Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate,16 ianuarie 2014

• Proiectul de regulament privind accesul reprezentanţilor presei locale postat pe site-ul Primăriei Rm. Vâlcea de deja vremelnicul primar Emilian Frâncu, regulament aberant de pus pumnul în gura presei nepartizane, îl are drept co-autor pe viceprimarul liberal Eduard Vârlan • Planurile lui Ponta de până în 2016 nu sunt de bun augur pentru „dinozaurii” de partid din PSD • Liderii USL Vâlcea urmează să îşi deplaseze, în cursul săptămânii viitoare, trupele de comando la Bucureşti pentru a da explicaţii în faţa comisiilor de mediere PNL – PSD • Liderul USL Crin Antonescu a susţinut o conferinţă de presă, replică la declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu

• Proiectul de regulament privind accesul reprezentanţilor presei locale postat pe site-ul Primăriei Rm. Vâlcea de deja vremelnicul primar Emilian Frâncu, regulament aberant de pus pumnul în gura presei nepartizane, îl are drept co-autor pe viceprimarul liberal Eduard Vârlan. Evident, ca şi primarul abuziv, se oftică şi el când îl critică presa, el şi Frâncu crezându-se etalonul perfecţiunii de la noi din judeţ. Dacă pe primarul Frâncu îl ştim cât de ranchiunos şi răzbunător este, nu-l înţelegem pe viceprimar pentru că, mai acum câţiva ani, se lăuda că este apărătorul libertăţii de exprimare şi campion al apărării drepturilor legitime ale ziariştilor. Atitudinea sa de acum, dovedeşte că şi-a schimbat opiniile, odată cu schimbarea situaţiei sale sociale, prin ocuparea unui post supus tentaţiei corupţiei. Să-i fie frică de ziarişti pentru că, intrând liber în primăria noastră a râmnicenilor, i se pot afla şi lui eventualele (prezente şi viitoare) acte de ilegalitate comise? De ce se ascunde, Doamne, şi ăsta? După ce a fost eliberat din penitenciar temporar, atitudinea lui Frâncu este de neînţeles, pentru că punând embargou la libera informare a opiniei publice privind activitatea din primăria unde el a comis infracţiunea de luare de mită, şi-a făcut mai mulţi duşmani. Acum, când trage după el o targă cu 4 ani de puşcărie, în loc să-şi facă prieteni, a stârnit lumea presei care, ca să scape de interdicţia impusă abuziv de el, se roagă să fie condamnat cu executare şi să iasă odată din peisajul social local. Ruşinea la care a supus populaţia municipiului Rm. Vâlcea este de neiertat şi timpul va dovedi că acesta este realitatea. În zilele următoare, ştim sigur ce ne aşteaptă, intervenţiile în favoarea viceprimarului Vârlan, repetându-se, aşa cum s-a întâmplat cu puţin timp în urmă. Ar fi bine ca „proptelele” lui Vârlan (cu şi fără sutană!) să se desprindă de el, că tot în şpagat va cădea din lipsa caracterului. Unde nu este onoare şi demnitate, nimic nu se poate face, chiar de ai o funcţie publică. Vârlane (vezi, tovule, că am scris cu „V”, nu cu „M”).

• Planurile lui Ponta de până în 2016 nu sunt de bun augur pentru „dinozaurii” de partid din PSD. Mărturisirile unui apropiat al preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, indică faptul că „micul Titulescu” se gândeşte foarte serios să tragă pe linie moartă garnitura de partid de aproape 60 de ani. Dacă la Dolj, problema a fost rezolvată prin mazilirea lui Preoteasa şi înlocuirea lui cu Claudiu Manda, iar la Vâlcea Cîlea pare o piedică simplă în faţa lui Victor Viorel Ponta, problemele cele mai mari vor interveni în Olt, unde Paul Stănescu s-a urcat şi în tronul de vicepreşedinte regional, şi în Gorj unde Ion Călinoiu îl poate plesni pe Ponta direct în afacerile cele mai rentabile derulate pe structura CE Oltenia.

