Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate,24 februarie 2014

• Viorele nici nu ştii, lângă Bombo ai să fii! • Preotul Ion Popescu – paroh al bisericii din comuna Măldăreşti a fost chemat la Mitropolia Olteniei şi a fost „executat”, fără explicaţii, fiind caterisit • Care este asemănarea între lovitura lui Iliescu-kgb şi ce se întâmplă în Ucraina? • Când văd poze din Piaţa Maidan, din Ucraina, mă întreb ce fel de naţie suntem • Pe surse, am aflat că s-a declanşat un mare conflict între Înalt Preasfinţitul Părinte acad. dr. Irinei Ion Pop şi Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României

• Viorele nici nu ştii, lângă Bombo ai să fii!… Maxima vremii, asta este. Zisa Adrian Năstase, în 2004: „Dacă nu vom câştiga alegerile, ăştia ne leagă!”. Şi aşa a şi fost. Ştia hoţul ce ştia! Apoi, zisa şi Victor Ponta, în 2014: „Dacă USD nu câştigă alegerile prezidenţiale, scapă cine poate.” Aşa să fie! Viitorul nu va suna bine pentru Ei.

• Ponta şi ai lui se dădeau de ceasul morţii să susţină „revoluţia” din Ucraina, dar ăia pe care îi susţin miloşii uslamişti sunt naţionaliştii ucrainieni, care când erau la putere au făcut românilor numai bucurii: • au scufundat nava Rostok în canalul Sulina şi l-a blocat pentru mulţi ani • au lărgit canalul Bastroe şi au provocat România • au vrut să ne ia platoul continental al Mării Negre plin de petrol, noroc că ne-a dat Curtea internaţională dreptate • nu au dat voie la folosirea limbii române în zonele unde trăiesc români. Pentru România şi Moldova contează foarte mult ce se va întâmpla în regiunea Odesa. Această regiune are în componenţă Bugeacul (şi control parţial al gurilor Dunării), limanul Nistrului (control asupra Tighinei şi Tiraspolului) şi se întinde până în nordul Rezinei şi Rabniţei, controlând aproape întreaga Moldovă. Dacă Odesa va fi alături de Ianukovici şi Rusia vom avea mari probleme!

• Preotul Ion Popescu – paroh al bisericii din comuna Măldăreşti a fost chemat la Mitropolia Olteniei şi a fost „executat”, fără explicaţii, fiind caterisit. Nimeni nu ştie de ce, dar se leagă sancţiunea excluderii din rândul monahilor de faptul că este consilier local în Consiliul localităţii. Cine le poate spune jumătăţilor de creiere din capul mai marilor bisericii că a fi consilier înseamnă a participa la administrarea comunităţii şi nu a participa la treburile cetăţii (a face politică)? Apoi, la câtă politică făţişă fac popii, din ordine superioare transmise discret, în favoarea Puterii, dacă s-ar aplica măsura dictată acestui preot vâlcean, s-ar pune lacăte pe parohiile din judeţ şi din ţară. Întrucât subiectul se arată interesant, dar şi revoltător, vom întreprinde investigaţii lămuritoare şi promitem să vă ţinem la curent. Nu ne aşteptăm să primim explicaţii de la purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Râmnicului, pentru că acesta desfidă opinia publică şi sfidează transparenţa care ar trebui să primeze în biserică, măcar pentru faptul că întreaga preoţime primeşte bani de la bugetul statului, din munca mea, din munca voastră, agoniseala noastră.

