Acasă Pataliputra Săptămâna vâlceană pe scurt

Săptămâna vâlceană pe scurt

– Ceașcă a condus comuniștii numai 24 de ani, din ˜65 până în ˜89. Iliescu conduce comuniștii, rebotezați pesediști, din 89, deci tot cam de 22 de ani – dorind să intre în grațiile presei, consilierul județean liberal Ion Greere s-a dat în stambă la ultima șiedință a Consiliului Județean Vâlcea – consilierii municipali s-au transformat pentru câteva clipe în coriști. Măgăoaia Primăriei Râmnicului, megafonul din dotare, a clacat nervos la șiedința de miercuri, 30 noiembrie a.c., a Consiliului Local, chiar în momentul în care trebuia să cânte imnul – Bogdan George Ilea, președintele Agenția Domeniilor Statului (ADS), își gestionează atât de bine proprietățile din dotare încât șiefii din teritoriu au ajuns să fie chiria și în propriile clădiri –  se aude, pe la colțuri, că social-democratul Ion Gigi Matei, a scăpat, deocamdată, ca prin urechile acului de schimbarea din funcția de mare șief al organizației municipale a PSD –

– Ceașcă a condus comuniștii numai 24 de ani, din ˜65 până în ˜89. Iliescu conduce comuniștii, rebotezați pesediști, din 89, deci tot cam de 22 de ani. Se pare că trebuie ca fiecare șief de comuniști să aibă 24 de ani de conducere. Deci, Iliescu mai are încă vreo doi ani, până la mazilire. Când vine asta? Prin 2013, deci. Exact de prezidențiale. Sigur că Ponta este numai o marionetă. Credeți cumva că Iliescu, Năstase și alți grei din umbră lasă, așa, partidul la mâna unui individ imatur? Alegerile fiind pierdute, s-a șitiut că până la alegerile viitoare trebuie ceva material de umplutură. Ponta, fiind ginerică al unui greu , el însă și de origine modestă, poate fi așa ținut în frâu. I se lasă liber lanțul de 10 metri (ca la perestroika), însă la capătul lanțului este cine trebuie. Când va fi, la o adică, să se numească un prim ministru, dacă vor câștiga alegerile, atunci va ie și din spate omul care trebuie, neexperimentatul Ponta fiind mulțumit  cu o funcție modică sau va fi lăsat mai departe ca șief de partid pentru bunul mers al partidului , să nu se surmeneze prea tare cu munca și să se călească în lupt㠝. Și, atunci, va ie și și candidatul la prezidențiale la vedere, fiindcă pesedeii nu sunt așa de proști să lase președinția din mână la mâna unui prostovan ca Crinu, care crede că la prezidențiale el va juca un loc important. D ™aia nu investește nimic pesedeul în Antonescu. Îl lasă să lâncezească unde vrea el și cum vrea el și, la prezidențiale, i se va spune în față că alții sunt mai bine plasați, că alții sunt mai agreați de votanți și se va duce înapoi să doarmă la lipovenii lui cei deștepți. Geoană voia să le strice socotelile cu candidatura la prezidențiale, așa că l-au ejaculat  până nu se făcea prea târziu. Ați văzut că Ion Ilici Iliescu nu uită, nu se retrage și nu acceptă ca partidul lui de bolșevici să fie condus de altcineva decât de el, politrucul cu misiune de la Moscova!

– Dorind să intre în grațiile presei, consilierul județean liberal Ion Greere s-a dat în stambă la ultima șiedință a Consiliului Județean Vâlcea. Acesta s-a trezit vorbind în cadrul întrunirii, punându-i tot felul de întrebări, care  mai de care mai stupide, inspectorul-șef al IPJ Vâlcea, chestor Ion Stoica. Printre altele, Greere l-a întrebat pe șieful Poliției dacă ia în calcul articolele apărute în presă și dacă se autosesizează. Așa cum era de așteptat, Stoica i-a spus uimit că legea îl obligă să se autosesizeze în cazul unor infracțiuni semnalate în presă și că așa este normal să se întâmple. Comentariul liberalului Ion Greere însă i-a șiocat pe reprezentanții mass-mediei locale, acesta spunând: „Poate prin această întrebare am mulțumit și presa! . Numai că nimeni din presa din Vâlcea nu i-a cerut acestuia să pună astfel de întrebări, cu atât mai mult cu cât intervențiile sale în Consiliul Județean Vâlcea sunt nesemnificative, el neatrăgând atenția jurnaliștilor de când este consilier. Ion Greere și-a manifestat nemulțumirea că nu este apreciat de ziariștii vâlceni și cu ocazia întocmirii raportului său de activitate pe anul 2010. El a susținut că nu este apreciat la adevărata valoare și că nu a fost invitat la emisiunile televizate pentru a dezbate pe teme administrative. Păi, poate că părerea sa nu contează, în contextul în care ori de câte ori deschide gura în cadrul șiedințelor de CJ plictisește audiența.

