Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Brănescu, la un pas de Juventus la Manchester

fotbalistul de la CSM este dorit de două mari cluburi din Europa dacă se va concretiza, va fi cel mai important transfer din istoria clubului din Zăvoi

Înainte de Revoluția din 89, fotbalul vâlcean a fost la un pas de a-l transfera pe Iancu Carabageac. „Profesorul” a avut o ofertă concretă de la Steaua București dar a preferat să rămână la gruparea vâlceană, în Zăvoi fiind un adevărat idol. După revoluție, Victoraș Iacob și Sergiu Radu au evoluat pentru Steaua București, respectiv Rapid București și apoi s-au transferat în campionate puternice din străinătate. În fine, ultimele două transferuri notabile au fost ale fraților Florin și Mihai Costea, ambii plecați cu scandal la Universitatea Craiova, în momentul în care gruparea din Bănie evolua în eșalonul secund. În această iarnă, CSM Râmnicu Vâlcea are mari șianse să bată toate recordurile fotbalului vâlcean în materie de transferuri. Laurențiu Brănescu, portarul minune din Zăvoi, este dorit de mari echipe ale Europei și în mod normal nu îl mai va mai prinde returul de campionat în Oltenia.

Dorit de Manchester, Juventus și Chelsea

Laurențiu Brănescu are numai 16 ani și deja arată ca un uriaș, la cei 1,92 metri înălțime. S-a născut pe 30 martie 1994 la Râmnicu Vâlcea și a început fotbalul șiapte ani mai târziu, la Școala de Fotbal Teleșpan 97. Din anul 2004 și până în prezent a fost legitimat la CS Municipal, formație care joacă în Seria a II-a a eșalonului inferior. Nu- și amintește cu mare plăcere despre debutul său în eșalonul secund, la vârsta de 15 ani, chiar dacă CSM reu șise să se impună cu 5-1 în fața formației Arieșul Turda. Brănescu a declarat pentru revista clubului că a luat un gol stupid: „Am primit un gol stupid în meciul de debut. Era minutul 35, atunci când Astafei a șiutat de la 18-20 de metri, mingea m-a lovit în piept și a țopăit, parcă în ciuda mea, direct în poartă. Nici acum nu-mi explic faza. Le mulțumesc însă colegilor, care m-au încurajat, și spectatorilor, care simțind momentul greu, m-au îmbărbătat prin aplauzele lor”. Ultima partidă a fost în acest retur de campionat, 1-0 pe propriul teren cu Alro Slatina, Brănescu făcând 90 de minute excelente, fiind artizanul cuceririi celor trei puncte puse în joc.

Presa italiană îl dă la Juventus

Presa din Italia îl dă pe Laurențiu Brănescu transferat la Juventus Torino. Potrivit italienilor, „Bătrâna Doamnă” ar urma să plătească pe portarul vâlcean 900.000 de euro, bani plătiți în două tranșe: 75% la semnătură, 25% în momentul în care Laurențiu va debuta la echipa mare a formației din Torino. Șanse mari sunt ca Brănescu să semneze pentru Manchester United. Portarul vâlcean a fost în probe în Anglia timp de o săptămână și, potrivit zvonurilor, a reu șit să-i impresioneze pe englezi.

„El ar vrea la Manchester dar mai mari șianse sunt pentru Torino”

Acționarul majoritar al echipei din Zăvoi, Cătălin Rufă, a declarat că Laurențiu Brănescu nu va mai rămâne la CS Municipal și pentru returul de campionat: „El și-ar dori să se transfere la Manchester pentru că acolo a fost o săptămână în probe și s-a descurcat bine, i-a plăcut. Oricum, nici un club ca Juventus nu se poate refuza. Sunt mai multe oferte concrete pe adresa clubului, rămâne de văzut pe care dintre ele o vom onora. Nu pot dezvălui suma dar în orice caz este mai mare decât media transferurilor din Liga a II-a. Poate rivaliza și cu câteva din primul eșalon.” Laurențiu Brănescu a fost în tratative cu o altă echipă din Anglia, Aston Villa, formație care l-a dorit anul trecut. Portarul de la CSM a fost în probe timp de o săptămână, dar tratativele nu s-au concretizat și a fost nevoit să se întoarcă la Râmnicu Vâlcea. „Am petrecut și m-am antrenat 7 zile la Aston Villa, alături de fotbaliști pe care îi vezi doar la televizor: portarul Fridel, norvegianul John Carew, Gabriel Agbonlahor, Young etc” Nu a fost să fie, însă”, a declarat Lary pentru revista oficială a clubului din Zăvoi. Din primul eșalon din România, de serviciile lui Laurențiu Brănescu s-au interesat Politehnica Timișoara și Rapid București dar nimic nu s-a concretizat.

Bani de promovare

Dacă pentru transferul lui Laurențiu Brănescu CSM va primi aproape un million de euro, gruparea din Zăvoi se poate gândi la promovare în sezonul competițional 2011-2012, cu un buget substanțial. Bani ar mai putea veni și de pe urma atacantului Florin Costea, în cazul în care Universitatea Craiova îl va vinde pe fotbalist sau va decide să răscumpere cele 25% deținute încă de CS Municipal. Gruparea din Zăvoi a fost în două rânduri foarte aproape de promovare dar a ratat la mustață accederea în Liga I.

Vasile, dorit de Sportul Studențesc?

Fotbalistul CSM-ului, Octavian Vasile, pare a avea o ofertă din primul eșalon de fotbal. Potrivit zvonurilor, jucătorul care a explodat în acest tur de campionat ar fi fost urmărit în etapele de final ale turului de campionat de oficiali ai echipei Sportul Studențesc dar evantuala mutare este greu de făcut în condițiile în care studenții oferă puțini bani și Sportul este aproape de revenirea în Liga a II-a. Cătălin Rufă a recunoscut că are o ofertă pentru un jucător dar nu i-a dezvăluit numele: „Este adevărat că am avut discuții cu Sportul Studențesc pentru un fotbalist. Nu se pune problema, însă, să ajungă la ei pe suma pe care ne-au oferit-o. Mai bine îl păstrăm la echipă pe fotbalist”.

Vlad Soare