Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 29 mai 2014

• Fuziunea PNL cu PDL ar fi cea mai mare bucurie a 20.000.0000 de români • În luna iunie se dă verdictul definitiv pentru Dan Voiculescu • Informaţia lansată public de Victor Ponta conform căreia România nu va avea drept de vot la Consiliul European, din cauză că va fi reprezentată de preşedintele Traian Băsescu, este falsă • După succesul de doar două milioane de voturi de la alegerile europarlamentare, premierul Victor Ponta se află într-o situaţie mai mult decât ingrată • Când a venit Băsescu la putere, stânga (PSD+PC) avea tot atât cât are astăzi, 37% • Cei din PMP au zis că 6% a fost un rezultat bun…

• Fuziunea PNL cu PDL ar fi cea mai mare bucurie a 20.000.0000 de români cu excepţia celor 2.000.000 milioane de Mario-Nete care funcţionează pe bază de sfori unse cu ulei, zahăr papuci din piele de maidanezii lui măscărici de bucale, praz, bostani de Dăbulenii lui Mihaela lu’ ăla ratatu’ şi a toţi PSD, brânză din burduf de câine roşu, „sărmăluţe cu poale-n cap”, nu „cu poale-n brâu”, mici mai mici de când Vanghelie stă cuminte şi serios lângă noua sa nevastă. Bravo domnule Vanghelie. Se vede că ai mai citit Evanghelia. În rest îl sfătuiesc pe mai marele şi atot stăpânul plagiatului, minciunii, laşităţii, să evite roşul exagerat. S-ar putea să nimerească într-o cireadă de aceeaşi rasă (pe româneşte, boy) şi apoi să vezi că nu mai scapă nici cu F-ul american sau barca fără val.

• În luna iunie se dă verdictul definitiv pentru Dan Voiculescu. Este momentul când USD va pierde mult din bazinul electoral. Dragnea nu mai poate mişca nimic, SRI este cu ochii şi urechile pe el iar altor baroni le este frică de fraudare. Fără fraudare, candidatul USD, pierde. Deci DREAPTA va da preşedintele şi, implicit, pe primul ministru iar, până atunci, Voiculescu va fi la mititica. Stânga va intra într-un con de umbră. Trăiască Antena 3, cel mai ecologic grup sanitar!

• Informaţia lansată public de Victor Ponta conform căreia România nu va avea drept de vot la Consiliul European, din cauză că va fi reprezentată de preşedintele Traian Băsescu, este falsă. Ponta habar nu are, încă o dată, de ce înseamnă Constituţia ţării. România are drept de vot la Consiliul European unde va fi reprezentată de preşedintele Traian Băsescu, nu de şeful guvernului. Ca un copil năzuros, Ponta i-a cerut şefului statului să îl lase pe el să participe la Consiliul European la care se va negocia şefia viitoarei Comisii Europene. Bietul doctor Viorel, bagă şi el piciorul în uşă… cine ştie, poate că printr-un miracol, va putea să se ducă şi el în lumea bună, să îl ajute pe prietenaşul Slitz sau Schultz (au şi ăştia nişte nume de dormit afară!). Dacă ascultaţi cu atenţie, veţi fi auzit, în seara de luni, cum miaună Victoraş pe acoperişurile Capitalei. Antena3 i-a dat voie să se prefacă că este preşedinte. Numai să termine cu miorlăiala. Credeam că îl va însoţi Diaconu, care are aceeaşi greutate ca vreo 2-3 partide. Dar nu s-a întâmplat! În definitiv, Diaconu este chiar mai tare ca Ponta, dacă stăm să judecăm. Şi poate chiar mai inteligent. Plagiatorul a uitat ce a hotărât CCR? Deocamdată România este reprezentată pe plan extern de Preşedinte. Adică vrea să meargă Ponta pentru a propune în numele României pe Martin Schultz? Degeaba, PPE a câştigat alegerile. Iar liberalii români mai adaugă 6 voturi pentru Junkers!

• După succesul de doar două milioane de voturi de la alegerile europarlamentare, premierul Victor Ponta se află într-o situaţie mai mult decât ingrată. Până şi cei mai apropiaţi oameni ai săi îl sfătuiesc tot mai insistent să se gândească de două ori înainte de a se înscrie în cursa pentru Palatul Cotroceni, aşa cum i-o cer cu insistenţă „baronii” locali. După ce lui Victor Ponta i s-a refuzat „favorul” de a-l întâmpina pe Joe Biden – principalul colaborator al lui Barack Obama la aeroport, aşa cum ar fi prevăzut în mod normal protocolul, acestuia i s-a transmis şi un mesaj cât se poate de tranşant de la Washington, care, în linii mari, este similar şi cu semnalele primite de şeful guvernului român de la Bruxelles. Joe Biden a venit în capitala României nu doar pentru a discuta despre situaţia din Ucraina, ci mai ales pentru a trage un semnal cât se poate de serios că Washington-ul şi marile cancelarii occidentale nu vor permite în niciun caz ingerinţele politice în sprijinul marilor corupţi. În timpul „monologului” purtat cu Victor Ponta, care nu a apucat să scoată prea multe cuvinte, Biden i-a dat un ultimatum cerându-i să oprească atacurile la adresa DNA. De asemenea, vicepreşedintele american nu s-a sfiit să joace cu cărţile pe faţă, insistând să-şi exprime „speranţa” că liderul PSD „va rezista tentaţiei de a candida la preşedinţia României”. Iar premierul ştie cel mai bine că un vicepreşedinte al SUA nu se joacă cu vorbele. Odată ce maşina de vot pesedistă din teritoriu a fost anihilată de către DNA, va fi al naibii de greu de scos încă trei milioane de voturi cel puţin, pe lângă cele două „arvunite” acum, pentru ca preşedinţia României să fie cucerită definitiv. Aşa că mulţi membri ai „generaţiei Ponta” ar prefera să se baricadeze în Palatul Victoria, decât să fie nevoiţi să se mute la Cotroceni.

• Când a venit Băsescu la putere, stânga (PSD+PC) avea tot atât cât are astăzi, 37% – parlamentare 2004. Când a venit Băsescu la putere, dreapta (alianţa DA), avea 32% – alegeri parlamentare 2004. Astăzi, dreapta (PNL+PDL+PMP+FC+PNTCD) are 37%!

Mai departe, putem să discutam şi despre Băsescu şi influenţa lui asupra cotelor apelor Dunării în ultimii 10 ani. Şi apoi, prin extrapolare, chiar şi de influenţa lui Băsescu asupra creşterii temperaturii globale. Dar credem că deja e cam mult…

• Cei din PMP au zis că 6% a fost un rezultat bun… De ce să nu-i credem pe cuvânt? În fond, ei ştiu mai bine cât valorează. Poate pentru ei chiar a fost rezultat bun, vă comportaţi şi voi ca nişte părinţi supăraţi că a luat copilul 5 sau 6 la mate (şi-i reproşaţi că nu s-a pregătit mai bine, că „de dus mintea îl duce”), când voi speraţi cel puţin un 9 – el poate chiar e mulţumit c-a luat nota de trecere, pentru cât a învăţat (sau cât îl duce capu’). Am înţeles că fără alegătorii din Bucureşti nu treceau pragul, deci trebuie să fim mulţumiţi că n-a luat 4.9%, că atunci chiar se pierdeau multe voturi…