Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 27 octombrie 2016

• Marţi seara şi-a anunţat prezenţa în emisiunea de la ora 21:00, la televiziunea VTV, marele patron al firmei devenită deja celebră – Matdan Service, Dan Matei, argeşean de origine. • În ce priveşte apropierea dintre MRU şi avocatul Mordechai Tzivin, fostul deputat pesedist Ion Stan preciza în 2012… • Absurd slogan are PSD: Îndrăzneşte să crezi în România! • Hans Klemm, ambasadorul USA: „Procurorul şef Laura Codruţa Kovesi a făcut o treabă admirabilă… • Ministrul Sănătății, Nicu Bănicioiu, imediat după drama de la Colectiv • Discursul anti-multinaționale al Alinei Gorghiu este incalificabil. • SMURD-ul a colectat, din direcţionarea acelui 2% din impozitul pe venit, 750.000 EUR.

• Marţi seara şi-a anunţat prezenţa în emisiunea de la ora 21:00, la televiziunea VTV, marele patron al firmei devenită deja celebră – Matdan Service, Dan Matei, argeşean de origine. Dar nu a mai venit, de frica interventiilor telefonice. Pacat, ca avea ce auzi. Realitatea pe care omul și-o refuza. Dan Matei a fost adus la județ cu activitatea de transport persoane de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (decedat) la înţelegere cu omologul său de la Piteşti – Constantin Nicolescu. Probabil… gratis politic! Pentru traseele auto pe care-şi face acum treaba, Matei a licitat caietul de sarcini pus în competiţie şi a câştigat traseul Rm.Vâlcea – Drăgășani. La acea licitaţie s-a creat o contestaţie (bineînţeles, respinsă), marele perdant fiind firma ANTARES. Dar, după nişte ani, – știre în pionierat –  firma vâlceană amintită a câştigat la CEDO şi, acum, aceasta va pretinde câteva miliarde bune de la Consiliul Judeţean Vâlcea. Apoi, pentru că s-a creat un mare scandal prin suspendarea licenţei MATDAN (din nou, luna aceasta) şi s-a înveninat opinia publică (consta cost, evident) de o publicaţie cunoscută pentru mercenariat, desfăşurăm și noi investigaţii legat de funcționarea microbuzelor firmei argeșene şi, deja, s-au relevat mari surprize. Printre altele, avem probe că se vând bilete de transport neînregistrate în evidenţa contabilă, tipărite la negru la una din tipografiile offset color vâlcene. La această firmă, totalul încasărilor este de aproximativ 15 miliarde de lei (poate şi mai mult) lunar. Şi cu toate acestea, Dan Matei nu-şi reînnoieşte parcul auto, nu dotează cu cauciucuri de iarnă microbuzele, şi, prin plata salariilor lunare, nerespectând conventiile prestabilite, creează nemulţumiri conducătorilor auto. Aici, unul dintre „jupâni” (director economic), este angajat la ISU Argeş, ca pompier militar, dar stă mai toată ziua în Drăgăşani, stingând incendiile unora cuprinși de călduri de pe interior. Multe, multe sunt disfuncţionalităţile evidenţiate în activitatea de transport de aici, printre care alimentarea cu combustibili, comportamentul necivilizat al unor şoferi, supra-aglomerarea curselor, nerespectarea traseelor şi altele. Dar toate la rândul lor. Pe fondul dezvăluirilor noastre, să vedem dacă onor conducătorul firmei va mai îndrăzni să ceară demisia comisarului şef Florian Ioniță, de la Poliţia Rutieră care, împreună cu subordonații săi, a aplicat corect prevederile legii, de fiecare dată când a găsit maşinile Matdan în afara cadrului legal. Dacă incorectul patron Dan Matei nu îşi va aduce în cadrul legal activitatea firmei, s-ar putea să plece el din judeţul Vâlcea. Vom reveni, printr-un serial.
•  În ce priveşte apropierea dintre MRU şi avocatul Mordechai Tzivin, fostul deputat pesedist Ion Stan preciza în 2012: “Mihai Răzvan Ungureanu a facilitat vizitarea în detenţie a lui Omar Hayssam de către avocatul Mordechai Tzivin. «Comentatorul» ne precizează că vizita fără martori a avocatului Mordechai Tzivin a fost anterior pregătită, prin defectarea instalaţiilor de interceptare pe care SRI le montase în celula/rezervă de spital a teroristului Omar Hayssam, defecţiune care a constituit subiectul unor reproşuri foarte dure pe care răposatul Radu Alexandru Timofte, directorul SRI, le-a adresat, fără perdea, atât adjunctului său, generalul ing. Dumitru Zamfir, cât şi ministrului de Interne Vasile Blaga şi chestorului şef Virgil Ardeleanu, şeful lui „doi şi-un sfert”, autorul comanditar al defectării instalaţiei, dar şi al mutării teroristului într-o altă celulă, în eventualitatea că SRI ar interveni pentru remedierea defecţiunii, ceea ce s-a şi întâmplat”.

