Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
hotel-elizabeth-gyula

CSM a dat lovitura, Christian Njoh se întoarce în Zăvoi

• formaţia vâlceană nu va mai conta pe Sergiu Negruţ care rămâne la CFR

CS Municipal a primit o veste cum nu se putea mai proastă săptămâna trecută. Golgheterul la zi al echipei din Zăvoi, Sergiu Negruţ, a fost păstrat în lotul echipei CFR Cluj-Napoca şi nu va mai fi împrumutat la Râmnicu Vâlcea. În aceste condiţii, cu doar câteva zile înainte de plecarea spre Ungaria, unde va avea loc al doilea stagiu de pregătire al iernii, oficialii din Zăvoi au fost nevoiţi să găsească o soluţie rapidă de umplere a golului. Lucian Munteanu şi compania au reuşit să dea lovitura pe piaţa transferurilor şi au obţinut semnătura atacantului de culoare Christian Nkongue Njoh. Camerunezul a mai evoluat pentru CSM, pe vremea în care era fostul acţionariat şi a fost golgheterul formaţiei vâlcene. După ce municipalii s-au mutat cu tot cu conducere la Reşiţa „Cris” a ales să se tranefere la FC Olt Slatina, acolo unde i s-a propus un contract mai avantajos din punct de vedere financiar. A jucat puţin, însă, şi a declarat pentru site-ul oficial al echipei vâlcene că se bucură că se poate întoarce în Zăvoi, unde se simte ca acasă: „Mă bucur că cele două cluburi s-au înţeles şi voi putea evolua pentru CSM. Ştiu că sunt apreciat la Vâlcea şi mi-a fost greu să mă despart de publicul vâlcean în vara anului trecut. La meciul CSM Rm.Vâlcea – FC Olt Slatina, disputat la Rm.Vâlcea în noiembrie 2013, am stat în tribuna Stadionului „Municipal” şi foarte mulţi spectatori vâlceni au venit la mine să mă salute. Vâlcea este casa mea. La vară vreau să joc în Liga 1 cu CSM Rm. Vâlcea. Mă bucur că au venit la echipă doi fotbalişti buni, Tănasă şi Creţu, îmi pare rău că a plecat Negruţ, e un fotbalist de mare valoare. Mie nu mi-a fost rău nici la Slatina dar, mă repet, mi-am dorit să mă întorc la Vâlcea. La finalul acestei luni va veni şi soţia mea la Râmnicu Vâlcea.”.

Ultima sută de metri a pregătirilor la Gyula

Duminică, 2 februarie 2014, la ora 9:30, CSM Rm. Vâlcea a plecat spre Gyula, Ungaria, pentru un cantonament de zece zile. Oraşul Gyula este situat în sudul Ungariei, la graniţa cu judeţul Arad. Gyula este una dintre cele mai frecventate staţiuni balneo din Ungaria, datorită apei termale de 72 °C, care ajunge la suprafaţă de la o adâncime de doi kilometri şi al cărui efect curativ a fost oficializat în anul 1969. CSM va fi cazată la Hotelul Elizabeth, un stabiliment de patru stele care se află în vecinătatea castelului de la Gyula. Hotelul poartă numele reginei Elisabeta a Austro-Ungariei (1837-1898) şi are dotări moderne şi elegante. Nu au făcut deplasarea în Ungaria Iosif Melcea, Rareş Cucui, Victoraş Cataramă şi Ovidiu Mihai, toţi accidentaţi. Dintre ei, doar Cataramă are şanse reale de a fi în teren la primul meci de la reluarea campionatului, restul urmând să continue perioada de recuperare. Astfel, a făcut deplasarea la Gyula următorul lot: Portari: Florin Matache, Andrei Popescu, Andrei Ureche, Fundaşi: Samson Nwabueze, Mihai Deaconescu, Cătălin Pârvulescu, Ionuţ Stoica, Eduard Stoica, Marius Briceag, Denis Dumitraşcu, Mijlocaşi: Adrian Popa, Ovidiu Popescu, Codruţ Lircă, Daniel Iancu, Bogdan Geantă, Monel Cârstoiu, Lucian Todea, Atacanţi: Adrian Codin, Ciprian Tănasă, Andrei Creţu, Christian N’Kongue. Fotbaliştii vâlceni vor susţine şi patru meciuri amicale, trei împotriva unor echipe din Ungaria din primele trei ligi şi unul cu FC Bihor Oradea, colega de serie a vâlcenilor.

