional viitor vâlcenii au parte de deplasări lungi, la Timişoara, Caransebeş, Pâncota sau Satu Mare şi de mai puţine scurte, Piteşti (2) şi Slatina.

Alte adversare tari

Politehnica Timişoara nu este singura formaţie care se va bate la promovare în acest sezon, de pe primul loc care asigură prezenţa în Liga I. CS Mioveni, echipă antrenată acum de Claudiu Niculescu, Metalul Reşiţa şi chiar FC Olt Slatina pot furniza surprize notabile. Alte echipe par a fi capabile să arbitreze lupta de promovare şi foarte mult vor conta punctele câştigate sau pierdute contra formaţiilor considerate de specialişti „mici”. În play-off diferenţa care poate fi recuperată nu este mai mare de 4, 5 puncte.

Luni se face ţintarul

Ţintarul turului de campionat va fi efectuată în prima zi a acestei săptămâni la sediul Federaţiei Române de Fotbal. În mod normal, CS Municipal va debuta în deplasare, cel mai probabil în faţa unei echipe care vine din eşalonul al treilea. Şansele ca prima partidă să fie în Zăvoi sunt minime. Elevii lui Erik Lincar ar putea chiar să stea în prima rundă şi să înceapă sezonul abia în luna septembrie.

SERIA I

AFC Săgeata Năvodari
AFC Unirea 04 Slobozia
CS FC Clinceni (Academica Piteşti)
ACS Berceni
ASC Bacău
CF Brăila
FC Gloria Buzău
FC Farul Constanţa
ACS Rapid CFR Suceava
FCM Dorohoi
FC Voluntari
CS Baloteşti

SERIA II

ACS Poli Timişoara
CSM Râmnicu Vâlcea
CS Metalul Reşiţa
ACS FC Olt Slatina
CS FC Olimpia Satu Mare
CS Mioveni
CS FC Bihor Oradea
CS Unirea Târlungeni
CS FC Caransebeş
CS Şoimii Pâncota
AFC Fortuna Poiana Câmpina