•  Absurd slogan are PSD: Îndrăzneşte să crezi în România! Adică îţi trebuie îndrăzneala ca să crezi în România? De ce? Este cumva periculos să crezi în ţara ta? Trebuie să îţi fie frică în cazul în care crezi în România şi ai nevoie de curaj ca să îţi depăşeşti frica? Este nevoie de un îndemn de la PSD pentru ca românii să creadă în ţara lor? Eu zic că nu. Eu, cel puţin, cred în România. PUNCT. Pardon, VIRGULĂ, nu cred în PSD.

•  Hans Klemm, ambasadorul USA: „Procurorul şef Laura Codruţa Kovesi a făcut o treabă admirabilă (…) Ca procuror şef al DNA, a trimis la închisoare nişte oameni destul de puternici. Nu e surprinzător că are duşmani ca urmare a acestui lucru şi cred că vedeţi acest lucru în momentul de faţă. Dacă există vreo pată pe activitatea ei, există autorităţi care vor putea investiga şi evalua, dar eu o aplaud puternic pentru recordul de succes în a conduce lupta anticorupţie a României”. Zis-a el! Dar ştiţi care este vestea tristă? Acei oameni puternici care au fost condamnaţi au avut dosare făcute pe timpul lui Morar sau de către DIICOT. Dosarele de acum sunt subţiri şi nu grele. Microsoft (doar pigmeii din dosar, ceilalţi plini de bani, acasă), Eads – ioc, Ponta cu prostioare, de Sârbu şi ceilalţi nu se mai aude nimic şi exemplele pot continua.

•  Ministrul Sănătății, Nicu Bănicioiu, imediat după drama de la Colectiv: „Chiar nu avem nevoie de nimic în acest moment. Medicii noștri pot gestiona situația. (…) Franța, Germania, am primit din foarte multe părți astfel de solicitări. Momentan noi ne descurcăm foarte bine. Ne descurcăm foarte bine iar medicii noștri pot face față cu brio oricărei situații, da?”. Ar trebui să numărăm câți oameni au murit pentru că Bănicoiu și Ponta au refuzat orice ajutor extern în acele zile. Aceștia sunt oamenii pe care PSD îi pune pe liste, la un an de la Colectiv. Reacţia lui Bănicioiu mi-aduce aminte de o scenă din comedia „Naked Gun”: unul intră cu maşină într-o clădire şi produce o explozie; trecătorii se adună să se uite dar un poliţist le zice: „Circulaţi oameni buni! Nu e nici o problemă! Totul e sub control. Nu e nimic de văzut aici!”

•  Discursul anti-multinaționale al Alinei Gorghiu este incalificabil. De un populism și un stângism jenant. Varoufakis ar fi fost mândru de ea. Când PSD spune lozinci de tipul ăsta e ok, e ideologia lor. Știm cine sunt: un partid ultra-corupt, care-și zice de stânga. Dar PNL? Mai există liberali în PNL sau șobolănesc de teamă că-i taie Gorghiu de pe liste?

•  SMURD-ul a colectat, din direcţionarea acelui 2% din impozitul pe venit, 750.000 EUR. I-a cheltuit acum 4 ani, la decizia lui Arafat, pe un elicopter de intervenţie, fabricat în UŞA acum 35 de ani. De când a fost achiziţionat n-a fost folosit din cauza multiplelor probleme tehnice. Acum, cică, va fi tras în hangar. Pentru reparaţia lui ar fi necesară suma de 500.000 EUR. Numai geamurile costă vreo 200.000. În rest, Arafat e bine. E pe metereze.