Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM rămâne în Liga a II-a

gruparea din Zăvoi a scăpat de grijile retrogradării

CS Municipal nu mai poate rata obiectivul de salvare de la retrogradare după ultimele rezultate înregistrate în Seria a a II-a a eșalonului inferior. Gruparea din Zăvoi a acumulat trei puncte, la masa verde cu Arieșul Turda și a rămas pe locul 11 al clasamentului, la patru puncte distanță de următoarea clasată. Pentru a fi sigură de rămânerea în Liga a II-a, CS Municipal mai are nevoie de șase puncte dar se poate salva și dacă nu mai câștigă nici măcar un meci, având în vedere valoarea scăzută a ultimelor clasate. Până la finalul sezonului, CS Municipal va mai evolua pe propriul teren cu Gloria Bistrița, FC Bihor Oradea și FC Olt și în deplasare cu Alro Slatina și Politehnica Timișoara. În ciuda rezultatelor pozitive din ultima perioadă, Alin Artimon îndeamnă la prudență: „Îi felicit pe fotbaliști pentru rezultatele pozitive, dar nu am realizat încă nimic, dacă ne-am bucura că am scăpat de la retrogradare, am gândi ca o echipă mică. Întâi trebuie să scăpăm matematic de retrogradare, apoi mai avem foarte multe de îmbunătățit la nivelul calității jocului.” Timișorenul mai crede că secundul său a gre șit atunci când a atacat fosta conducere tehnică: „Cristi a gre șit când a făcut referire la starea fizică a jucătorilor, din mai multe motive, unul că văd și adversarii, al doilea că nu este corect față de vechiul staff, al treilea că nu vreau să le ofer un alibi jucătorilor. Tuturor care au avut comentarii pe această temă, le transmit însă să își vadă de treaba lor, pentru că nu vreau să mă apuc eu să discut ce am găsit aici, referitor la regimul de alimentație, când a fost ultimul antrenament fizic sau ce făceau jucătorii în timpul liber cu acordul fostului staff. Nici finanțatorului nu i-am spus acest lucru, pentru că îmi respect colegii, dar fiecare trebuie acum să își vadă de treaba lui”.

 Meci mare cu Bistrița

 Sâmbătă, de la ora 13.00, CS Municipal va întâlni pe propriul teren lidera clasamentului, Gloria Bistrița. Cu vechi șitate în primul eșalon, bistrițenii vor reveni în Liga I, de unde au retrogradat nu din cauza punctajului slab ci din cauza problemelor legate de licențiere. Din păcate, pentru vâlceni nu vor putea evolua atacanții Stoica și Gogoșoiu, ambii accidentați. Ar reveni, în schimb, pe banca tehnică, tehnicianul Alin Artimon, cel care a trecut cu brio peste cele două etape de suspendare când a văzut meciurile din tribună. „Pentru mine, meciul cu Gloria este foarte important, sper să fie la fel și pentru jucători. Ne vom evolua posibilitățile într-un meci cu o echipă de Liga I, singura care deocamdată este sigură de promovare. Nu mă interesează neapărat rezultatul, cât diferența dintre noi și o echipă de Liga I. În plus, ultimele etape sunt un bun prilej pentru evaluarea lotului”, a declarat antrenorul principal al vâlcenilor. În partida din tur, Gloria Bistrița s-a impus fără prea mari probleme cu scorul de 4-1.

Poli pierde promovarea!

Potrivit www.liga2.ro, chiar dacă din partea Federației sunt semnale că Poli Timișoara ar putea fi acceptată în prima ligă, finanțatorul Marian Iancu nu vrea să audă de licență, deoarece este foarte supărat pe cei care conduc orașul și pe suporterii lui Poli. „Jucătorii pot să sărbătorească, pentru rezultatele lor sportive. În funcție de cum au jucat și cum vor juca, ei pot să își găsească locul la alte echipe, unele mai mari, altele mai mici. Dar orașul nu are motiv să sărbătorească împreună cu ei, pentru că în această săptămână noi vom depune documentele pentru retragerea dosarului de licențiere. Nu îndeplinim criteriile financiare. Politicienii din Asociația Suporterilor Druckeria au spus că sunt țigan cerșetor. Uite că nu sunt. Dacă eram țigan cerșetor, mai cerșeam bani de la BkP ca să îndeplinim condițiile. Eu oricum plec, și dacă va câștiga Robu alegerile, și dacă nu. Dar dacă va fi el primar, o să cedez Universității Politehnica palmaresul. Le mai las câteva grupe de juniori foarte bune și o echipă de liga a treia sau a patra”, a spus Iancu.

Rezultate:

 Arieșul Turda CS Municipal 0-3,

(la masa verde)

Juventus București FC Bihor Oradea 0-1

FC Argeș Alro Slatina 1-1

Mureșul Deva FC Olt 0-2

Chindia Poli Timișoara 1-2

Luceafărul Unirea Alba Iulia 1-0

FC Maramureș Gaz Metan Severin 0-4

Gloria Bistrița UTA Arad 3-2

Clasament

 1. Gloria Bistrița  Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â  59 (+20) 2. FC Timișoara              52 (+16) 3. Gaz Metan Severin      44 (+8) 4. Luceafarul Oradea       43 (+4) 5. UTA Arad                   41 (+5) 6. FC Argeș                              39 (0) 7. Chindia                       38 (-1) 8. Alro Slatina                 37 (+1) 9. FC Bihor                     36 (0) 10. Unirea Alba Iulia        31 (-8) 11. CS Municipal            29 (-10) 12.FC Maramureș           25 (-14)

13. FC Olt                      24 (-15) 14. Juventus                    20 (-19) 15. Mureșul Deva            19 (-20)

Vlad Soare