• Saptamana trecuta, activitatea mondena a presei locale a fost marcata de un eveniment prestigios. S-au implinit 20 de ani de la iesirea in eter a pionierilor televiziunii locale, posturile gemene – Valcea 1 si Etalon. Si a fost chef, mare chef, in Paradis, dar nu in acela unde cu greu ajung pacatosii, ci in unul modern si elegant, un restaurant de patru stele. Protagonistul serii a fost chiar patronul de la TV Valcea 1, fost si actual patron, primarul Emilian Francu, desi acesta incearca sa escamoteze prezenta sa in actionariatul postului tv, din motive de ANI sau legile statului. Cu iscusinta, dupa revenirea in sanul familiei, el isi ascunde proprietatea, lansand zvonuri ca, la pachet, a vandul posturile tv Valcea 1 si Etalon unor „industriasi” care au incredintat managemetul posturilor celebrului pesedisto- liberal Mihai Dinescu, un baiat bun, de altfel, la toate, dar, mai ales, manipulabil caracterial. Ei bine, la evenimentul monden amintit, au participat cam 120 de invitati, fosti salariati din televiziuni, o mana de confrati de breasla de la alte mijloace media, dar si cativa oficiali judeteni. Primarul Emilian Francu, nevorbit de 5 luni de zile cat a stat in arest, s-a lansat in niste tirade teribile, dezvoltand pe larg (si cu emfaza) o singura idee: ce bun este el si ce bine a facut, de 20 de ani, locuitorilor judetului, cu garnitura posturilor tv marca Valcea 1,2,3 si 4. Este posibil asta, numai ca in sala, ospatarii pusesera deja friptura in fata mesenilor (ca altceva nu s-a mai dat – meniu de criza, deh!) iar oficialitatile si cei carora „Codul bunelor maniere” le este blazonul de identitate, nu puteau manca, pentru ca organizatorul vorbea si vorbea si iar vorbea… si nu este politicos sa mananci cand gazda vorbeste. 80% din timpul desfasurarii jubileului, la microfon s-a aflat primarul care a mai si persiflat musafirii spunand ca stie ca vorbeste mult, dar in 20 de ani trecuti s-au intamplat multe si vrea sa le reaminteasca. Nici o problema! Numai ca, la un moment dat, nimeni nu il mai asculta, convivii intretinandu-se intre ei, vorbind despre orice numai despre sarbatoarea la care participau nu. Intre timp, fripturile s-au racit, vinul acrisor s-a incalzit si pofta de aerisire a molipsit „seniorii” si oficialii judetului, mai pe toata lumea. Rand pe rand, musafirii au plecat, multumind organizatorilor pentru invitatie si spectacol. Neplacut, dar acesta este riscul discursurilor lungi si fara esenta!
• Presedintele Camerei Deputatilor, celebrul coleg al lui Mihai Viteazul – Valeriu Stefan Zgonea, si-a schimbat numele. Il cheama, de acum, Zgoneastase si nu pentru ca s-a „cuplat” cu …(Na)stase, ci pentru ca, la votul pentru arestarea deputatului spagar Gheorghe Coman, a procedat precum celebra pedelista Roberta Anastase, inmultind deputatii cum inmultea Isus pestii. La vot, in sala Camerei au fost doar 208-209 oameni si au votat 224! A naibii matematica la domnul Zgoneastase! Ce conteaza ca in scaunele de parlamentar au stat doar 208-209 de alesi, iar de votat au votat 224? Pai, ce, in Teleorman a fost o prezenta la vot de 200%? Nu, binenteles ca nu era cum. Insa, „scamatorul” Dragnea cunostea obtiunile electorale ale celor morti si a celor vii lipsa, asa ca a luat in calcul si voturile lor. La fel si olteanul coleg cu Mihai Viteazu’, stia foarte clar cum trebuie sa voteze parlamentarii PSD, asa ca a numarat si voturile celor lipsa intru fiinta, dar nu si in spirit! Acum puteti intelege si de ce nu fost prezent premierul Victor Ponta la vot, desi isi terminase declaratia la Guvern? E