Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

Patriarhul nostru aur poartă, noi cer șim din poartă-n poartă! – „Diva” de la APDRP, am numit-o aici pe pecista Alina Păunoiu, ajunsă mare directoare, datorită adeziunii de partid, taie și spânzură – Președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, nu este unul dintre politicienii ahtiați după imagine publică – Unul din cititorii constanți ai publicației noastre ne-a trimis o scrisoare interesantă, cu tentă politică

– Patriarhul nostru aur poartă, noi cer șim din poartă-n poartă! Renumitul veșmânt arhieresc al Patriarhului Daniel, cu fir de aur și pietre scumpe, i-a indus recent în eroare pe jurnaliștii străini. Într-un material care prezenta situația grupurilor etnice din România, un reporter CNN l-a prezentat pe Preafericitul drept proaspăt încoronatul rege al țiganilor. Ne pare rău pentru confuzia iscat㠝, declară Robert Sourish, jurnalist american. Chiar am verificat, cum se cuvine, sunându-i pe corespondenții din România. I-am întrebat cum arată regele țiganilor și toți ne-au zis că e îmbrăcat în aur și îi plac construcțiile grandioase.

De unde să șitim că imaginile care ne fuseseră furnizate nu erau cu Daniel Cioabă, ci cu Daniel Ciobotea? Totul se potrivea, n-aveam de unde să șitim că e o coincidență de nume și de opulență sfidătoare.  Mă simt profund jignit , a exclamat Patriarhul. Dacă jurnaliștii CNN nu pot distinge între tinicheaua aurită pe care o poartă regele romilor și aurul curat cu care am eu atâta grijă să mă îmbrac întru cinstirea Domnului și venirea ploii, cine șitie ce alte gafe au mai făcut de-a lungul vremii. Când e gata Catedrala, au s-o prezinte drept palat țigănesc din Buzescu de Teleorman doar fiindcă e la fel de mare, urâtă și plină de turnulețe?  – „Diva” de la APDRP, am numit-o aici pe pecista Alina Păunoiu, ajunsă mare directoare, datorită adeziunii de partid, taie și spânzură, fără pic de jenă, la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, disperându-i pe bieții funcționari de acolo.

Această Nicu Gheorghe cu fustă îi persecută pe salariați de parcă s-ar afla pe mo șia familiei sale, nu pe cea a statului. Doamna Păunoiu ar trebui să șitie că roata calcă pe toate spițele și că, în general, oamenii sunt atenți la ce se întâmplă în jurul lor și văd și ei că „diva” se plimbă cam de două ori pe zi cu ma șina instituției pe traseul Rm. Vâlcea “ Băbeni. Urmărim cu atenție subiectul și vom reveni cu amănunte picante. – Președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, nu este unul dintre politicienii ahtiați după imagine publică, ba, mai mult, ori de câte ori a avut ocazia, nu s-a sfiit să- și arate dezgustul față de ziare, jurnaliști etc. După o absență de mai bine de un an de zile, Buican a catadicsit să facă o conferință de presă acum vreo lună, la care a promis că întâlnirile cu mass-media vor deveni periodice, măcar la două săptămâni. Numai că una a zis și alta a făcut. Așteptăm cu mare interes următoare întâlnire a lui Cristian Buican cu jurnaliștii vâlceni, mai ales că sunt câteva subiecte arzătoare care așteaptă răspunsuri.

Îi spunem doar una: Cum se raportează organizația județeană la decizia liderului de la municipiu, Emilian Frâncu, de a- și continua munca la primărie, fiind condamnat cu suspendare? – Unul din cititorii constanți ai publicației noastre ne-a trimis o scrisoare interesantă, cu tentă politică, încercând să reliefeze nenorocirea neamului datorată politicienilor , cu dorința exprimată de a o publica. Deoarece spațiul tipografic nu ne permite astfel de abateri de la planul editorial prestabilit, am remarcat un pasaj semnificativ al situației de acum a României și, pentru izul său de realism și optimism manifestat, îl dăm publicității: Ce poți să te aștepți de la o țară în care totul s-a politizat și specialiștii nu mai au acces decizițional. Oameni care au ca singur merit  faptul c-au intrat în politică, cu gândul ascuns că e singura lor cale spre pricopseală rapidă, hotărăsc în domenii cu care nu au nici o tangență. Și măcar de-ar avea inteligență sau ar fi bine intenționați. Guvernarea Mengele își continuă experimentele pe cârca amărâților. Așa e când din clasă îl alegi pe repetent să te conducă, pe ăla care copiază. Premianții-s umpluți de noroi, din start. Oare cum ar fi România fără politicieni? Cum ar fi să avem în funcții de conducere oameni foarte capabili profesional (nu niște nulități alese pe linie politică) și cu calități de lideri? Îmi doresc o Românie în care oamenii ce urmează să preia funcții de conducere să meargă 2-3 luni în străinătate, să vadă cum se discută democratic și cum se pun în aplicare ideile bune, în scopul unei vieți mai bune a societății. Îmi doresc un capitalism cu destul de multe măsuri sociale, în care concurența între firme să fie pentru o mai multă deservire a cetățenilor și pentru o mai bună calitate a muncii, iar șiefii să nu aibă nici o abatere de la lege, nicidecum dosare penale!  – Pataliputra