Acasă Administraţie Circ în Consiliu Local

Circ în Consiliu Local

GÂLCEAVĂ. Ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea a ieşit cu scântei. Aflat pentru a opta oară pe ordinea de zi, proiectul de hotărâre privind „acceptarea donaţiei unei suprafeţe de teren de 13.098 m.p.”, a creat adânci controverse în rândul aleşilor USL, dar şi PDL. Dacă până acum consilierii PNL au susţinut ferm că nu votează acest punct, acum lucrurile s-au schimbat. Primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu a afirmat că proiectul a fost repropus pentru votare, în urma unei solicitări venite chiar din partea liberalilor. Supărat că lucrurile au luat o altă turnură, consilierul PSD, Gigi Ion Matei, le-a spus colegilor din alianţă că refuză să voteze, spunând că refuză să stea la „masă cu mafia”. Nu ştim la ce s-a referit exact alesul, însă suntem de părere că afirmaţia este prea dură şi e greu de demonstrat. Spre surprinderea tuturor, nici consilierul PDL Maria Bercea nu a vrut să voteze proiectul, afirmând că nu este de acord cu donaţia, pentru că se urmăresc interese absconse.

Circul public pe care ni-l oferă aleşii locali lasă opiniei publice un gust amar. Fără să le pese că-i dezamăgesc pe cei care le-au oferit un loc călduţ de consilieri, aleşii noştri se ceartă ca la uşa cortului, lăsând să iasă la lumină interesele personale sau de grup care le guvernează comportamentul public. Proiectul de hotărâre privind „acceptarea donaţiei unei suprafeţe de teren de 13.098 m.p.” a fost unul dintre punctele de pe ordinea de zi care a creat cele mai aprige discuţii, atât între consilierii din USL, dar şi între cei din interiorul PDL. „Cred că nu mai sunt multe de spus. Pentru mine, este dureros ca după 12 ani, timp în care m-am străduit să apăr demnitatea de consilier, să fie terfelită de unii colegi, care pun, mai înainte de toate, interesele personale. Este greu de înţeles cum colegii noştri (consilierii PDL – n.r.) votează de fiecare dată contra, să scrie o solicitare exact pe dos. Pentru mine este o mare durere că, după 12 ani, o asemenea funcţie este terfelită într-un aşa hal. Despre istoria acestei mega-afaceri, pentru că şi asupra mea s-au făcut presiuni să susţin acest material, declaraţia mea a fost ca şi altă dată: «Nu stau la masă cu mafia». Cel de astăzi, este al optulea raport şi proiect de hotărâre. Nu ştiu de ce unii se schimbă peste noapte. Cu toate că o parte a presei s-a străduit să-mi găsească bube, vă spun că nu au reuşit, pentru că sunt curat”, s-a victimizat alesul PSD, Ion Gigi Matei. Nu înţelegem exact rostul acestei ultime afirmaţii a alesului pesedist, însă, din informaţiile pe care le deţinem, pe surse, omul nu este vreun sfânt politic. Are păcatele lui, ca mai toţi cei care populează spaţiul public autohton. Cât despre puritatea morală a acestuia, pe plan politic, nu cred că este cazul să mai discutăm, căci s-au spus cam toate.

Primarul Rădulescu, mai puţin vehement ca de obicei

Deşi la şedinţele în care acest proiect de hotărâre a fost prezent pe ordinea de zi, edilul municipiului a încercat să convingă aleşii de necesitatea votării acestui punct, acum vocea s-a mai înmuiat, prezentându-şi argumentele pe un ton mai scăzut: „Vreau să spun şi eu câteva lucruri, pentru lămurirea acestei situaţii. Ce este în interiorul USL, pe noi chiar nu ne interesează, însă vreau să clarificăm ceva. Eu am promovat această hotărâre de trei ori până acum, însă nu a trecut. Am promovat-o, deoarece cred într-o dezvoltare durabilă a municipiului. El nu se poate dezvolta, decât dacă lărgeşti baza sa de impozitare. Eu vreau să fac acest lucru. Mai puţin mă interesează ce se întâmplă la un colţ sau la altul sau ce bani sunt la mijloc. Femeia a primit o moştenire, a făcut un PUZ, după care a lotizat terenul, a vândut şi acum a rămas cu drumul în proprietate. Foarte simplu, a făcut cerere susţinând că nu are ce să facă cu drumul. Vrea să ni-l dea nouă, pentru a ne rezolva problema. Acum câteva săptămâni de zile, domnul deputat Cristian Buican a venit şi m-a rugat să prind acest punct pe ordinea de zi. I-am spus că voi face acest lucru, decât în cazul în care grupul PNL îmi face cerere să-l prind pe ordinea de zi, o fac cu cea mai mare plăcere. Însă să-l reintroduc ca să nu fie votat din nou, eu nu o fac pentru că nu am datorii faţă de nimeni şi nu mă interesează”, a precizat edilul Râmnicului. În asentimentul primarului municipiului, a fost şi alesul local liberal, Bogdan Pruteanu, care a precizat că grupul de aleşi PNL votează acest proiect de hotărâre pentru că a venit vremea ca oraşul să se dezvolte. „Dacă dumneavoastră, domnule Matei, ştiţi, aşa cum spuneţi, ce sume se vehiculează, vă rog să le faceţi publice. Până atunci, tot ceea ce afirmaţi nu are nici cel mai mic suport în realitate”, a precizat alesul penelist.

Maria Bercea, pe aceeaşi lungime de undă cu Gigi Matei

Dacă până acum între consilierii PSD şi cei PDL nu au existat, în CL, niciodată punţi de legătură, iată că, de această dată, lucrurile s-au schimbat. Cea care a făcut notă discordantă în acest sens, a fost alesul local Maria Bercea care a spus că nu va vota niciodată acest raport şi proiect de hotărâre. „Această doamnă, Spriridonescu, a luat vila de la Bujoreni fără drept. Eu cunosc foarte bine situaţia, tocmai pentru că dispun de documentaţie. Această vilă a fost luată pe nedrept, şi după mine, scopul este ca ea să-şi vândă terenul la preţuri ridicate, fapt pentru care, vă rog să mă scuzaţi, votez împotrivă. Nu se poate să ia aşa, totul, pe degeaba. Trebuie să fim atenţi, aşa cum spunea domnul Gigi Matei. Sunt revoltată!”, a menţionat Bercea. Mulţumit peste măsură de răspunsul social-democratei, Gigi Matei i-a transmis pe un ton apăsat, plin de satisfacţie: „Felicitări, doamnă!”. Aşa cum era de aşteptat, proiectul de hotărâre, care trebuia adoptat cu 16 voturi, nu a trecut.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.