Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 12 Octombrie 2015

• Nu ştim ce ne vom face cu fiţele unor parlamentari hipersensibili • După şedinţa Comitetului Executiv al PNL Vâlcea de săptămâna trecută, liberalii (revopsiţi din portocaliu) Bulacu şi Vâlcu au venit la meciul de handbal România – Lituania • În ultimii doi ani, pe la conferinţele de presă ale oficialilor vâlceni se arată un individ care se pretinde ziarist şi, cu o cameră de luat vederi, zugrăveşte imaginile din faţa obiectivului aparatului • Deputatul Traian Dobrinescu, de la o vreme, dă semne de oboseală mintală şi de frondă cu colegii săi liberali

• Parodie de alegeri în PSD. Nici o dezbatere, nici o controversă, niciun contracandidat la Dragnea și nicio ofertă în afară de “să fie bine și la vară cald”. Sunt curios cât îi costă paranghelia asta tristă. Ponta a fost o catastrofă, dar ispravnicul de Videle, cu o condamnare după el, să sperăm că-i îngroapă definitiv.

• Nu ştim ce ne vom face cu fiţele unor parlamentari hipersensibili. Dacă îl apucă pe vreun ziarist dorul de a critica vreun politician şi acesta se numeşte Laurenţiu Coca, supărarea şi sfidarea lui îl mănâncă. Aşa am păţit şi noi, după ce l-am ciupit un pic pe senatorul Coca în competiţia sa de a ocupa funcţia de lider de partid. Trecând timpul, am crezut că i-a trecut şi lui moftul supărării. Dar nu. O ţine precum cucul cântecul. Deunăzi, el s-a adresat presei locale cu informaţia că iniţiativa lui numită „Primul loc de muncă” a văzut lumina aprobării parlamentare. Da, este o realizare, numai că „moftangiul” a fost unul dintre cei 79 de semnatari şi, deci, bucuria este colectivă. Nu se ştie dacă ideea proiectului de lege îi aparţine lui, cum nu se ştie nici dacă în întreaga sa activitate parlamentară a avut vreo iniţiativă personală, doar cu semnătura sa. Laurenţiule, acesta este un pamflet, aşa că tratează-l ca atare! Mai supără-te odată…

• După şedinţa Comitetului Executiv al PNL Vâlcea de săptămâna trecută, liberalii (revopsiţi din portocaliu) Bulacu şi Vâlcu au venit la meciul de handbal România – Lituania, de la Sala Polivalentă, din Rm. Vâlcea. Amândoi păreau negri de supărare şi nu pentru că aveau premoniții privind o posibilă înfrângere a naţionalei noastre, că nici nu se punea problema asta în realitate, ci din alte motive. Un politician cu care eram vecini de sector, ne-a lămurit cum stă treaba cu „negura” e pe feţele lor. La şedinţa PNL, conducerea partidului şi-a asumat candidatura fostului primar Mircia Gutău, precum şi înscrierea fostului lor coleg de la PDL în rândul liberalilor. Adică, s-a revopsit si el și seamănă cu ei. Dar chiar aşa de intoleranţi să fie cei doi pentru surclasarea politică pe care o simt?

• A creat și PNL o dezbatere națională: tot facebook-ul discută dacă e bine ca doamna prim-vicepreședinte Andreea Paul să se împuieze (să nască) sâmbăta sau era mai bine să o facă în cursul săptămânii.

