Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 14 ianuarie 2016

foto arhiva Vocea Valcii• Conform informaţiilor furnizate de fondatorul publicaţiilor PROFIT – Iulian Uţă, regele Mihai a murit • Şoferii din Vâlcea care sunt nevoiţi să meargă pe DN 1 (Bucureşti – Ploieşti – Azuga – Sinaia) trebuie să ştie că poliţia a montat un nou sistem de camere radar • Iată şi o veste bună: procurorul General al României, “revoluţionarul” Tiberiu Niţu, va fi “ejaculat” din funcţie • La începutul acestei săptămâni, la Primăria Râmnicu Vâlcea trebuia să aibă loc un concurs pentru ocuparea a patru posturi la Poliţia Locală Râmnicu Vâlcea, două la rutieră şi două la monitorizare • Şi rămânem tot în sfera Primăriei Râmnicu Vâlcea, dar de data aceasta la societatea Pieţe Prest

• Conform informaţiilor furnizate de fondatorul publicaţiilor PROFIT – Iulian Uţă, regele Mihai a murit, decesul său fiind ascuns atât de membrii Casei Regale dar şi de autorităţile tarii. Ex-monarhul României, regele Mihai a murit încă de acum câteva luni iar trupul său neînsufleţit stă în conservare într-un laborator privat de lângă Zurich. Aşadar, pe lângă luptele interne din cadrul Casei Regale sau greutatea în a decide succesorul la tron, principalul motiv pentru care moartea Regelui Mihai ar fi trecută sub tăcere este acela că, potrivit regulilor unei monarhii, nu există încă un loc de veci pentru acesta. Mai pe scurt, regele a murit de câteva luni dar nu există încă un loc în care să fie înmormântat conform uzanţelor.

• Şoferii din Vâlcea care sunt nevoiţi să meargă pe DN 1 (Bucureşti – Ploieşti – Azuga – Sinaia) trebuie să ştie că poliţia a montat un nou sistem de camere radar. Cu acestea se vor putea urmări şi calcula viteza de deplasare a şoferilor. Noul computer împarte imaginile capturate şi stabilesc viteza reală în funcţie de rapiditatea cu care maşinile trec dintr-un perimetru în altul. Softul poate detecta şi alte abateri de la Codul Rutier. Densitatea acestora ar putea ajunge în viitor la 1 cameră/5 km, pe sectorul de drum dintre Bucureşti şi Azuga. Cel mai aglomerat drum din ţară devine, astfel, şi cel mai monitorizat din România.

• Iată şi o veste bună: procurorul General al României, “revoluţionarul” Tiberiu Niţu, va fi “ejaculat” (din producţia Casei Vanghelie!) din funcţie. El nu va mai fi în această funcţie, începând cu luna mai. Şi ştie el de ce, drept pentru care a cerut deja CSM-ului detaşarea la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Prahova. Cel care, după cum susţin sursele credibile, va fi mai mult ca sigur în locul lui, dacă nu vor interveni neprevăzute „turbulenţe” în mersul Justiţiei, este nimeni altul decât Marius Iacob. Magistratul ocupă funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cunoscut atât pentru că este considerat în sistem drept „mâna dreaptă” a Laurei Codruţa Koveşi, cât mai ales pentru celebrul caz al dispariţiei avocatei Elodiei Ghinescu.

• Remus Cernea a anunţat că a depus la Parlament, alături de alţi 7 deputaţi, o iniţiativă legislativă care prevede ca şi ierarhii şi şefii cultelor religioase, până la nivel de preot inclusiv, să poată fi verificaţi de către CNSAS, nu doar la cererea cultului din care fac parte ca în prezent. “Printr-un amendament la lege adoptat în 2008, preoţii puteau fi verificaţi doar la cererea cultului din care fac parte, iar acest lucru a dus la blocarea oricăror verificări”, susţine Cernea, într-un comunicat transmis presei. Da, şiii? Au trecut 26 de ani de la abolirea fostului sistem iar unii parlamentari, neavând ce face, aleargă după stafiile comunismului. S-a făcut schimbul dintre generaţii şi în Biserică, aşa că trageţi apa după voi, făţarnicilor. Hoţii strigă hoţii!

• La începutul acestei săptămâni, la Primăria Râmnicu Vâlcea trebuia să aibă loc un concurs pentru ocuparea a patru posturi la Poliţia Locală Râmnicu Vâlcea, două la rutieră şi două la monitorizare. Numai că, acest concurs a fost subit suspendat, pe motivul că nu este bugetul aprobat, iar candidaţii au rămas cu ochii în soare. Sigur, ei au rămas surprinşi când au aflat că, de fapt, în primărie, în aceeaşi zi, a mai fost programat un concurs, care a avut loc, deşi nici pentru acesta nu era bugetul aprobat. De aceea, aspiranţii pentru un post de poliţist local au cerut explicaţii şi au ameninţat că vor face plângeri…

• Şi rămânem tot în sfera Primăriei Râmnicu Vâlcea, dar de data aceasta la societatea Pieţe Prest. În numărul trecut redactorii noştri au dezvăluit, în cadrul unui articol, că în Piaţa Nord sunt mai multe nereguli, printre care cea mai importantă e cea a instalaţiei electrice, acolo existând tot felul de improvizaţii care pun în pericol viaţa oamenilor. Ei bine, după acest articol, trimişii mai marelui şef de la Pieţe Prest (pentru că directorul Tăbârcă nu a fost niciodată văzut prin pieţe) au luat hotărârea să descindă în Piaţa Nord. Eee… nu vă gândiţi că s-au dus să rezolve într-un fel problemele de acolo, ci să arunce mici şi voalate ameninţări către comercianţi. În loc să-i întrebe pe oameni ce nemulţumiri au şi care sunt problemele administrative ale pieţei, reprezentanţii Pieţe Prest s-au gândit cum să mai bage mâna în buzunarele oamenilor şi să-i taxeze probabil şi pentru aerul pe care-l respiră. Bine totuşi că nu au procedat ca în trecut, când îi asmuţeau pe poliţiştii locali pe comercianţi, comandând amenzi peste amenzi doar pentru a se răzbuna pe cei ce se răzvrătesc şi cer condiţii umane în Piaţa Nord.

• Dacă vedeţi pe ecranul mobilului acest număr +78.09.002.50.38, nu răspundeţi. Apelantul nu lasă mult apelul, dă doar bip, determinând ca oamenii să sune înapoi. Sunând, ei sunt întâmpinați de vocea unui robot, care îi anunță, în limba engleză, că tocmai au câștigat un premiu de 5.000 de dolari: „If you are the owner of this number you just won 5000 dollars…”. Urmează instrucțiuni despre pașii care trebuie urmați pentru a intra în posesia premiului. Reprezentanții autorităților avertizează că este probabil ca aceasta să fie o înșelătorie – fie numărul să fie cu suprataxă, fie utilizatorii să fie îndrumați către un cont bancar, unde să depună o sumă pentru a intra în posesia așa-zisului premiu.