Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 14 martie 2016

• De la sfârşitul săptămânii trecute, organizaţia social-democrată a comunei Ioneşti are un nou preşedinte • Ziarele care s-au dovedit că omoară degeaba copacii din păduri pentru a putea fi ele de pripas în media locală, şi-au început subversiunile • Daniel Chițoiu, omul bun la toate al co-preşedintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, vrea să vină la Vâlcea şi chipurile să fie un super-vizor al activităţii organizaţiei • În atenţia primarilor sau candidaţilor care încă nu şi-au găsit partidul din partea căruia să candideze • Excluderea lui Ion Cătănoiu din organizaţia liberală de la Ioneşti a avut la bază un motiv pueril: neplata cotizaţiei

• De la sfârşitul săptămânii trecute, organizaţia social-democrată a comunei Ioneşti are un nou preşedinte. Acesta este fostul primar de succes al localităţii, Ion Cătănoiu, care a fost validat şi în calitate de candidat al acestui partid la funcţia de primar. După cum se ştie, Ion Cătănoiu a fost primarul localităţii până în anul 2008 când a pierdut alegerile la numai câteva voturi, victoriosul fiind prietenul său de familie, Constantin Neagoe. Analizând cele două mandate ale primarului actual, Constantin Neagoe, comparativ cu mandatele şi realizările fostului primar Cătănoiu, se poate spune fără tăgadă că anteriorul edil al localităţii a fost cel mai cinstit ales în fruntea comunităţii. Nenumărate au fost articolele critice cu care l-am „dăruit” pe Constantin Neagoe, în funcţie de actele şi faptele suspicionate a fi ilegale, nenumărate au fost plângerile făcute de concetăţenii săi la Parchet, DNA, Curtea de Conturi şi la Prefectură, că nimic nu s-a întâmplat. Omul are un „spate” puternic, tovarăşi de vânătoare în funcţii coercitive responsabile şi, de ce că nu o spunem, are bani mulţi. Cum îi foloseşte, numai el (şi EI) o ştie, că s-a transformat cu ei într-o pisică: numai în picioare pică. Dar timpul nu este trecut pentru aflarea adevărului. Cam toată „lumea bună” a judeţului s-a săturat de el, pentru că dacă despre Neagoe se spune că nu-şi face treaba cinstit de unul, doi sau câţiva concetăţeni e o treabă, dar să ai peste 50% din concetăţeni împotriva ta, este dezastru! Acum, că s-a dezlănţuit campania electorală şi cei doi foşti prieteni se află din nou în competiţie electorală, se va vedea care pe care. Dacă în campaniile anterioare Neagoe s-a folosit de preoţii şi poliştii din comună ca să învingă, acum nu va mai fi aşa. Monitorizarea cerută la „Doi şi un sfert” (IPJ Vâlcea) şi la Arhiepiscopia Râmnicului le va fi piedică. În primărie, salariaţii nu-l vor mai credita pe actualul cu încrederea lor, semnalul fiind dat chiar de viceprimarul Nicolae Rizea care s-a şi alăturat staff-ului de campanie PSD. Aşadar, ochii pe alegerile de la Ioneşti!

• Ziarele care s-au dovedit că omoară degeaba copacii din păduri pentru a putea fi ele de pripas în media locală, şi-au început subversiunile. Intoxicările şi jocurile obscure făcute în favoarea unor neica nimeni pe sârmă au fost declanşate. Se anunţă tot felul de demiteri, tot felul de demisii sau scandaluri ce nu au avut loc niciodată, pentru a bulversa conştiinţa electorilor. Numai că rezultatele dezinformărilor, intoxicărilor sau prostiilor aruncate pe piaţă duc la absenteism. De altfel, pe lucrul acesta se bazează derbedeii politici care practică arta diversiunii electorale. Să vină cât mai puţini vâlceni la urne, ca să aibă loc o şansă în marja de eroare a sondajelor. Din informaţiile deţinute, un institut naţional (şi o instituţie de siguranţă) monitorizează excesele şi proasta profesare a meseriei de jurnalist. Rezultatele obţinute se vor adăuga concluziilor proiectului ce se coace pentru emiterea Legii presei, pe care mulţi jurnalişti vâlceni (cei cu profesional, onoare şi demnitate) o aşteaptă cu nerăbdare.

• Daniel Chițoiu, omul bun la toate al co-preşedintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, vrea să vină la Vâlcea şi chipurile să fie un super-vizor al activităţii organizaţiei. Această chestiune nu este deloc pe placul senatorul Dan Nițu, care nu are nevoie de aşa ceva, motiv pentru care va cere explicaţii la Bucureşti. Poziţia lui Niţu de preşedinte la ALDE este una de necontestat în acest moment, fiind stabilit, prin statut, că parlamentarii care vin la ALDE preiau şi şefia organizaţiilor judeţene.

Aterizarea lui Chiţoiu la Vâlcea vine într-un moment în care organizaţia de la Vâlcea freamătă, iar unii, gen Nicu Gheorghe, arunca fumigene în spaţiul public pentru a rupe organizaţia.

• În atenţia primarilor sau candidaţilor care încă nu şi-au găsit partidul din partea căruia să candideze la alegerile locale din data de 5 iunie 2016. Aşadar, primarii nemulţumiţi şi ţinuţi off-said de partidele mari PSD şi PNL, pot să răsufle uşuraţi. Pe scena politică a mai apărut un partid, demn de luat în seamă, mai ales de când Mircia Gutău s-a înscris în el. Este vorba despre Partidul Ecologist Român, care în aceste momente se structurează în teritoriu şi este în căutare de oameni. Aşadar, daţi buzna, să nu pierdeţi trenul!

• Excluderea lui Ion Cătănoiu din organizaţia liberală de la Ioneşti a avut la bază un motiv pueril: neplata cotizaţiei. La excluderea lui Bibi, au fost mulţi liberali care s-au abţinut, în jur de 13, dându-şi seama că participă, de fapt, la o execuţie. Vine un milionar în euro peste tine şi îţi ia locul fără drept de apel.

În 2012, la alegerile locale, Neagoe a făcut jocul PDL-ului, tot pe o înţelegere similară cu cea făcută acum cu PNL, pe sub masă. Neagoe este candidatul susţinut de PNL Vâlcea la Ioneşti. Va fi o listă de consilieri liberali, pe care Neagoe o va gira, urmând ca liderii PNL să stabilească dacă vor avea şi candidat propriu la Ioneşti, deşi ne îndoim sincer că se va găsi cineva să-şi rupă gâtul cu bună ştiinţă.

Această mişcare este una bună din punct de vedere politic a lui Buican pentru că Neagoe, dacă se ţine de cuvânt, va aduce pentru PNL voturi importante la Consiliul Judeţean. În concluzie, Neagoe este independent, cum suntem noi milionari în euro!