• În ultimii doi ani, pe la conferinţele de presă ale oficialilor vâlceni se arată un individ care se pretinde ziarist şi, cu o cameră de luat vederi, zugrăveşte imaginile din faţa obiectivului aparatului, pentru nu se ştie ce mijloc de informare internautist, neatestat legal pe undeva. Nimic legal sau oficial nu-i atestă existenţa, dar calitatea de ziarist pe care şi-o declară îi asigură lui meniul zilnic şi bani de buzunar, primarii din judeţ lăsându-se păcăliţi de pseudocalitatea declarată şi-l lasă să filmeze festivităţile lor locale. Evident, nu gratis. Într-atât i s-a urcat la cap puterea, încât se crede cel mai tare din parcarea goală şi vine, deseori, beat la conferinţe, după cum a făcut-o şi la conferinţa de presă a organizaţiei municipale a PNL Rm. Vâlcea, cu puţin timp în urmă. Atunci şi acolo, a început să acuze şi să insulte o persoană care nu era de faţă la prostiile lui şi degeaba a fost rugat să renunţe la calomnii, că nu s-a dat dus. Drept urmare, toţi ziariştii vâlceni au semnat un protest adresat partidelor locale, conducerii administrative a judeţului şi primăriilor, atenţionând că dacă vor mai permite accesul acestuia în stare de ebrietate la întâlnirile de presă solicitate de ei, nu vor mai participa şi nu vor mai da curs nici unei invitaţii. La sfârşitul săptămânii trecute, individul cu camera de zugrăvit nu a mai venit la conferinţa de presă liberală, stricându-le ziariştilor semnatari protestul şi forma de manifestare pe care o programaseră. Dar viitorul este înainte! Oricum, pentru cele făcute la conferinţa de presă a organizaţiei municipale PNL Rm. Vâlcea a fost acţionat în judecată, solicitându-i-se să probeze acuzaţiile de şantaj, existenţa vreunui dosar penal al unui redactor şef vâlcean şi să explice de ce insultele şi injuriile sunt elemente ale existenţei lui (forţate) printre ziariştii locali.

• Deputatul Traian Dobrinescu, de la o vreme, dă semne de oboseală mintală şi de frondă cu colegii săi liberali. După ce Comitetul Executiv Liberal Vâlcea a aprobat cu doar o singură abţinere, candidatura fostului primar Mircia Gutău, conducerea organizaţiei judeţene asumându-şi în faţa co-preşedintei Alina Gorghiu şi co-preşedintelui Vasile Blaga candidatura acestuia, s-a găsit deputatul frondist să trimită un jet de apă împotriva vântului, zgândărind calcanul noii construcții. Iată ce a declarat musiul în faţa ziariştilor locali: „În momentul în care se va finaliza discuţia între cei doi copreşedinţi şi Mircia Gutău (aerian este deputatul ăsta, că discuția avusese loc și se validase candidatura- n.r.), se va înainta propunerea către Bucureşti. Bucureştiul poate să valideze sau să respingă. Sunt câteva probleme aici. Avem un Cod Etic care ar împiedica o candidatură a lui Mircia Gutău sau acel Cod Etic nu va mai fi luat în seamă. Politic vorbind, orice partid şi-l apropie pe cel mai bine poziţionat. Deci, politic, aşa se priveşte. Scopul oricărui partid, indiferent că se numeşte PSD, PNL sau altfel, este să ajungă al Putere”. De unde concluzia oboselii de care vă spuneam a marelui deputat liberal…aerian (nu arian).

• La “Topul firmelor vâlcene” s-a făcut ca pe scena premianţilor să fie invitat să-şi ridice recunoaşterea muncii depuse directorul de la PRELCET – Rm. Vâlcea, Radu Marinoiu, societate comercială cu capital de stat din subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea. Pe scenă, cel care înmâna premiile era Gheorghe Păsat – interimarul de la preşedinţia Consiliului Judeţean. În sală, după ce-şi terminase şi el misiunea înmânării premiilor, se afla şi prefectul Dumitru Nicu Cornoiu. Văzând alăturarea celor doi – directorul PRELCET şi interimarul la CJ – cu mult umor, acesta, s-a aplecat la urechea vecinului său de scaun şi, zâmbind complice, a întrebat: „Oare cei doi nu se află în incompatibilitate?”. Splendidă glumă, cu trimitere la faptul că PRELCET se află în subordinea Consiliului Judeţean, altfel spus, directorul Marinoiu se află în subordinea interimarului Păsat. Şeful şi-a premiat subalternul… O fi incompatibilitate?