Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
gogarla mainile sus copy

Încă un meci, încă o înfrângere

• HCM a cedat şi partida cu Romanul şi nu sperie pe nimeni, pare o echipă rătăcită în primul eşalon

După meciurile reuşite cu Dunărea Brăila şi Cetate Deva, speranţele pentru primul succes al sezonului pentru HC Municipal chiar dacă la Râmnicu Vâlcea venea surpriza acestui sezon competiţional, era meciul cu HCM Roman. Elevele Simonei Gogârlă au început bine, au marcat primele apoi au avut două goluri avans dar nu au reuşit să ţină ritmul. Moldovencele au egalat apoi au condus ostilităţile. La pauză a fost 10-12 dar în primele minute de le reluare am avut din nou speranţe, gazdele egalând la 13 şi apoi la 14. Au urmat din păcate câteva minute pline de bâlbâieli din partea vâlcencelor şi HCM Roman s-a distanţat până la cinci goluri, moment din care soarta celor trei puncte puse în joc părea pecetluită. Oltencele au mai revenit până la două goluri handicap dar a fost maximum reuşit de formaţia antrenată de Simona Gogârlă care a cedat în final cu 23-27. Vâlcea rămâne pe ultima poziţie a clasamentului, cu numai două puncte, postură din care cel mai probabil va şi începe turneul de play-out. Miercuri, vâlcencele joacă la Bucureşti cu CSM apoi la finalul săptămânii la Zalău, urmând ca peste două săptămâni să întâlnească în sala Traian pe Corona Braşov.

„Vâlcea a făcut un meci bun”

Antrenorul oaspetelor, Florin Pera, a lăudat prestaţia vâlcencelor dar crede că victoria Romanului este una meritată: „Vâlcea a făcut un meci foarte bun astăzi, probabil a fost una dintre mai bune partide ale formaţiei gazdă. Ştiam că nu ne va fi tocmai uşor, că nu va fi o misiune uşoară. Le felicit pe vâlcence pentru determinare, pentru cum s-au luptat pentru fiecare minge. E drept că noi am mai pierdut o jucătoare, căpitanul echipei, Carmen Stoleru însă mă bucur că am reuşit să luăm cele trei puncte, să ne menţinem în partea superioară a clasamentului şi să fim mai aproape de îndeplinirea obiectivului de a participa la play-off. Acest sistem este bun, sunt ambiţii foarte mari. Din punct de vedere financiar este discutabil, echipele care au o bancă mai lungă, un lot echilibrat, vor avea câştig de cauză. Campionatul este lung şi apar tot felul de probleme, printre care şi accidentări. E greu să duci un astfel de zezon, practic după încheierea campionatului mai ai de jucat multe meciuri şi în turneu. Eu sper ca toate echipele care vor ajunge acolo să demonstreze că merită şi să presteze un handbal de mare valoare.”

„Nu cred că voi mai juca la Vâlcea”

Fosta portăriţă a Oltchimului, Tereza Tamaş, a declarat la finalul meciului că sunt şanse minime să mai joace pentru o echipă din Vâlcea: „Întotdeauna mi-a făcut plăcere să joc în sala Traian din Râmnicu Vâlcea. Revenirea a fost plăcută, păcat că nu mai este publicul care venea la meciurile Oltchimului. Una peste alta a fost bine. Fetele de la HCM s-au ţinut bine, noi am jucat foarte prost, e bine că am câştigat. Eu sunt la final de carieră, nu ştiu dacă voi mai juca la Vâlcea, poate ca antrenor să revin, cine ştie ce îmi rezervă viitorul”.

„Mereu suntem aproape dar nu reuşim să ne impunem”

