Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate 21 octombrie 2013

Ezitările vicepreşedintelui Romulus Bulacu în a afirma răspicat dorinţa sa de a prelua frâiele organizaţiei PDL Vâlcea sunt cauzate mai mult de ambiţiile odraslei Cezar • Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că pentru TSD melodia „Gaşca mea” a trupei Hi-Q a fost mulţi ani un fel de imn, dar de când este premier toată lumea îi cântă melodia „Bagă bani, bagă bani” • La capitolul tineret, liberalii Popolan şi Perpelea îşi administrează tot felul de atacuri sub centură • Imediat ce a venit la putere, guvernul Ponta a instituit un moratoriu pentru explorarea gazelor de șist până în luna decembrie • Liderul liberal Frâncu dublează de la săptămână la săptămână funcţiile din organizaţia municipală a PNL • Pompierilor vâlceni le este lene să se mişte din unitate în caz de urgenţă

• Ezitările vicepreşedintelui Romulus Bulacu în a afirma răspicat dorinţa sa de a prelua frâiele organizaţiei PDL Vâlcea sunt cauzate mai mult de ambiţiile odraslei Cezar decât de nu ştiu ca factori doctrinari şi organizatorici. Practic, Bulacu jr. a anunţat în stânga şi în dreapta că ţinteşte şefia TDL Vâlcea pe care urmează să o smulgă din mâna Alinei Lupu. În aceste condiţii, candidatura tatălui său la seniorii portocalii ar putea părea o variantă de confiscare a partidului de către o singură familie. În plus, mai toţi colegii săi consideră că juniorul are mai multe şanse de a face saltul spre politica mare decât tatăl său.

• Conform unei relatări a agenţiei de presă Agerpres, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că pentru TSD melodia „Gaşca mea” a trupei Hi-Q a fost mulţi ani un fel de imn, dar de când este premier toată lumea îi cântă melodia „Bagă bani, bagă bani”. Păi, când erai în opoziţie, Pontănacule, nu cântai tu toată ziua că sunt bani, dar îi fură Boc? Acum Boc nu mai este premier, tu eşti şi normal că lumea îţi cere banii pe care, ani de zile, susţineai că există… Constataţi cine ne conduce de după blocurile gri? Uitaţi-vă şi dvs. ce replici, ce comentarii face Ponta. Este de-a dreptul infantil. Ce caută ăsta în America, că pleacă zilele astea acolo? A, da, ştiu, a insistat pe lângă ambasada Americii şi prin evreime să ajungă 5 minute la Casa Albă. Dar, oare, nu suntem în pericol cu Dottore singur pe acolo? În rest, cum să iei în serios acest iresponsabil care urăşte românii? De ce avem noi nevoie de un premier format de bolşevicii Ilici şi Năstase, ginerele unui comunist sadea, fost popă şi răspopit?! Haideţi să-i cântăm şi noi „Lasă-ne, lasă-ne…”, că nu-i surd. Doar tupeist!

• La capitolul tineret, liberalii Popolan şi Perpelea îşi administrează tot felul de atacuri sub centură înaintea alegerilor de la organizaţia judeţeană de tineret a partidului. În timp ce Popolan se plânge că împotriva sa se concentrează toate forţele masonice ale partidului presionate de influenţa familiei Perpelea, contracandidatul său se plânge de faptul că tânărul primar din Dăeşti se victimizează doar pentru a-i distruge imaginea. Ceea ce este foarte clar, însă,

• Imediat ce a venit la putere, guvernul Ponta a instituit un moratoriu pentru explorarea gazelor de șist până în luna decembrie, un abuz determinat de programul său. De curând, a promis că va reexamina, în decembrie, concluziile studiilor științifice care privesc fracturarea hidraulică. Speranța nemărturisită a stângii USL-iste este ca Chevron, Mol și Midia Resources vor ceda presiunilor guvernamentale și își vor vinde licențele rușilor sau unei companii controlate de ei, așa cum este OMV. De aceea, este mai mult ca sigur că în decembrie un alt guvern USL va prelungi moratoriul pentru încă un an sau doi, după care se va vedea ce mai poate fi imaginat ca să se ajungă la controlul rusesc total al resurselor țării. Unii văd progresul exploatării gazelor de șist ca inevitabil, stânga USL-istă vede numai o catastrofă.

• Liderul liberal Frâncu dublează de la săptămână la săptămână funcţiile din organizaţia municipală a PNL. Astfel, în timp ce primarul se laudă peste tot că a limitat ambiţiile de preamărire ale lui Liviu Boban prin oferirea funcţie de secretar al organizaţiei de partid, din ce în ce mai mulţi liberali susţin că aceeaşi ofertă i-a fost făcută lui Mircea Poenaru. Rămâne de văzut ce opţiune finală va avea „vrăjitorul” Melin: cărătorul de servietă sau ghimpele înfipt în coasta lui Buican.

• Noul director al SC Pieţe Prest SA este începând cu data de 17 octombrie a.c. Mihail Bebiţă Tăbârcă. Acesta a susţinut concursul pentru funcţia de director general, fiind singurul care s-a prezentat. Dacă experienţa profesională îl recomandă, având în vedere CV-ul extrem de bogat, nu ştim ce să spunem despre afinităţile politice ale noului director. Acesta a candidat în 2012 pentru funcţia de preşedinte al CJ Vâlcea din partea Forţei Civice, obţinând un scor de 0,27%. Cine ştie, poate între timp şi-o fi schimbat opţiunile!

• Incredibil, dar adevărat. Pompierilor vâlceni le este lene să se mişte din unitate în caz de urgenţă. S-a întâmplat săptămâna trecută, în cartierul Nord, atunci când o bătrână, care se pare că era în stare de ebrietate, a uitat oala cu mâncare pe foc şi era cât pe ce să ia foc în casă. Vecinii săi s-au panicat când au văzut ce fum gros iese pe geam şi pe sub uşă şi au sunat imediat la 112, cerând cu insistenţă să se ducă pompierii la faţa locului. Ei bine, răspunsul pompierilor i-a lăsat cu gura căscată, ei susţinând că nu se deplasează doar pentru o oală care a luat foc şi i-au îndemnat pe vecini să spargă uşa. În disperare de cauză, oamenii au dărâmat uşa bătrânei şi au stins focul, dar, mai apoi, ei au fost luaţi la întrebări de poliţişti, care voiau să îi acuze de violare de domiciliu şi distrugere. La noi, ca la nimeni! No comment!