– Consilierii municipali s-au transformat pentru câteva clipe în coriști. Măgăoaia Primăriei Râmnicului, megafonul din dotare, a clacat nervos la șiedința de miercuri, 30 noiembrie a.c., a Consiliului Local, chiar în momentul în care trebuia să cânte imnul. Primarul a rămas fără grai, responsabilul cu ,,muzica  a aruncat vina pe cineva inexistent. În final situația a fost salvată de un jurnalist.  Mariana Sima, reporterul  TV Vâlcea 1, a propus  intonarea imnului. O propunere acceptată atât de executivul Primăriei, cât și de consilieri. Primarul Romeo Rădulescu a mobilizat întreaga suflare prezentă, toți consilierii intonând la unison prima strofă a imnului național.

– Consiliul Local al Râmnicului a devenit mai nou o scenă de teatru, consilierii Puterii și cei ai Opoziției întrecându-se în ironii care mai de care mai acide sau mai seci. De fiecare dată, liberalii sunt acuzați de pedeliști că fac exces de zel pentru a da bine în fața șiefului de la municipiu, senatorul Emilian Frâncu, chiar dacă nu au nimic de spus. La șiedința de miercuri, 30 noiembrie, bătălia s-a dus între consilierii USL, între social-democratul  Ion Matei și liberalul Bogdan Pruteanu, cei doi ironizându-se reciproc pe tot parcursul șiedinței. Democrat-liberalul Dumitru Å¢îrdea a prins momentul să-i șicaneze din nou pe liberali. Respectând regula instituită de consilierii PNL, generalul a declarat: ,,Nu am nimic de spus, dar vreau să vorbesc și eu. Să spun și eu ceva ¦ poate mă remarcă și pe mine șieful de partid . După această intervenție, USL-iștii s-au liniștit, șiedința desfășurându-se fără alte intervenții din partea USL-iștilor.

– Bogdan George Ilea, președintele Agenția Domeniilor Statului (ADS), își gestionează atât de bine proprietățile din dotare încât șiefii din teritoriu au ajuns să fie chiria și în propriile clădiri. Conform statutului, ADS este instituția specializată care realizează privatizarea societăților comerciale cu profil agricol, constituite în conformitate cu Legea nr. 15/1990 și concesionarea terenurilor cu destinație agricolă proprietate publică și privată a statului, administrate de aceste societăți. ADS a fost înființată prin Legea nr. 268/2001, ca instituție de interes public, cu caracter financiar și comercial, în subordinea Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale (MAPDR). Directorii au gestionat atât de bine patrimoniul statului încât angajații din teritoriu au ajuns să- și subînchirieze propriile spații. Conducerea ADS și-a închiriat aproape toate spațiile, chiar și în cele în care funcționează filialele din teritoriu. Așa se face că ADS Vâlcea plătește  chirie chiria șilor, iar chiria și plătesc conducerii centrale a ADS. Un circuit perfect, pentru o conducere ,,defect㠝.

– Se aude, pe la colțuri, că social-democratul Ion Gigi Matei, a scăpat, deocamdată, ca prin urechile acului de schimbarea din funcția de mare șief al organizației municipale a PSD. Prin mediile politice vâlcene a început să circule ideea că alesului municipal i se trage de la îndărătnicia cu care a refuzat, până de curând, să normalizeze relațiile cu colegul său de Alianță, Emilian Frâncu, care a fost desemnat de USL candidat pentru Primăria Râmnicului. Matei, care și-a dorit cu ardoare să fie el candidatul, jertfind orice principiu politic pe eșafodul bunăstării personale, a fost, literalmente, zdruncinat în momentul în care a aflat că senatorul este candidatul USL. De atunci, cei doi joacă un etern joc de șiah, de proastă calitate. Atitudinea lipsită de fair-paly a peseditului a stârnit multe cutremure în interiorul celor două partide, liberalii amenințând, de mai multe ori, că în cazul în care nu se dă pe brazdă, Matei va fi sancționat politic. Orgolios și deloc atent la detalii, alesul social-democrat nu a luat în seamă aceste detalii, ajungând un soi de „persona non grata  în USL, motiv pentru care acum i se arată pisica. În cazul în care nu se potolește, l-au atenționat liderii PSD și PNL, e posibil să rămână fără funcția de președinte, deci un nimeni politic. Nici acum, când scaunul i se zgâlțâie de mama focului, Matei nu vrea să renunțe la atitudinea revanșardă, considerând că o demonstrație de forță politică e mai inteligentă decât una de maturitate politică. Nimic mai fals! Tocmai de asta, lui Matei i se pregătește debarcarea și e posibil ca ea să se petreacă mai repede decât s-ar fi așteptat cineva.

– Maica-stareță a Mănăstirii Tăriceni, din Călărași, a născut gemene, la Spitalul Pantelimon din Capitală. Să fim serioși. Stirea-i depășita, deja. Maicuțele starețe Tontina și Crinuța au născut, culmea, un avorton ¦ USL-ul. Tatăl este prea-cuviosul Felix de la Mânastirea Secu. Parcă in Biblie se spune că asta e soarta femeilor, să nască, pentru ca Eva a furat un măr. Unde scrie că e păcat să faci copii? La musulmani e chiar obligatoriu să faci cât poți de mulți. Iar avortonul rezultat din împerecherea politică amintită este împotriva naturii de se răsucesc Brătienii în mormânt.

– Pataliputra

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.