• Întrebare la radio Erevan: Este adevărat că preşedintele României l-a lăudat pe eurodeputatul german Elmar Brok? Răspuns: Nu preşedintele României, ci prim-ministrul Victor Ponta şi nu l-a lăudat, ci l-a criticat că are un sistem de gândire nazist. În rest este totul adevărat…

• Liderii USL Vâlcea urmează să îşi deplaseze, în cursul săptămânii viitoare, trupele de comando la Bucureşti pentru a da explicaţii în faţa comisiilor de mediere PNL – PSD create după recentele negocieri între Crin Antonescu şi Victor Ponta. De această dată, cei doi fruntaşi uselişti din judeţ nu vor mai fi menajaţi de către şefii lor. „Nu cred că vor intra în luna februarie certaţi. Şi Cîlea şi Buican îşi vor lua papara de la Bucureşti. Nu se pune problema demiterii lor, dar atât Ponta, cât şi Antonescu au ţinut cont de contestaţiile depuse şi nerezolvate în comisiile de arbitraj pe tema alegerilor desfăşurate în cele două organizaţii judeţene. Pentru Cîlea şi Buican ar fi o lovitură extremă dacă îşi pierd membrii fideli din Birourile Permanente Teritoriale”, a explicat un alt liberal.

• Liderul USL Crin Antonescu a susţinut o conferinţă de presă, replică la declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu care a afirmat că daca majoritatea parlamentară în frunte cu Antonescu şi Ponta va continua atacurile la justiţie, riscăm intrarea într-o perioadă lungă de izolare ce ne va duce pe marginea prăpastiei. Căcărău n-a înţeles nimic şi se află în situaţia barmanului arab care, ca şi surdul, se bagă în seamă dar nu înţelegea nimic. Iată bancul: un arab intră într-un bar din New York şi spune „ahrem bahra mahji Coca-Cola”, la care barmanul răspunde nedumerit „un pahar mare şi rece cu ce?”. Cine l-a informat pe Antonescu despre ce a zis Victoria Nuland? Căci Victoria Nuland a refuzat să vorbească cu unul căruia îi e frică de Departamentul de Stat al SUA, aşa cum PNL a fost exclus de la discuţiile de la ambasada SUA după marţea neagră. Cu Antena3 şi ONG-urile lui Voiculescu, doamna Nuland a refuzat să se întâlnească iar Ponta s-a ascuns ca struţul plecând în Italia. Europeni, nu vă supăraţi pe noi românii că suntem cam tâmpiţei! Ăsta-i defectul nostru!

• Contestatarii liberalului Buican – PNL Vâlcea s-au arătat încântaţi de noua ipostază în care a fost pus el – preşedintele liberalilor din judeţ, aceea de Suleyman. Noua poreclă adoptată de aceştia este „Sultanul”. Mai mult, angajata Muzeului judeţean care îi tot încărca lista de Facebook lui Cristian Buican cu trimiteri către site-uri erotice din Turcia pare să fie o simpatizantă a … PSD.

• Nicolae Ceauşescu a încercat să facă pe poetul în zilele sale de glorie şi a scris o poezie despre poporul român, descoperită de jurnaliştii de la Adevărul. Pe parcursul celor cinci strofe se observă lipsa de educaţie a dictatorului, întrucât acesta nu respectă regulile de ortografie şi punctuaţie. El nu a folosit absolut niciun semn de punctuaţie, cu excepţia unui singur punct, pus la finalul primei strofe. Nu avea răbdare nici să scrie toate literele cuvintelor.

De vrei să fii nemuritor

De vrei să fii nemuritor

Poete scrie pentru ţară

Vers simplu dar cutezător

În el mândria de popor tresară.

*

Scrie de daci şi de romani

De munţi de râuri şi câmpii

De muncitori şi de ţărani

De cântecul voios de ciocârlii

*

Scrie de ce ni (sic! – n.r.) drag, de ce iubim

De eşti poet şi de partid să scrii

Prin el în ţară liber azi trăim

Scrie cât mai frumos aşa cum ştii

*

Să scrii că noi muncim din greu

Că totul nu-i aşa cum vrem

Dar mergem înainte tot mereu

Noi făurim uniţi tot ce avem

*

În tricolor avem simbol deplin

Albastru cer cu stele şi senin

Galben din holdele bogate aurii

Roşu ca sângele vărsat în bătălii