Simona Gogârlă şi-a găsit cu greu cuvintele după un nou insucces al echipei HC Municipal: „Mereu suntem aproape dar niciodată nu reuşim să câştigăm. Sincer, nici nu ştiu ce să vă mai spun. E vorba şi de starea psihică a handbalistelor, mai sunt şi alte probleme. Noi încercăm la antrenamente să punem totul la punct. Să sperăm că până la urmă va veni vremea să mă felicitaţi şi eu să le felicit pe fete. Trebuie să ne autodepăşim şi să reuşim şi rezultate bune. Contează foarte mult şi turneul de play-out, contează şi ce facem până atunci. Şi eu sper, şi fetele speră ca până atunci să ne revenim. deocamdată rămânem numai cu speranţa.” Tehnicianul vâlcencelor a explicat şi de ce nu a contat în acest meci pe serviciile sârboaicei Bojana Mitrovic: ” Bojana Motrovic nu a jucat azi, a făcut o întindere la meciul trecut, a făcut un antrenament şi s-a agravat puţin. Nu am vrut să riscăm. Miercuri va fi în teren cu CSM Bucureşti.” Simona crede că va continua la HC Municipal şi după ce va naşte: „Eu sunt obişnuită şi cu postura de mămică şi de antrenor, mai am o fetiţă în vârstă de 11 ani. Nu e o noutate, totul va fi bine. Are cine să mă ajute, familia, soţul, fetiţa. Se pare că noul membru al familiei va fi un băieţel dar nici nu contează, importantă e sănătatea. Nu mă gândesc nici la nume, fetiţa are această sarcină, ea se gândeşte, ea caută, e va decide. Probabil voi fi pe banca tehnică a HCM-ului şi din sezonul viitor, Doamne ajută aşa să fie.” Fosta mare handbalistă speră ca Alexandra Gogoriţă, fostă la SCM Craiova să poată fi transferată la Vâlcea şi explică de ce Tivadar şi Vizitiu nu au fost în vizorul ultimei clasate: „În ceea ce priveşte transferurile, ştiu că Patricia Vizitiu şi Mihaela Tivadar au fost libere de contract. Nu spun că nu ne-au interesat, erau jucătoare care ne puteau ajuta dar ştiţi care sunt preţurile pe piaţa transferurilor şi trebuie să ne orientăm la ceea ce ne permitem. În ceea ce o priveşte pe Alexandra Gogoriţă, rămâne de văzut.”

„E din ce în ce mai bine, vor veni şi victoriile”

Clara Vădineanu încă nu şi-a pierdut speranţa şi crede că vor veni şi victoriile: „Încet, încet, jocul echipei începe să se lege, să meargă, să ne simţim mai bine, să ne găsim pe teren. Sper ca de la meci la meci să fie mai bine şi să spargem gheaţa asta care e cam dură, groasă. În play-out ne aşteaptă meciuri dificile dar trebuie să trecem cu bine. În ceea ce mă priveşte, e drept că am jucat la echipe care au evoluat în cupele europene şi că acum evoluez pentru ultima clasată din Liga Naţională dar, părerea mea, nu contează locul în clasament, contează să îţi faci treaba, eu încerc. Vin după o accidentare dar sper să cresc şi să ajut echipa şi mai mult. Trebuie să ne îndeplinim obiectivul de salvare de la retrogradare.”

Neagu rămâne la Buducnost, Bulatovic pleacă de la Gyor

Fosta handbalistă a Oltchimului, Cristina Neagu, a decis să îşi prelungească contractul cu formaţia campioană din Muntenegru, Buducnost Podgorica. Handbalista de 25 de ani va evolua la fosta câştigătoare a Ligii Campionilor Europeni cel puţin până în anul 2015, chiar dacă oficialii de la Handbal Club Baia Mare, lidera la zi a Ligii Naţionale, au declarat în repetate rânduri, că îşi doresc serviciile sale. De asemenea, Cristina a mai fost dorită şi de actuala campioană a Europei, ETO Gyor. Altfel, interul Katarina Bulatovic, golghetera la zi a Ligii Campionilor, este pe cale să plece de la ETO Gyor, câştigătoarea trofeului în sezonul trecut. Fosta handbalistă a Oltchimului a primit din partea clubului o amendă de 40.000 de euro pentru că nu s-a prezentat la lot după eliminarea Muntenegrului de la turneul final al Campionatului Mondial. Mai mult decât atât, jucătoarea a cerut să-i fie garantat postul de titulară şi să facă numai un antrenament pe zi. Ungurii au replicat şi i-au transmis că din vară este liberă să plece la o altă echipă, chiar dacă mai are un an de contract. În aceste condiţii, Bulatovic va merge cel mai probabil la Buducnost Podgorica, acolo unde va redeveni colegă de echipă cu românca Neagu. Katarina a jucat tot la Podgorica înainte de transferul la Oltchim, reuşind să câştige Liga Campionilor, repetând performanţa şi cu ETO Gyor.