simplu, omul ar fi fost complice la o frauda intrucat el e liderul. Chestia asta cu prezenta la vot si numaratul voturilor exprimate „pentru” vine de pe vremea Republicii Populare Romani, ca tot vine vorba, se fac zilele astea aproape 70 de ani de atunci… Inca de pe atunci Partidul Comunist castiga alegerile cu aproape 50%, desi nu votase pentru el nici 4% din electoratul prezent la vot. Politicienii de azi nu ne arata nimic nou, sunt doar niste copisti ai vechilor metode puse in practica de inaintasii lor sovietici. Au venit si la parlamentarii nostri Sarbatorile, doar n-o sa si le strice pentru un amarat de vot?! Ce conteaza ca locuitorii Romaniei si-au pus sperantele de mai bine in mainile lor la alegeri? Ce conteaza ca trebuie sa razbata din Parlamentul Romaniei vointa si interesul poporului? Ce conteaza ca sunt platiti de popor pentru a legifera in numele lui si pentru el? Ce conteaza ca tara se prabuseste si romanii o duc din rau in mai rau? Important este ca parlamentarii nostri sa fie fericiti, sa-si faca vacante in straintate pentru merite deosebite, sa sifoneze banii publici, sa mai dea cate o lege, doua pentru a se situa pe dansi deasupra poporului, a statului si a legii penale. Astea sunt importante, pentru asta se deranjeaza sa stea macar cu numele pe scaunul de parlamentar.
.• Angajatii Directiei de Tineret si Sport Vâlcea devin disperati, de fiecare data când aud de descentralizare. Propusi pentru a fi preluati de Consiliul Judetean, functionarii din DJTS se plâng ca vor ramâne pe drumuri, ba chiar ca vor face foamea vreme de vreo doua luni. Cu o contestatie care priveste tocmai acest transfer de personal si bunuri depusa la Curtea Constitutionala si care îsi va afla raspuns abia la sfârsitul lui ianuarie. Este imposibil de spus din ce fonduri vor primi banii, în timp ce prin birourile de la CJ se vorbeste din ce în ce mai des de reducerea numarului de angajati ce va fi preluat de directie.
• Tot din domeniul descentralizarii vin vesti despre o eventuala schimbare a directorului de la DSP, liberala Mihaela Branescu cu o simpatizanta PSD. Cum si aceasta directie urmeaza a fi integrata în Consiliul Judetean, Cîlea ptregateste reinstalarea în functie a Luminitei Apostolescu. În stilul acesta, Cristian Buican risca sa ramâna fara prea multi oameni pe pozitii de conducere.
• Deputatul valceam Aurica Vladoiu pare sa fie lovit de amnezie. Declaratiile de avere ale protejatului lui Mugur Isarescu, completate în ultimele doua mandate, par de-a dreptul contradictorii. Daca în 2008, Vladoiu parea un simplu pieton cadorisit cu masina din parcul auto al Parlamentului, în vara lui 2013, acesta si-a adus brusc aminte de un Mercedes pe care îl cumparase prin 2005. Deh, o fi primit vreun cadou în lecitina de la referendum încoace!
• Colinda pentru 2014…..
Sculati, gazdelor, sculati,
Florile dalbe,
Ca la usa bat mascati,
Florile, florile dalbe,
N-au venit cu o colinda,
Florile dalbe,
Au venit ca sa va prinda,
Florile, florile dalbe,
Sa va duca la racoare,
Florile dalbe,
Cu catuse la picioare,
Florile, florile dalbe,
Sa va-ntrebe procurorii,
Florile dalbe,
Ce-ati facut cu banisorii,
Florile, florile dalbe,
Caci in anul ce-a trecut,
Florile dalbe,
Ati furat cat ati putut,
Florile, florile dalbe,
Ati ajuns in functii mari,
Florile dalbe,
Furand ca niste talhari,
Florile, florile dalbe,
Sculati-va, hotomani,
Florile dalbe,
Sa va spunem LA MULTI ANI!,
Florile, florile dalbe,
La multi ani, dupa zabrele,
Florile dalbe,
Ca v-asteapta zile grele,
Florile, florile dalbe,
Florile, florile dalbe…
Lasă un comentariu