Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 22 februarie 2018

• Ce nu a reușit guvernul sau Ministerul Educației, s-a realizat într-o localitate din judeţul Vâlcea! • Pârtia de la Obârşia Lotrului este situată în Hunedoara, după cei de la Antena 3! • Şedinţă crucială la PNL Vâlcea. Liberalii vâlceni îşi dau coate şi se întreabă dacă Buican are tupeu să propună în şedinţa BPT-ului de joi, 22 februarie 2018, vreo sancţiune pentru consilierul judeţean Gheorghe Folea • Săgeata lui Cupidon a ajuns şi pe la Consiliul Judeţean Vâlcea, pe la etajele superioare • Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, ca inadmisibile, sesizările formulate de USR cu privire la modificările aduse legilor Justiţiei

• Ce nu a reușit guvernul sau Ministerul Educației, s-a realizat într-o localitate din judeţul Vâlcea! Din dorința de a spori natalitatea, dar şi de a preveni abandonul școlar, edilul unei comune a promovat, cu ajutorul Consiliului Local, două proiecte prin care mamele care vor naște în 2018 vor primi de la primărie câte 1.000 de lei. Primarul a procedat la fel și cu elevii şcolii gimnaziale, cărora le-a promis sume de bani în funcție de rezultatele obținute la învățătură la final de an. Măsură a fost bine primită de cetățenii localității, care au spus că poate așa oamenii nu vor pleca la oraș și vor rămâne aici.

• Pârtia de la Obârşia Lotrului este situată în Hunedoara, după cei de la Antena 3! Potrivit unei știri difuzate zilele trecute de postul de televiziune, Transalpina Ski Resort nu se află la Vâlcea, ci în alt județ. Știrea i-a amuzat teribil pe unii, dar i-a enervat la culme pe alții, care au perceput informația ca și cum televiziunile centrale demonstrează că nu vor ca Vâlcea să se dezvolte din punct de vedere turistic, lucru care se poate demonstra urmărind rubricile meteo de la toate posturile. Pârtia de la Obârșia Lotrului este uitată de fiecare dată când sunt prezentate informații precum starea vremii în stațiunile montane, stratul de centimetri, etc. Mai nou, o altă informație prezintă ascensiunea stațiunilor balneare, printre acestea nefiind enunțate stațiunile Olănești, Călimănești sau Băile Govora.

• Şedinţă crucială la PNL Vâlcea. Liberalii vâlceni îşi dau coate şi se întreabă dacă Buican are tupeu să propună în şedinţa BPT-ului de joi, 22 februarie 2018, vreo sancţiune pentru consilierul judeţean Gheorghe Folea, cel care, la ultima şedinţă de CJ, a nesocotit ordinele de partid şi a votat aşa cum i-a dictat conştiinţa. Gurile rele de la PNL susţin că totuşi Buican nu va risca să-şi ostilizeze vechi liberali care sunt de partea doctorului Folea. Cu toate aceastea, şedinţa de joi va fi una extrem de interesantă, iar preşedintele PNL Vâlcea joacă această carte cu mandatul pe masă. Cel de preşedinte. Se ştie bine că doctorul Folea se bucură de mare susţinere în interiorul PNL, chiar dacă răuvoitorii aruncă zvonuri răutăcioase pe piaţă că ar negocia cu oamenii lui Gutău sau ai lui Costi Rădulescu.

• Săgeata lui Cupidon a ajuns şi pe la Consiliul Judeţean Vâlcea, pe la etajele superioare. Se pare că acest Cupidon al nostru nu a fost în stare să-şi ţină mâinile pe acasă şi dragostea a început să plutească prin aer. Partea nasoală este că tovarăşa de viaţă a lui Cupidon a aflat şi, ce să vezi, a venit la CJ şi a făcut scandal. Păi bine doamnă, dvs. nu aţi aflat că unde dragostea nu e, nimic nu e?

• Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, ca inadmisibile, sesizările formulate de USR cu privire la modificările aduse legilor Justiţiei.
„S-au respins toate trei ca inadmisibile. Cele care privesc statutul magistratului şi CSM (Legile 303 si 317/2004 – n.r.) – pentru neîntrunirea numărului de parlamentari necesar pentru sesizare. Aveam 48, doi din alta parte care, însă, semnaseră şi la altă sesizare. Cu privire la organizarea judecătorească, Legea 304, s-a respins pentru depăşirea termenului înăuntrul căruia se poate face sesizarea. După legea noastră, sesizarea se poate face în două sau cinci zile, în funcţie dacă este de urgentă sau nu. S-a făcut după o lună şi ceva”, a declarat Valer Dorneanu.
Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul CCR, pe ordinea de zi a şedinţei de plen s-a aflat obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii 317/2004 privind organizarea si funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii, obiecţie formulata de 51 de deputaţi aparţinând grupurilor parlamentare ale USR, PMP şi PNL, grupului parlamentar al minorităţilor naţionale şi de un deputat neafiliat; obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, obiecţie formulată de 52 de deputaţi aparţinând grupurilor parlamentare ale USR, PMP şi PNL, grupului parlamentar al minorităţilor naţionale şi de un deputat neafiliat şi obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciara, obiecţie formulata de 51 de deputaţi aparţinând grupurilor parlamentare ale USR, PMP şi PNL, grupului minorităţilor naţionale şi de un deputat neafiliat.