Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Chimistele de bronz, premiate peste tot

handbalistele de la Oltchim care au terminat pe podiumul europenelor au primit distincții de la Primăria Râmnicului și au fost declarate sportivele anului în Vâlcea sala de sport de la Băilești va purta numele Adrianei Nechita

Jucătoarele echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea, care au făcut parte din lotul reprezentativei de handbal a României, medaliată cu bronz la Campionatul European din Danemarca și Norvegia, au fost desemnate sportivele anului în cadrul Galei sportivilor vâlceni. Cele zece jucătoare sunt Paula Ungureanu, Talida Tolnai, Ionela Stanca, Oana Manea, Cristina Neagu, Adina Fiera, Melinda Geiger, Valentina Ardean, Roxana Han și Adriana Nechita.

Pe locul 2 în clasament s-a situat karateka Paul Dinu, vicecampion mondial. Pe locul 3 în top s-au situat celelalte handbaliste de la Oltchim, care au jucat finala Ligii Campionilor și au câștigat titlul național: Tereza Pâslaru, Ramona Farcău, Iulia Curea, Patricia Vizitiu, Steluța Luca, Valentina Beșe, Anastasia Pidpalova, Gabriella Szucs, Clara Vânătoru, Narcisa Lecușanu, Rehyna Shymkute și Olga Vaschiuk. În topul celor mai buni antrenori vâlceni ai anului s-au situat la egalitate Radu Voina și Peter Kovacs, iar pe locul trei s-a situat Constantin Daneș. Echipa de handbal Oltchim a fost desemnată cea mai bună echipă a anului. Handbalistele Oltchimului au fost vedetele serii la gala organizată la Grand Hotel Sofianu. Îmbrăcate în haine elegante, coafate și machiate, elevele lui Peter Kovacs au fost aplaudate încă de întreaga asistență încă de la sosirea în sală și pe tot parcursul galei toți ochii au fost ațintiți asupra lor.

Bani de la Guvern

Echipa feminină de handbal a României va fi premiată de Guvern cu suma totală de 1,5 milioane lei, pentru câștigarea medaliei de bronz la ultimul Campionat European, desfășurat în Norvegia și Danemarca, cuantumul premiilor individuale urmând să fie stabilit de către Federația Națională de Handbal. Fondurile vor fi asigurate prin suplimentarea bugetului Ministerului Educației, a decis, joi, Guvernul. Cuantumul fiecărui premiu individual, pentru jucătoare, personalul tehnic și antrenori, va fi stabilit la propunerea Federației Române de Handbal. Naționala de handbal feminin a României a învins duminică, la Herning, reprezentativa Danemarcei, scor 16-15 (9-7), în finala mică a Campionatului European, câștigând medaliile de bronz, ceea ce i-a adus și calificarea directă la CM din 2011. „E un lucru absolut normal ce a decis Guvernul. Dacă se va specifica faptul că banii sunt destinați exclusiv staffului și jucătoarelor, atunci așa vom proceda. Dacă însă nu va fi specificat acest amănunt, atunci ne gândim să-i premiem și pe antrenorii care le‒au descoperit pe fete”, a declarat președintele FRH, Cristian Gațu. O situație asemănătoare a avut loc și după Campionatul Mondial de la St. Petersburg din 2005, când tricolorele au cucerit medaliile de argint. Atunci, au fost premiați cu o sumă de aproape 100 milioane lei vechi și antrenorii-descoperitori ai fiecărui component. În plus, sponsorii naționalei se pare că se vor întâlni și ei pentru a pune la punct un premiu special pentru fete.

Ada va avea sală cu numele său, Neagu, cea mai bună din România

Extrema Adriana Nechita a fost invitată la Băilești pentru o festivitate impresionantă. Medaliata cu bronz de la Campionatul European este deja cetățean de onoare al localității natale și în primăvară sala de sport din Băilești îi va purta numele. Cu prilejul inaugurării va avea loc un meci amical între formația de handbal feminin locală și Oltchim, Adriana urmând să joace pentru Băilești. Altfel, Cristina Neagu a fost declarată cea mai bună handbalistă a României pentru anul 2010. Cristina a fost medaliată cu bronz la Campionatul European de handbal feminin din Norvegia și Danemarca, acolo unde a cucerit și titlul de golgheteră a competiției și a fost selecționată în echipa ideală a turneului final. De asemenea, Cristina a jucat în acest sezon și finala Ligii Campionilor Europeni, cu Oltchim, finală pierdută în fața campioanei din Danemarca, Viborg. Din păcate pentru suporterii Oltchimului, Cristina ar putea pleca de la Vâlcea în această vară, atunci când îi expiră contractul. Neagu este dorită cu insistență de Viborg din Danemarca, de Itxako Estella din Spania și de ETO Gyor din Ungaria.

Campioanele și-au lansat calendarele

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au lansat pe piață un calendar inedit. Elevele lui Kovacs și Roșca au pozat în ipostaze inedite, fără obișnuitul echipament sportiv. Toate chimistele au demonstrat că sunt fotogenice și calendarele sunt un real succes. Calendarul va putea fi achiziționat de la magazinul clubului, de la Sala Sporturilor „Traian”, la jocurile echipei Oltchim de pe teren propriu, dar și, în curând, de la chioșcurile de ziare.

Vlad Soare