Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: csmrmvl.ro

Fotbal, Liga a II-a: Care pe care la Baia Mare

Foto: csmrmvl.roCSM Râmnicu Vâlcea putea tranșa accederea la turneul de play-off al Seriei a II-a a eșalonului inferior cu multe etape în urmă. Viperele Albastre au pierdut, însă, multe puncte pe propriul teren, trei cu Gaz Metan Mediaș, alte trei cu CS Mioveni, două cu FC Brașov plus încă trei la Satu Mare și două la U Cluj. În aceste condiții, cu o singură etapă înainte de terminarea sezonului regulat echipa din Zăvoi este pe locul 5 al clasamentului dar cu șanse mici de a mai prinde turneul de promovare. În ultima rundă, sâmbătă de la ora 11.00, CSM joacă în deplasare cu FCM Baia Mare. Doar două sunt variantele în care elevii lui Alex Pelici își mai pot îndeplini obiectivul. În cazul unui succes, oltenii sunt siguri de un loc în primele șase, indiferent de celelalte rezultate. În cazul unui rezultat de egalitate, șansele scad aproape de zero. Astfel, ar trebui ca FC Brașov să nu câștige pe propriul teren cu Șoimii Pâncota sau CS Mioveni să nu se impună la Reșița în fața juniorilor de la Metalul. Puțin probabile ambele variante!

Lipsește „Talanul”

Din păcate, Alex Pelici nu poate folosi o piesă importantă în angrenajul echipei, Cătălin Pârvulescu, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. „Talanul” are un rol important în ambele faze ale jocului, și în apărare unde are responsabilitatea de a respinge mingile periculoase din centrul apărării dar și în atac, în special la fazele fixe unde urcă în careul advers și are atu-ul unui joc de cap aproape perfect. În locul său Alex Pelici are mai multe variante de înlocuire. Fie va miza pe postul de fundaș central pe Denis Dumitrașcu, fie îl va retrage pe Răzvan Dâlbea, fie în va introduce pe Rareș Cucui, abia revenit după o accidentare.

La trei puncte de Mediaș în play-off

În cazul în care vor câștiga la Baia Mare și vor ajunge în play-off, Viperele Albastre vor ajunge la doar trei puncte de lidera clasamentului, Gaz Metan Mediaș și tot la trei de a doua clasată, Chindia Târgoviște. Șansele de promovare sau măcar de accedere la barajul de promovare vor fi foarte mari! Play-off-ul se joacă după sistemul fiecare cu fiecare, pornind de la înjumătățirea punctelor obținute în sezonul regulat din care se scad punctele obținute în fața echipelor deja retrogradate, FC Bihor Oradea și FC Caransebeș. Vâlcenii au avantajul că au pierdut în deplasarea din Banat!

„Blat” la Brașov?

Două meciuri ne interesează în mod direct în această rundă. În cel de la Reșița nu ne punem mari speranțe, având în vedere că Metalul joacă împotriva argeșenilor de la CS Mioveni cu o echipă de juniori. În cealaltă partidă, FC Brașov va întâlni, pe propriul teren, pe Șoimii Pâncota și un rezultat de egalitate îi poate lăsa pe brașoveni în afara play-off-ului. Pe de altă parte, zvonurile spun că pâncotanii nu par deciși să joace la adevărata valoare în ultima deplasare a sezonului regulat.