Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 26 ianuarie 2017

• Circulă un banc pe net cu jurnalistul care a vizitat casa de nebuni și l-a întrebat pe director care este testul ce se efectuează pentru a externa un bolnav • Spitalul de nebuni de la Măciuca a făcut furori în media, dar și pe rețelele de socializare! • Deși a pierdut alegerile, și locale și parlamentare, liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, continuă să fie pe cai mari în interiorul partidului • Incredibil, dar adevărat! Calea ferată Vâlcea Vâlcele se află pe lista investiţiilor din anul 2017

• Circulă un banc pe net cu jurnalistul care a vizitat casa de nebuni și l-a întrebat pe director care este testul ce se efectuează pentru a externa un bolnav. ”- Umplem cada cu apă, punem alături o lingură şi o cană. Îi cerem pacientului să golească cada de apă.

Jurnalistul, zâmbind, spune:

– Orice om normal ar lua cana.

– Nu, un om normal ar scoate dopul de la cadă…”

Așadar, orice jurnalist normal ar fi publicat fotografiile cu nebunii în pielea goală, alergând nestingheriți prin curtea spitalului sau prin curțile oamenilor. Însă, după ce ne oripilăm, ne mirăm și ne dăm ochii peste cap afectați, ce facem? Cam care este atitudinea noastră a tuturor, când auzim sau vedem asemenea grozăvii: ne întoarcem cu spatele, eventual scuipăm în sân și îî mulțumim celui de Sus că nu ni s-a întâmplat nouă sau intervenim pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple niciodată? Deocamdată, au fost demarate mai multe anchete în lanț. Să vedem cum se finalizează. Indiferent de rezultat, însă, suntem sceptici că ceva bun se va întâmpla și cu bieții bolnavi.

• Spitalul de nebuni de la Măciuca a făcut furori în media, dar și pe rețelele de socializare! Isteria de la Măciuca a cuprins întreaga țară, iar oamenii se uită oripilați la nebunii care aleargă în pielea goală și sunt legați cu lanțuri, unii spun că spre propriul lor bine. În urma apariției în spațiul public a imaginile cu nuditate explicită, dar și după ce Tolontan a dezvăluit că directorul îi folosea atât pe infirmieri, cât și pe bolnavi la muncă, conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea a dispus destituirea șefului Centrului din Măciuca. Este vorba despre Sergiu Smărăndoiu, care, până astăzi, a ocupat funcția de director al Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Măciuca. Acesta a fost detașat, ca simplu funcționar, la un alt centru din județ aflat în subordinea DGASPC Vâlcea.

• Deși a pierdut alegerile, și locale și parlamentare, liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, continuă să fie pe cai mari în interiorul partidului. Prima întâlnire a liberalilor din Vâlcea, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, s-a lăsat cu pupături, și pe față, și pe dos. Primarii s-au grăbit să fie prezenți la întâlnirea de la sediul PNL și deși nu au fost toți, o majoritate confortabilă pentru Buican au răspuns prezent invitației. Mai mult decât atât, nimeni nu a avut tupeul să-l ia la rost pe președinte și să-i impute eșecul de la alegeri. Cică liberalii s-au adunat ca să se strângă, au analizat până a început să-i doară capul și au plecat liniștiți, așa cum au venit. Buican și-a scuipat în palme de bucurie, gândindu-se că i-a mai fraierit încă o dată.

• Incredibil, dar adevărat! Calea ferată Vâlcea Vâlcele se află pe lista investiţiilor din anul 2017. Ciudat este,însă, faptul că această investiţie a fost lăsată în paragină de toate guvernele post-decembriste, după mai bine de 20 de ani apărând din nou sub puterea reflectoarelor. Investiţia a fost începută în anul 1979 şi, conform documentelor, ar trebuie finalizată în anul 2017. Lucrarea este executată în proporţie de doar 3% şi necesită încă 1,6 miliarde lei, integral de la buget, dintr-un total de 2 miliarde de lei.

Ministrul de Finanțe vrea să finalizeze modernizarea liniei ferate dintre Curtici şi Sighişoara, modernizarea staţiilor şi construcţia de noi linii precum Vâlcele – Râmnicu-Vâlcea şi electrificarea liniei de cale ferată Cluj-Napoca – Episcopia Bihor

Calea ferată Vâlcea – Vâlcele este una dintre cele mai impresionante lucrări de infrastructură din România, mai ales dacă luăm în calcul tunelele și viaductele prin care trece. Este o cale ferată care face legătura între localitățile Vâlcele (județul Argeș) și Bujoreni (județul Vâlcea). Având o lungime de 39 km, linia a fost construită între anii 1979-1989, fiind deschisă traficului în 1989, chiar dacă unele lucrări nu au fost realizate în întregime. Alunecările de teren numeroase de pe acest tronson au făcut ca linia să fie închisă în 1998, iar în 2004 șinele de cale ferată au fost scoase.