• Care este asemănarea între lovitura lui Iliescu-kgb şi ce se întâmplă în Ucraina? Vitali Klitschko este campion mondial de box nu secretar de partid. Economia a fost luată de oligarhi de mult deci miza trecerii economiei de la stat în mâna câtorva au făcut-o alţii demult. Este vorba de lupta lui Putin de a ţine Ucraina în mâna lui, ca zonă tampon, dar asta nu i-a favorizat decât pe ruşi şi acoliţii lor. Ucrainienii de rând văd că în ţara lor slugile lui Putin o duc bine şi ei nu au nicio şansă la un viitor mai bun. Asta e miza. Hoţii noştri, din România, sunt urmaşii PCR şi campaniile media plătite au spălat pe creier o groază de oameni de nu mai văd că ăia care îi fură îi şi dirijează. Deschide-ţi mintea, române şi lasă sloganurile de la Vocea Rusiei! Care popor satelit celui rusesc o duce bine după sute de ani de „convieţuire”? Dar poporul rus, ăla real, cum o duce? O duce la fel de prost ca poporul român dar mass-media este la mâna lui Putin şi opoziţia la puşcărie. Până la urmă, Ucraina se va integra în spaţiul UE, chiar dacă ruşii se vor opune. Ucrainienii luptă pentru o cauză dreaptă: pentru Libertate, Dreptate şi Adevăr, şi sigur că vor învinge duşmanul de la Răsărit, care vrea să-i ţină în continuare în întuneric.

• Când văd poze din Piaţa Maidan, din Ucraina, mă întreb ce fel de naţie suntem? Văd acolo oamenii de vârsta a treia care se bat pentru libertatea lor. Ce, la noi nu a fost lovitură de stat anul trecut, nu au luat mafioţii puterea, nu avem spitale de genul celor din Africa, nu avem un sistem de învăţământ corupt şi incompetent până în măduva oaselor, nu suntem o ţară în care vin aşa zişi „investitorii” gen Pungeşti-Chevron, gen RMGC – Roşia Montană, avem salarii decente exact ca o ţară europeană? Unde vă este curajul oameni buni sau vă lăsaţi călcaţi în picioare de aceste scursuri care au ajuns să vă exploateze fizic şi intelectual, mai ceva ca pe sclavi? Sau tot ce contează pentru voi sunt manelele ca să vă ungă pe suflet? Încă vă mai credeţi liberi? Alegerile vor fi exact ca pe vremea lui Ceauşescu şi ca la referendum, unde au votat decedaţii. Afara din casă, la vot, dacă nu vreţi să regrete copii voştri pe vecie!

• Pe surse, am aflat că s-a declanşat un mare conflict între Înalt Preasfinţitul Părinte acad. dr. Irinei Ion Pop şi Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, conflict care îl va duce pe Mitropolitul Olteniei la Consitoriul Sinodal. Totul a plecat de la Protopopul de Urlaţi, aflat la doctorat în Craiova, pe care mitropolitul l-a consultat asupra şanselor sale de a deveni Patriarh, în caz că Preafericitul Părinte Daniel ar deceda. Se ştie ca patriarhul Românie este bolnav, fiind operat de cancer iar starea sa nu este tocmai bună. Mulţi sunt în aşteptare să tragă clopotul. Protopopul de Urlaţi – confirmând viclenia multor preoţi colaboraţionişti cu toate mărimile şi regimurile politice – l-a turnat şi astfel a izbucnit disputa. Ea a mai fost alimentată şi de faptul că Mitropolitul Irineu a semnat un contract cu cramele Murfatlar, pentru îmbutelierea vinului special al patriarhului – Milostivire, aducându-l în Oltenia. Anul trecut, Preafericitul Daniel a avut contract cu acelaşi furnizor, comandând un număr de 5 milioane de sticle şi cum nu a reuşit să le cumpere pe toate, a reziliat contractul. Aflând asta, Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu a preluat 3 milioane de sticle pentru Mitropolia Craiovei. Asta l-a deranjat enorm pe patriarh care a trecut la represalii. Să sperăm că mărimile BOR, judecând cu obiectivitate situaţiile, nu vor alimenta bârfele şi nu vor crea posibilitatea unor acuzaţii care duc la ştirbirea onorabilităţii dumnealor şi a Bisericii!