Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 19 aprilie 2018

• Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, apărat de şeful său în faţa presei • Deşi nu are bani aproape nici să treacă strada, conducerea unei primării din judeţul Vâlcea vrea să intre în rândul localităţilor care sărbătoresc ziua comunei • Orice asociere de imagine cu Liviu Dragnea este toxică • Anunț de ultimă oră de la CNAS! Cu toate că unii români nici măcar nu şi-au ridicat vechile carduri de sănătate, iar alţii nu le-au validat – anul acesta vor primi altele • Liviu Dragnea lansează unul dintre cele mai dure atacuri la adresa lui Klaus Iohannis

• Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, apărat de şeful său în faţa presei. Noul inspector şef al Inspectoratului judeţean de politie Vâlcea, Cosmin Iana, a intervenit într-o discuţie on-line pe grupul dintre jurnalişti si purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, asta după ce a observat că subalterna sa a fost luată la rost de o corespondentă a unui post naţional de televiziune, care a cam sărit calul şi a început să îşi dea în petec pe motiv că nu a primit informaţiile pe care le dorea în legătură cu jandarmul găsit spânzurat într-o pădure la Galicea. În apărarea purtătorului de cuvânt au sărit şi alţi jurnalişti, iritaţi şi ei de atitudinea jurnalistei de la postul naţional pe care nu are rost să îl menţionăm, având în vedere că aceasta a dat dovada de lipsă de respect şi în alte situaţii când a venit în Râmnicu Vâlcea la diverse evenimente.

• Deşi nu are bani aproape nici să treacă strada, conducerea unei primării din judeţul Vâlcea vrea să intre în rândul localităţilor care sărbătoresc ziua comunei. Deşi localitatea are nevoie de asfalt pe mai multe artere, de introducerea reţelei de apă şi canal, dar şi de alte investiţii vitale pentru dezvoltarea comunităţii, reprezentanţii administraţiei publice locale s-au gândit să cheltuiască şi ei ceva bănuţi de Înălţare, probabil pentru a chema în zonă câţiva artişti renumiţi, care să-i încânte pe cetăţeni (şi să mulţumească primăriei pentru invitaţie).

• Orice asociere de imagine cu Liviu Dragnea este toxică. Ionuţ Lupescu a pierdut şefia FRF la o diferenţă imensă de voturi. Dacă nu îşi asocia imaginea cu Liviu Dragnea şi Gabriela Firea probabil că ar fi câştigat la pas aceste alegeri. Nici măcar reprezentanţii asociaţiilor judeţene de fotbal care în mare majoritate sunt PSD-işti nu au votat cum le-a cerut Dragnea. Este clar pentru toată lumea că Ionuţ Lupescu era mult mai potrivit pentru şefia FRF decât este acest Burleanu, însă ura faţă de Dragnea atinge cote de neimaginat, chiar şi în rândurile PSD-iştilor. Dacă PSD nu scapă cât mai repede de Liviu Dragnea, are toate şansele să dispară şi ca partid politic.

• Anunț de ultimă oră de la CNAS! Cu toate că unii români nici măcar nu şi-au ridicat vechile carduri de sănătate, iar alţii nu le-au validat – anul acesta vor primi altele. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat că va tipări carduri noi, deoarece unele documente vor expira. „Românii deţin peste 14 milioane de carduri de sănătate, dintre care aproape două milioane nu au fost încă activate de titulari”, potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Primele carduri emise îşi pierd anul acesta valabilitatea, aşa încât vor fi înlocuite cu altele noi.
Asiguraţii le vor primi tot prin intermediul Poştei Române, iar dacă nu le vor sosi la timp vor putea utiliza vechile carduri.

• Liviu Dragnea lansează unul dintre cele mai dure atacuri la adresa lui Klaus Iohannis! Șeful PSD îl face mincinos pe președinte, după ce acesta a acuzat că salariile au scăzut și că guvernul vrea să naționalizeze Pilonul II de pensii. Klaus Iohnnis a spus că “PSD a mărit salariile până când le-a micşorat”.
”Este o minciună! Îmi pare rău! Nu mai pot, nici nu mai vreau, să folosesc cuvinte meşteşugite, este a nu ştiu câta oară când spune lucrul ăsta. Este o minciună! Nu există salariu, un venit mai mic decât în decembrie 2016. Şi în zilele următoare au început miniştrii în mod serios să prezinte realitatea Eu nu am citit ce a spus președintele. Nu e admisibil ca un om cu așa autoritate să spună asemenea minciună. Poate produce instabilitate. Nu are guvernul intentia de a nationaliza Pilonul II de pensii. Se poate juca Orban cu vorbele, dar președintele nu are voie să se joace cu așa ceva, dacă a folosit cuvântul naționalizare.
Nu va pierde nimeni la pensie, nu e pusă în pericol și nu se intenționeaza naționalizarea pilonului doi.”, a declarat Dragnea.