„Lupta pentru promovare va fi dificilă” – Florin Matache

Căpitanul echipei vâlcene, Florin Matache, speră ca timpul să fie bun în Ungaria şi recunoaşte că lupta pentru promovarea în primul eşalon va fi una dificilă: „Am mai fost acolo, sunt condiţii foarte bune, sper să ne ajute şi vremea pentru a avea un stagiu de pregătire util. Va urma o perioadă dificilă, de acumulări. Vom avea şi meciuri amicale în care trebuie să ne reglăm relaţiile de joc. Suntem într-o serie grea, şi noi ne-am întărit, adversarele la promovare s-au întărit şi ele. Mai sunt cinci meciuri în retur în faţa contracandidatelor la promovare. Nu va fi deloc uşor. Până acum am făcut pregătire fizică, de acum în colo trebuie să ne omogenizăm. Sunt mai multe echipe puternice, printre care şi noi, totul se va decide pe teren.” Vâlcean get-beget, Mihai Deaconescu speră ca iubitorii de fotbal din Râmnic să fie alături de CSM în tentativa de promovare: „Ne aşteaptă încă o perioadă grea dar sunt sigur că ne va folosi în campionat. Ne vom pregăti bine şi sperăm să facem lucruri bune în retur. Suntem pe locul doi, suntem în grafic pentru îndeplinirea obiectivului şi suntem încrezători. Ne vom bate pentru promovare probabil cu CS Universitatea, Bistriţa şi ASA Târgu Mureş. Lupta e mai aprigă decât în sezonul trecut, acum sunt mai multe formaţii de valoare. Sper ca publicul vâlcean să fie alături de noi şi să ne susţină, vom încerca să nu-i dezamăgim pe iubitorii fotbalului din Vâlcea.”

„Avem cea mai bună echipă a seriei” – Nwabueze

Fundaşul Samson Nwabueze se bucură de întoarcerea în Zăvoi a lui Christian Nkongue şi crede că CS Municipal e cea mai bună formaţie a Seriei a II-a: „Sper să jucăm mai bine în retur. CS Municipal e cea mai puternică echipă a seriei, spun eu. Mă bucur că a venit şi Christian Njoh, creşte şi mai mult forţa noastră în atac”. „Urmează un cantonament greu, trebuie să ne omogenizăm şi să fim mai buni ca în turul campionatului. Au venit şi câţiva fotbalişti buni, sunt siguri că ne ajută şi vom avea o promovare care i-ar bucura mult pe vâlceni.”

„Patru echipe se bat pentru promovare” – Claudiu Niculescu
negrut44
Antrenorul principal al vâlcenilor, Claudiu Niculescu, este sigur că are la dispoziţie un lot mai valoros decât cel din prima parte a campionatului. „Lunetistul” crede că patru sunt formaţiile care se vor bate pentru promovarea în Liga I şi speră ca la final CS Municipal să îşi păstreze actualul lot, adică locul secund al ierarhie care duce „la masa bogaţilor”: „La Gyula încercăm să cristalizăm un prim unsprezece pentru cea mai rămas din returul de campionat. Vom avea amicale contra unor formaţii bune care ne vor ajuta. Posibil să mai facem maximum un transfer dar nu va mai pleca nimeni, asta este sigur. Sergiu Negruţ este o pierdere pentru noi dar orice jucător poate fi înlocuit. Cred că fotbaliştii care sunt acum în lot se vor descurca. Faţă de tur suntem mai puternici, au venit fotbalişti cu experienţă, cu meciuri în primul eşalon. Ne aşteaptă un final de sezon foarte dificil, sunt patru echipe care în opinia mea se bat pentru cele două locuri care duc în Liga I. Eu sper ca finalul sezonului să ne găsească acolo unde suntem şi acum”.